עבור לתוכן

עזרה עם כרטיס קול ורמקולים 5.1

Featured Replies

פורסם

קיבלתי במתנה מערכת רמקולים 5.1. הדגם הוא Philips mms460.

כשפתחתי את האריזה קצת התבאסתי כי ראיתי שהחיבור שלהם הוא לא USB,

אלא חיבורי 3.5mm (לא יודע בדיוק תשם) שחור ירוק וכתום.

בגלל שיש לי כרטיס קול onboard פשוט (אם אני לא טועה, Realtek ac 97) אני לא יכול לנצל את הרמקולים.

כמו שאני מבין אני צריך לקנות כרטיס קול שתומך ב 5.1 .

רק לציין שאני לא מחפש משהו יקר או משהו באיכות גבוהה במיוחד, אלא פיתרון זול (אך לא דרעק) כדי שאני אוכל לנצל את הרמקולים.

חשבתי ללכת על הכרטיס קול Creative live 5.1.

בחיפושי אחר חנות זולה לקנות בה את הכרטיס, מצאתי כרטיס קול חיצוני 5.1 המתבחר ב USB.

ופה אני בעצם מתלבט וצריך עזרה.

מה עדיף לקנות?

המחיר הוא אותו מחיר, אך השאלה האם יש הבדל באיכות או הבדל ביכולת ההגדרה והכיוון של הרמקולים בין שני הכרטיסים?

זה הכרטיס החיצוני http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=2581&scat=192&tcat=

ואני מאמין שאתם יודעים מה זה Creative live 5.1.

ובכלל אם יש לכם הצעות אחרות לגבי "הבעיה" אשמח לשמוע.

מקווה שתענו בהקדם, תודה מראש,

אלי.

פורסם

ראית פעם רמקולים עם חיבור USB?

כי אני לא שמעתי על דבר כזה :nixweiss:

בכול מקרה, תן תקציב מוגדר כדי שנוכל לדעת מה זה "לא יקר"...

ולמה אתה צריך כרטיס קול שמתחבר בUSB? אין לך סלוט PCI פנוי? איזה לוח אם יש לך?

אגב, אם אני לא טועה אז הRealtek ac '97 זה כרטיס שמתאים ל5.1... ורצוי שתקרא בחוברת של הרמקולים מה זה כל כבל לפני שאתה מחבר את המערכת למשהו...

פורסם
  • מחבר

בכול מקרה, תן תקציב מוגדר כדי שנוכל לדעת מה זה "לא יקר"...

ולמה אתה צריך כרטיס קול שמתחבר בUSB? אין לך סלוט PCI פנוי? איזה לוח אם יש לך?

אגב, אם אני לא טועה אז הRealtek ac '97 זה כרטיס שמתאים ל5.1... ורצוי שתקרא בחוברת של הרמקולים מה זה כל כבל לפני שאתה מחבר את המערכת למשהו...

בוא נגיד תקציב שלא יעבור ת 200, כמה שיותר זול יותר טוב (רק שיעבוד ושלא יהיה חר*)

יש לי סלוטים של PCI פנויים, פשוט השאלה שלי הייתה האם יש הבדל באיכות שמע בין כרטיס קול חיצוני המתחבר ב USB או כרטיס פנימי.

הלוח אם שלי זה ASUS P4S800 והכרטיס קול ה on board לא תומך ב 5.1

יש לי שלוש יציאות\כניסות.

לרמקולים\אוזניות, יציאה ירוקה. כניסה למיקרופן, אדומה. ויציאה כחולה שאני לא זוכר בדיוק לשם מה היא.

ברמקולים יש לי שלוש כניסות

שחורה לsubwoofer ולרמקול המרכזי

ירוקה לרמקולים הצדיים

וכתומה ל 2 הרמקולים הנותרים, surround.

פורסם

זה הAudigy שהוא בעצם גירסא של הLive 24 לא?

אני במקומו הייתי משקיע עוד 100 שקל לפחות בAudigy אמיתי כדי שיהיה לו צליל היקפי אבל זה רק אני.

פורסם
  • מחבר

זה הAudigy שהוא בעצם גירסא של הLive 24 לא?

אני במקומו הייתי משקיע עוד 100 שקל לפחות בAudigy אמיתי כדי שיהיה לו צליל היקפי אבל זה רק אני.

מז"א כדי שיהיה לי צליל היקפי?

אם הרמקולים שלי הם 5.1 והכרטיס שלי הוא גם 5.1 אז אני אמור לקבל צליל היקפי בלי קשר לכרטיס עצמו, לא?

אם תוכל להסביר בבקשה, ותודה על התגובות.

פורסם

למייקרוסופט היה פעם סט 2.1 כזה אם אתה לא זוכר...

פורסם

האמת, לא ידעתי שלמייקרוסופט היו מוצרי סאונד (חוץ מאוזניות ומיקרופונים...)

פורסם

שטויות

עכשיו אתה יודע ;)

פורסם

למייקרוסופט היה פעם סט 2.1 כזה אם אתה לא זוכר...

גם ל YAMAHA היו רמקולים עם USB, לבנים כאלה...

פורסם

^^

הנה

את זה אני לא ידעתי ;)

פורסם

היי אני חדש פה...

בוא נעשה סדר קצת בעניינים.

המערכת 5.1 שלך היא יחסית פשוטה ולפי מה שהבנתי אתה רק רוצה להפעיל את כולם כי הכרטיס קול שלך לא תומך בזה...

כרטיסי קול של קריאייטיב הם האיכותיים ביותר...בסדרה של ה-live היא יחסית ישנה אבל live 5.1 יעשה את העבודה בצורה מצויינת עם ערכת הרמקולים שלך.

ההבדל היחיד בין הכרטיס הזול של audiogy ל-live לפי דעתי הוא שלאודיוג'י יש כניסה אופטית שזה כניסה אחת שמפעילה את כל ה6 רמקולים בלי שום בעייה,

אבל לרמקולים שלך אין את היציאה הזאת אז זה לא שימושי בשבילך, כרטיסי אודיוג'י יקרים יותר גם כן מותאמים למערכות יקרות יותר ואין בעם שום שימוש לצרכים שלך, זה כמו לקנות מגבר של denon ורמקולים של טרנזיסטור, ובטח שאתה לא צריך לחשוב על אפשרות ה-eax כי זה גם אפשרויות למשתמשים יותר כבדים.

כרטיסי קול חיצוניים עם usb מתאימים בעיקר למחשבים ניידים ואין להם שום ייתרון במחשב נייח חוץ מפוזה ובלאגן עם חוטים.

לסיכום- אני הייתי ממליץ להוריד את הדרייבר של הכרטיס קול הקיים שלך ולראות אם הוא לא תומך באמת ב-5.1 לדעתי כן, אתה פשוט צריך להגדיר את זה דרך התוכנה של הדרייבר וזה יפעל מצויין.

אם לא אז תקנה את הכרטיס קול הכי זול של creative שתומך ב5.1, ההתקנה קלה והוא יעשה את העבודה.

שמח לעזור! כמובן שיש פרמטרים נוספים כמו גודל החדר, אם יש לך בעייה אני אשמח לתת לך יותר מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים