עבור לתוכן

יסודות הקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון להקים רשת ביתית בין לאפטופ (win98) לדסקטופ (win xp pro). פוטנציאל גידול לעוד שני מחשבים.

יש לי ראוטר של חב' "בלקין" - Four port cable/dsl Gateway router. מודם ADSL HOME של אלקטל.

שאלות:

1. יש לי כבל שכתוב עליו: AMP netconnect cat5e cable E138034 1300 24AWG ועוד כל מיני אותיות... האם זה כבל בתקן הנדרש?

2. האם צריכה להיות בעיה כלשהי/התנגשות בחיבור בין הראוטר למודם ADSL? חבר שניסה להתקין רשת דומה נתקל בבעיות, זנח בסוף את הראוטר והשתמש במודם של אלקטל בתור ראוטר.

3. UDICOL כתב באחד הת'רדים ש"כדאי להשתמש בשקעים בולטים לקיר כך שאפשר לבצע חציצה בין הכבל של הקיר לבין המחשב". איפה ניתן למצוא שקעים כאלה?

אני טוחן את הפורום כבר יומיים. מתכוון להעזר בלינק שלמטה ובמקורות נוספים כהדרכה להקמת הרשת, אך בהחלט היה מאד מועיל -כפי שכבר ניכתב- אם מישהו מכם, המומחים, היה כותב מדריך מפורט, צעד אחר צעד כיצד להקים רשת. יש המון אפשרויות- שילובים שונים של מערכות הפעלה ורכיבי חומרה- ורק מיעוטן מכוסות בפורום. למשל, על הקמת רשת שיש בה ראוטר כמעט לא כתוב. כדי לקבל הדרכה מפורטת כיצד להקים רשת עם המאפיינים שלי אני צריך לאסוף אינפורמציה מהרבה מקורות שונים ומהם להרכיב את הפאזל. מסובך!

תודה מראש!

http://www.wown.com/j_helmig/wxpwin9x.htm

פורסם

בינתיים תשמש בקישור הזה

אני מקווה שבמשך היום יומיים הקרובים אוכל לענות על שאר השאלות (מפאת לוח זמנים צפוף בלימודיי).

פורסם
  • מחבר

תודה. מכיר את האתר מהשיטוט בפורום. אכן ניתן לדלות שם חלק מהאינפורמציה :)

פורסם

בעיקרון, אין שום בעיה לחבר מודם ADSL לנתב תקני (הנתבים שנמכרים בארץ לדעתי) כל שנותר לך הוא לחבר את הכבלים במקום המתאים.

לדוגמא: אם יש לך פורט מיוחד שנקרא WAN בנתב, אז אתה צריך לחבר כבל ישיר למודם ה-ADSL.

אם לא, אז כמובן שאתה צריך כבל מוצלב בין אחד מהפורטים "הרגילים" לכיוון המודם.

לחלופין פורט מס' 1(UpLink ???) בד"כ משמש כפורט מיוחד שניתן להצליבו בהזזת כפתור פשוטה.

אני מקווה שאוכל לעבור על המדריך של הנתב שלך (כמובן גם אתה מוזמן לעשות כן ) ע"מ ללמוד את אופציות החיוג האוטומטיות שהוא מציע לך.

לגבי כבילה:

אתה צריך להבדיל בין שני סוגי כבלים עיקריים:

הכבלים שעוברים בקיר והם מוגנים מפני רעשים חזקיפ של כבילה חשמלית למשל.

הכבלים שיוצאים משקע בקיר למחשב, שהוא דק יותר וגמיש כמובן.

הסוג הנפוץ היום והנמכר ביותר הוא מסוג Cat5 עם 8 גידים (לתקשורת מהירה של 1Gbit ).

שקעים ניתן למצא ברוב חנויות המחשבים שמספקים מוצרי תקשורת ללקוחות עסקיים.

שקעים חיצוניים הם הנפוצים ביותר וזאת כיוון שלא כולם קודחים תעלות בקיר ו"חופרים" בקירות ע"מ לדחוס את הכבלים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה. אני רואה שאני משבית אותך מלימודים... :saint:

באחד הת'רדים הזכיר אחד המומחים שני תקנים לכבלים: EIA/TIA 568A ו- EIA/TIA 568B. לטענתו זה צריך להיות כתוב על הכבל. על הכבל שלי, כאמור, כתובים דברים שונים, לכן שאלתי אם הוא תיקני. בכל מקרה - הכבל הוא cat5 בלתי מסוכך (יבוא מבנגקוק במחיר של 70 אג' למטר), שהוא דק יותר מהכבל המסוכך. התיכנון היה להשחיל אותו לצנרת הטלפון ולכן כמה שיותר דק יותר קל. אתה חושב שעלולה להיות בעיית רעשים?

בראוטר יש פורט WAN ועוד ארבעה פורטים. עוד לא הספקתי לקרוא את המדריך. אכתוב לך אם אגלה משהו.

פורסם
  • מחבר

לאחר קריאת המדריך: ההתקנה די פשוטה ויש גם CD שעושה setup לכל אחד מהמחשבים ברשת. אך לא נתקלתי בשום אופציות לחיוג אוטומאטי. בסוף תהליך ההתקנה כתוב "עכשו צריכה להיות לך גישה לאינטרנט". האם לא צפויה בעיה כתוצאה מכך שהמודם של אלקטל איננו מחובר כל הזמן אלא דורש dial-up? :-[

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים