עבור לתוכן

זקוק לחוות דעת בנוגע לרזולוציה-כנסו בהמוניכם

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתעניין בתחום כרטיסי המסך לכן חשוב לי להבין מושגים בגרפיקה ותצוגה. לכן חיפשת קצת פה ושם ומצאתי מידע על המושג רזולוציה.

אני יודע שלכם המקצוענים והמבינים זה נראה כמו בדיחה לא מצחיקה אבל לי זה חשוב כי אני מעדיף לדעת את כל ההסבר הארוך הזה מאשר איזה משפט או שניים, ולכן כתבתי את כל ההסבר הזה ולא הסתפקתי במידע שיש באתר.

בקצור אני צריך שתאשרו לי אם באמת זה נכון או שיש כמה דברים שלא נכונים אז כל ביקורת תתקבל בשמחה :silly:.

בקיצור תקרא (לאט) ותגיבו :)

בנוסף יש לי כמה שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה אז אשמח אם אחר כך תענו לי (ובבקשה מי שלא יודע/בטוח שלא יגיב כדי שאני לא אתבלבל :))

המושג רזולוציה מתייחס לכמות המידע הויזואלי הכוללת שמוצגת על המסך.בגרפיקה ממוחשבת יחידת המידע הגרפית הקטנה ביותר נקראת פיקסל (-נקודה קטנה של מידע גרפי המוצגת על המסך. כל פיקסל מורכב משלושה צבעי יסוד: כוחל, אדום וירוק. כדאי שהפיקסל יצבע בצבע הרצוי לו המסך משדר לו את כמות הצבע שהוא צריך לקבל מכל צבע יסוד והבהירות שצריכה להיות לו).

כל עצם המוצג על מסך המחשב מורכב מפיקסלים, וכשאתה משנה את הרזולוציה במשחק אתה בעצם אומר למשחק להציג יותר או פחות פיקסלים ומכאן שיותר או פחות דוגמאות מהמידע המקורי הזה יועבד על ידי המערכת שלך ויוצג על המסך. בכלליות ככול שהרזולוציה גדולה יותר כך עצמים יראו יותר ברורים ויותר "חדים",אך כתוצאה מכך יידרש יותר מאמץ מהמערכת שלך לעבד ולהציג את המידע החדש על המסך ולכן תהיה ירידה בכמות התמונות שהמערכת שלך תוכל לעבד ולהציג בשניה.

הגדרת הרזולוציה בתוכנות כמו משחקים למשל, אומרת לך בדיוק כמה פיקסלים משמשים להצגת התמונה במסך. רזולוציה בדרך כלל מחושבת על ידי הנוסחה הזו: פיקסלים לרוחב כפול פיקסלים לאורך. כך שבמשחק שפועל על רזולוציה של 1280X1024 המסך מציג 1280 פיקסלים לרוחב ו-1024 פיקסלים לאורך, כך שבסך הכל מוצגים 1,310,720 פיקסלים על המסך. הסכום הנ"ל יכול להיות מוצג גם על ידי ערך של mega (מגה פיקסל-מליון פיקסל),ובמקרה הזה בסביבת ב-1.3MP.

הנה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה:

1-מה הגורם העיקרי ברטסי מסך שעוזר בהצגת רזולוציות יותר גבוהות, או שזאת איזו טכנולוגיה.

2-מהי הרזולוציה הטיבעית של מסכי LCD

3-מהי הרזולוציה הטיבעית של מסכי CRT

4-מהי הרזולוציה הטיבעית של מסכי פלזמה

5-לא המסך שלי (כתוב במפרט) לא יכול להציג רזולוציה יותר גבוה מ-1280X1024

6-מהי הרזולוציה הכי גבוה שאפשר להשיג עם מסכי LCD (לא משנה כמה אניצים)

תודה מראש וסליחה על כל השאלות :)

פורסם

טוב אז ככה, הסבר דיי טוב אבל יש כמה חידודים לעשות.

בכלליות ככול שהרזולוציה גדולה יותר כך עצמים יראו יותר ברורים ויותר "חדים",

להדגמה הכנתי לך תמונה:

015cj5.jpg

משמאל הרזולוציה המקורית, מימין הרזולוציה נמוכה פי 4.

רזולוציה בדרך כלל מחושבת על ידי הנוסחה הזו: פיקסלים לרוחב כפול פיקסלים לאורך. כך שבמשחק שפועל על רזולוציה של 1280X1024 המסך מציג 1280 פיקסלים לרוחב ו-1024 פיקסלים לאורך, כך שבסך הכל מוצגים 1,310,720 פיקסלים על המסך. הסכום הנ"ל יכול להיות מוצג גם על ידי ערך של mega (מגה פיקסל-מליון פיקסל),ובמקרה הזה בסביבת ב-1.3MP.

נכון, אבל המושג Mega Pixel קצת לא נוח ולא מדוייק, מאחר והוא מסמל רק את הכמות של הפיקסלים ולא את הסדר שלהם באורך רוחב. לכן משתמשים ב WxH להגדרת הרזולוציה במשחקים וברזולוציות של המסכים.

לגבי השאלות שלך:

1. אין דבר כזה, כל הכרטיס עובד בשביל זה.

2. הרזולוציה המקסימאלית במסך המדובר.

3. ל CRT אין רזולוציה טבעית, הוא מציג טוב כל רזולוציה.

4. ראה 1.

5. כי 1024*1280 היא הרזולוציה המקסימאלית שלו אולי? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

לגבי 5 אתה צודק, אבל השאלה שלי הייתה כאילו למה זו הרזולוציה המקסימלית שלו, מה בגלל הגודל שלו (באינטשים?)

פורסם

כי ככה המפתחים החליטו.

פורסם

בגלל מספר הפיקסלים שנמצאים פיזית על הצג

למשל, במסך שלך יש 1280 פיקסלים לרוחב. הוא לא יכול להציג יותר מ1280 פיקסלים לרוחב כי פשוט אין לו. כנ"ל לגבי מספר הפיקסלים לאורך.

פורסם
  • מחבר

אה אוקי תודה.

פורסם

לגבי 1= גם כרטיס פשוט וגם כרטיסי HIGH END בדרך כלל יכולים להציג את אותה הרזולוצייה. השאלה היא כמה FPS תקבל בממשקי תלת מימד (משחקים בגדול..) בכל אחד מהכרטיסים ברזולוצייות האלו.. כרטיסים פשוטים יעבירו פריימים בודדים בשנייה וכרטיסים חזקים יעבירו יותר פריימים לשנייה..

לגבי 2,3,4= אין רזולוצייה קבועה לכך. היא משתנה בהתאם לצג עצמו. גם בפלזמות יש את הרזולוצייה הנחותה של פעם שהיא 852X480 (מתאימה גג להצגת סרטי DVD שלא עוברים את ה 480 לרוחב..) ויש פלזמות מתקדמות יותר שעובדות כבר בתקן FULL HD שמציגות רזולוצייה של 1920X1080P ..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים