עבור לתוכן

שאלה לאלה מכם שבתיכון או שכבר סיימו אותו

Featured Replies

פורסם

בתור שמיניסט במגמת טכ"ם, אני מאוד לא ממליץ, במיוחד אלה שקשה להם לשבת בבית.

בגלל ריבוי השעות צריך לשבת יותר בבית, ובגלל שאני שונא את זה- אני לא, וכל הבגרויות שלי נראות :-\ .

החומר עצמו לא קשה בכלל- אבל המקצועות לא משהו (לדוגמא, כתה י"ב מושיבים אותך ללמוד תקשורת בפרוטוקולים שלא משתמשים בהם כל כך..)

כמה יחידות אתה עושה?

גם אני שמיניסט,

אני עושה בטכ"מ 10, והשנה נשאר לי רק פרויקט של חמש יחידות בVB, שרובו גם ככה זה ניתוח ולא תכנות(התכנות הוא רק שלושים אחוז...) זה זה תלוי מה עושים בביתי הספר באזור שלך...

-------------------------------------------------------------------------

בקשר לבגרות במחשבים בכיתה ט, אני עברתי לטכ"מ בכיתה יא', אחרי שעשיתי את השלוש יחידות הראשונות בלי ללמוד בכלל(ידעתי פסקל, למדתי את זה בכיתה ג' בערך :)) ככה שמאוד מומלץ לך לעשות את הבגרות קודם, לפחות את השלוש הראשונות. השתיים הבאות קצת יותר מסובכות(קצת... ממש קצת)

------------------------------------------------------------------------

בקשר למתמטיקה בכיתה י', לך על זה, אני עד היום בוכה שלא עשיתי את זה.

דבר אחרון, פיזיקה, מאוד מומלץ, אני נהנה מרוב החומר, הוא מענין וכו', וכמוני כמעט כול מי שלומד איתי, בניגוד ללומדי ביולוגיה(וכימיה, אם הדבר הזה עלה לך לראש) --- שעסוקים רוב הזמן בלבכות עד כמה זה משעמם.

פורסם

15 יח' מחשבים ש5 מהן זה פרויקט בTurbo C.

פורסם

בתור חייל משוחרר, תנו לי לתת לכם כמה עצות מועילות:

1. אם יש לך תפיסה טובה, כל מה שנשאר לך זה לתרגל על מנת לקבל 100 בבגרות במתימטיקה, אבל:

א. מתימטיקה ברמת תיכון היא בסיסית ביותר, יש המון נושאים מדהימים וישימים להפליא שלא לומדים בתיכון

ב. אם תסיים מתימטיקה בי' רק על מנת לשבת ולהתבטל בי"ב אז אין בזה ממש טעם.

ג. בגרות זה כלום, NADA, זירו, ותכניסו לכם את זה טוב לראש, באוניברסיטה מסתכלים רק על הממוצעים, ובכל מקרה בשנה ראשונה

חוזרים על רב החומר של התיכון רק בצורה הרבה יותר עמוקה, אז אין מה לדחוס את כל החומר ב י'

ד. לימודי המחשבים מיותרים ברובם ברמת התיכון, ורובם לא שימושיים כפי שכבר נאמר

לכן ההמלצה שלי היא כזו:

תלמד כרגיל את הבגרויות, בלי לטחון את עצמך ב- 50 יחידות לא שימושיות ברובם של מחשבים, ואת הזמן הפנוי שישאר לך תנצל

כדי ללמוד באוניברסיטה, ואני מבטיח לך שאחרי 2 3 קורסים במתימטיקה אתה תצחק על הבגרות. אני עשיתי את זה ועכשיו נשאר לי רק שנה לימודים כדי להשלים תואר במתימטיקה בפתוחה , והרבה חברים שלי סיימו אותו כבר לפני הצבא, דבר כזה יעמיד אותך בעמדת יתרון אמיתית,

בגיל 18 תהיה במקום שבני 25 עדיין חולמים עליו. לעומת זאת אם תעשה סתם בגרות עם 1,000,000 יחידות יהיה לך במקרה הטוב ממוצע גבוה יותר מתלמיד ריאלית טוב, במקרה הגרוע יהיה לך ממוצע פחות טוב בגלל עומס לימודים ;D ובמקרה המצחיק יעדיפו מישהו אחר על פנייך באוניברסיטה בגלל שהוא עשה 4 חודש קורס של יואל גבע וקיבל 780 בפסיכומטרי, אז תחשוב על זה...

בכל מקרה על פי מה שסיפרת, נראה לי שיש לך את הרצון והיכולת ללמוד באונ', ואני מקווה ששכנעתי אותך לפחות לנסות.

בקשר לפיסיקה\ביולוגיה, אין בכלל מה להרהר בנושא, פיסיקה פי 1,000,000 יותר מעניינת מעמיקה ויסודית ברמת התיכון מאשר ביולוגיה ברמת תיכון. היא גם תעניק לך כלים והבנה מתימטית טובים, למרות שביולוגיה והשימושים בה לא פחות מעניינים ברמות הגבוהות, אולם לשם ספק אם תגיע אפילו באונ'

זהו, אם יש לך שאלות נוספות, ספציפיות\כלליות , אתה מוזמן :)

נ.ב

אם נתתי להבין שהמסלול שהצעתי לך הוא משחק ילדים, אז זה ממש לא כך, לרוב זה ממש :pissed:

פורסם

ג. בגרות זה כלום, NADA, זירו, ותכניסו לכם את זה טוב לראש, באוניברסיטה מסתכלים רק על הממוצעים,

הממ... לא הבנתי, אתה סותר את עצמך. בגרות זה כלום אבל באוניברסיטה הם כן מסתכלים על הממוצעים ? תסביר :jump:

פורסם

הבגרות היא כלום NADA ZERO, לא מבחינת החשיבות שלה להמשך לימודיך, אלא מבחינת רמת החומר, כפי שכבר אמרתי, את רב החומר של הבגרויות עושים בסמסטר א' של שנה ראשונה. אין חשיבות ממשית למה שלמדת, אלא לכמה קבלת. תמשיך לקרוא בשביל להבין:

ממש על קצה הקרחון כי יש עוד הרבה ניואנסים קטנים, בגדול זה כמעט לא משנה כמה יחידות עשית במחשבים, או באיזה כיתה סיימת בגרות במתימטיקה

בהנחה שאתם חושבים על המשך לימודים במקצוע ריאלי, (סביר להניח מחשבים ;)) אתם זקוקים בגדול ל:

5\4 יחידות אנגלית

5 יחידות מתימטיקה

5 יחידות מקצוע ריאלי נוסף, רצוי פיסיקה. (שוב, אני לא מדקדק, זה יכול להשתנות מאונ' לאונ' אבל לשוב שתבינו את הרעיון בגדול)

עכשיו כדי להתקבל לפקולטה מסוימת, בודקים סכם, שזה דבר שמשוכלל מציוני בגרות ומפסיכומטרי.

ציון הבגרות מחושב בצורה הרגילה =

עבור מקצועות שהם לא 5\4 יחידות לימוד:

ציון*מס' יחידות

עבור 5 יחידות:

(ציון+20 נק', אלא אם כן מדובר במתימטיקה או פיסיקה, אז מוסיפים 25 נק')*מס' היחידות

עבור 4 יחידות:

(ציון+10 נק')*מס' היחידות.

עושים זאת עבור כל מקצוע, מחשבים את הסה"כ, ומחלקים במס' היחידות הכולל לקבלת ציון הבגרות.

הנה לינק לאתר של הטכניון לחישוב הבגרות שלכם:[ftp=http://www.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html][/ftp

לענייננו, בסופו של דבר, הבגרות מתקבלת כמספר, ללא חשיבות (כמעט) למה שלמדתם. ברור שאם תוסיפו מקצועות של מעל 5 יחידות

תגדילו את המשקל (יחס) הכללי שלהם בחישוב הממוצע, והם ימשכו את הציון שלכם כלפי מעלה (שוב, במידה ותקבלו ציון טוב), ציון בגרות

של 4 יחידות ומעלה שמוריד את הממוצע, אינו נכלל בחישוב הממוצע!!!

לכן, כמו שכבר אמרתי, מכיוון שרב לימודי המחשבים אינם רלוונטים בתיכון, ואין להם לרב ערך מוסף, עדיף לקחת על עצמך פחות עומס,

אבל להצליח בגדול. כנ"ל לגביי מתימטיקה, אין טעם למהר בבגרות שמשקלה חשוב כל כך בכיתה י', כדי לפנות זמן לבגרות אמנם

חשובה מאד בהיסטוריה, אבל שאין לה שום חשיבות מבחינת הציון הכללי. בנוסף, כפי שנאמר, במתימטיקה צריך להקדיש הרבה זמן לתרגול

ולתת לחומר "להתעכל" בראש.

אבל אם באמת אתה ממש מוכשר ואמביציוזי, כדי לשקול ברצינות לימודים באונ' כדי לא לבזבז זמן, וגם מאד כמה סיבות מאד מאד משתלמות

(בעיקר בצבא, ששש.......)

מקווה שעזרתי :) ]

פורסם

אני עוד לא הבנתי איך רק בכיתה ט, אתה רוצה להתחיל פרוייקט בר אילן ועוד באמצא השנה בכל מקרה בתור אחד שיש לו כבר 5\3 מטמתיקה לדעתי כדי לנסות מקסימום תלך למסלול רגיל של 5 יחידות

מחשבים לפחות השלוש הראשונות שעשיתי היו שטויות גם השתיים שאני עכשיו עושה הם שטויות אז אם אתה יודע למה לא?

לדעתי כדי להיפתר מכמה שיותר בגרויות יותר מוקדם בי"א-י"ב זה ממש כיף

נגיד יש לי אחד בכיתה(י"א) שסיים מטימתיקה אנגלית הוא מסיים ללמוד עוד חודש מחשבים הוא לא צריך ללמוד והמורה מרשה לו לא לבוא

הוא לא לומד כלום

בכשר למה להרחיב אני גם ממליץ על פיזיקה בנתיים זה ממש קל ואם אתה טוב במתמטיקה ומחשבים ממש לא יהיה לך בעיה

פורסם

היי,

אני עכשיו בכיתה ט' ויש לי כמה התלבטויות:

1. המורה שלי למתמטיקה רוצה שאני אלך למסלול האצה במתמטיקה ואז אני מסיים בגרות של 5 יחידות בכיתה י', עד כמה שאני יודע זה לא מצוין בתעודת בגרות, כתוב שזה בגרות רגילה של 5 יחידות, יש פה מישהו שעשה את זה? זה יותר מדי לחץ לא? זה באמת שווה להיות פטור ממתמטיקה ביא' וביב'?

2. הרבה מנסים לשכנע אותי לקחת פיסיקה ומחשבים ולא ביולוגיה ומחשבים, הם אומרים שיש לי ראש לזה ושזה ביזבוז לא לעשות את זה, זה לא נורא מסובך ומשעמם???

3. המורה שלי למחשבים רוצה שאני יעשה בגרות במחשבים כבר השנה (ט'), והיא ביקשה ממני לכתוב מכתב למשרד החינוך כדי לבקש אישור לעשות בגרות השנה, אני יודע שאפשר לעשות את זה השאלה שלי היא אם זה כדי?? בגרות במחשבים זה דבר מאוד קל עד כמה שאני יודע והרמת לימוד שם היא לא כל כך גבוהה...

בקיצור, מה כדאי לעשות ועל מה כדאי לוותר, אני בעקרון רוצה לעשות מסלול 5 יחידות רגיל במתמטיקה, לקחת ביולוגיה ופיסיקה ולעשות בגרות במחשבים בתיכון כמו כולם... ;)

אני גם בכתה ט' ועל המסלול של לעשות בגרות בכיתה י' (שנקרא אגב בר-אילן). זה קשה, זה עומס, אבל זה נראה שזה שווה את זה.

לפי דעתי - תנסה לעשות את הכל עכשיו. אם אתה מצליח יש לך את יא' ויב' לעבוד (כן כן) בהנדסת תוכנה, או כל משהו אחר, להרוויח המון המון כסף, לקנות מכונית, לשכור דירה, ואת הכל ביא'!!!! לך על זה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים