עבור לתוכן

כונן מחשב יכול לקרוא DD ו-DTS?

Featured Replies

פורסם

בהנחה כמובן שאם כן אז יש יציאות דיגיטליות לרסיבר.

פורסם

כן, בלי בעיות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

איך?אין לו יציאה דיגיטלית,איך הוא מעביר את ה-DATA?

כלומר אני יכול במחשב שיש לו כונן DVD רגיל וב-I/O יציאה דיגיטלית להתחבר למע' ק"ב ולשמוע DTS?

אנטולי,אני צריך מפענח או שאני יכול לבצע את הפיענוח במע'(כי אני מתחבר עם אופטי)?

פורסם

שאלת האם כונן DVD במחשב יודע לקרוא DD ו-DTS, עניתי לך, כן. הוא יכול לקרוא הכל, הוא סך הכל מעביר מידע למחשב בצורה דיגיטלית ושם מתבצע העיבוד של האות.

אם יש לך יציאה דיגיטלית (אופטית או קואקס) בכרטיס קול שלך (כמעט בכולם יש), סביר להניח שהיא מאפשרת SPDIF Passthrough ואז אתה מעביר את האות הדיגיטלי הלא מפוענח ב-DD או DTS אל עבר הרסיבר שלך, אשר מפענח אותו בעצמו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

או קיי,

אז מה הסיבה שלא מצליחם לשמוע 5.1 מהמחשב למע' ק"ב?כלומר שומעים רק בשתי רמקולים.

בנגן שלו במערכת הוא מזהה DTS,אבל שמעבירים את הדיסק למחשב שומעים רק בשתי רמקולים.ניסינו הכל..

פורסם

אז לא ניסיתם הכל.

כיוון שהסיכוי שהחומרה לא תומכת בזה הוא אפסי, זה ככל הנראה בעיות הגדרות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

עכשיו ברור שזה לא חומרה,לכן שאלתי אותך עם הכונן במחשב קורא.

יש לך רעיון מה יכול להיות?כי את הפיענוח מבצע הרסיבר(מחוברים אופטית) אז איזה הגדרות יש?

פורסם

בגדרות הכרטיס קול, והתוכנה שמנגנת את הסרט. כמובן שחשוב מאוד שהסרט יכלול DD או DTS! סרט DVDRIP שיש ברשת לא תומכים בזה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ניסינו..אבל מחר אני אהיה אצלו וננסה שוב,זה ברור עכשיו שזה הגדרות ולא הלך.

לגבי הגדרות קול בסרט עצמו(הופעה במקרה..)הגדרנו,ברור.

פורסם

אם בהחלט יש תוכן DD או DTS, תדאג להגדיר את התוכנה ואת הכרטיס קול.

אני משתמש ב-win DVD לצפייה בסרטי DVD, היא מאפשר העברה קלה של SPDIF.

Anatoli.

פורסם

העברה של DTS ו DD זה לא בדיוק אותו הדבר, זה כמו ללחוץ על אנטר או על רווח - דבר זהה אך עדיין צריך לדעת את ההבדל. זרם דיגיטלי תמיד "אומר" מה הוא משדר ובשביל זה צריך לדעת "להגיד".

אז דבר ראשון צרך להגדיר שהסאונד יעבור דרך SPDIF בהגדרות שהרסיבר מקבל (למשל הרסיבר שלי מכבה את פרולוג'יק 2 כשאני מכוון לשדר ב 96KHZ), ודבר שני צריך תמיכה של התוכנה בDTS כולל כיוון הגדרות כמו שנאמר.

לגבי כרטיס קול אני ממש לא בטוח , אני מניח שלא צריך תמיכה וזה תלוי רק בתוכנה - אבל צריך לבדוק (לי אישית לא יצא להעביר DTS עם כרטיס פשוט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים