עבור לתוכן

מצלמת Fuji S9100/9600 ביקורת אישית.

Featured Replies

פורסם

כפי שכבר ציינתי רכשתי לאחרונה את ה S9100 ורציתי לחלוק אתכם את רשמי הראשונים מהמצלמה.

אני לא צלם מקצועי או חובב כבד אבל מתכוון להשתפר בתחום ולכן הביקורת שלי לא מתימרת להיות מקצועית אלה רק חוות דעת אישית.

יתרונות:

- איכות הצילום טובה מאוד לדעתי במרבית המצבים.

- מצב וידאו יחסית טוב ומספק וידאו טוב לטעמי.

- במצבי תאורה בעייתיים ה ISO הגבוה (עד 1600) בא לעזרה אבל לא הייתי אומר שה 1600 הוא אופציה רצינית ה 800 נסבל בהחלט.

- התפעול שלה נוח ודי אינטואיטיבי - היות וזו לי המצלמה (הדיגיטלית) הראשונה אני יכול לומר שהתרגלתי אליה תוך יומיים ואני יודע מה עושה כל כפתור ואיפה הוא - עדיין לא מבין איך לנצל את כל התכונות כמובן.

- יש למצלמה כפי שניתן לראות בנתונים ובתמונות תושבת לפלאש חיצוני, אבל גם יציאת SYNC לפלאש נפרד שלא כל כך ברור מהנתונים ומתברר שהתכונה הזאת די מלהיבה אנשים שמבינים בצילום. אז אולי הם יודעים למה.

- יש לה תכונה די יחודית של שני סלוטים לכרטיסי זכרון, ה xD של Fuji/Olympus ו CF. זה יתרון כי אפשר ללכת עם שניהם בפנים בלי להחליף כרטיסים ולקבל נפח די גדול של תמונות ווידאו.

- העינית שלה (EVF) מאוד איכותית וניתן לראות את כל החיוויים כמו במסך ה LCD, כלומר מי שרוצה יכול לעבוד רק ב EVF בלי לעבור כלל ל LCD.

חסרונות:

- החוסר במייצב תמונה קצת מטריד (בעיקר בצילום וידאו אבל לא רק) אם כי נסבל, בהחלט היה נותן עוד נקודות למצלמה ולכן (אבל לא רק בגלל זה) מומלץ לשקול חצובה (בעתיד הקרוב).

- מצב הוידאו חלש בתאורה חלשה וגם לפעמים יש קצת השהיות בפוקוס כשמשנים זום.

- החיווי של הסוללות בעייתי לדעתי. אין למצלמה חיווי רציף על מצב הסוללה. יש לה חיווי שהסוללה חלשה (מראה סוללה באדום) וחיוו שהסוללה עומדת להיגמר (אדום מהבהב) וצריך להחליף אותה. לטעמי החיווי המהבהב בא קרוב מידי לחיווי האדום ומשאיר זמן מועט מאוד להחלפת הסוללות - לא ממש קריטי אבל קצת מעצבן.

- הצילום ב RAW איטי יחסית, אבל זה לא תמיד חיסרון כי בד"כ מצלמים ב RAW דברים מאוד מיוחדים/בעיתיים. ניסיתי גם עם כרטיס ה xD H type וגם עם ה CF X150 ובשניהם התוצאה די דומה בסביבות 8-10 שניות למרות שקראתי דיווחים על אנשים שטוענים שזה לוקח 4-5 שניות.

צירפתי עוד כמה תמונות לסט הקודם:

התמונות לא מתימרות להיות אומנותיות אלה רק להדגים את איכות התמונה במצבים שונים בסביבה הטבעית שלי.

צילום פריטים על מדף בתאורה חלשה יחסית בחדר.

dscf0510jk7.jpg

צילום פריטים בתאורת פלואורסנט

dscf0196kg1.jpg

צילום מהרכב באיילון . . .

dscf0464uf6.jpg

פורסם

ח"ח על ההשקעה.

מה זה בתמונה הראשונה בין הכד האמצעי לימני? יש לך רוחות רפאים בבית?

פורסם
  • מחבר

מה זה בתמונה הראשונה בין הכד האמצעי לימני? יש לך רוחות רפאים בבית?

זאת השתקפות אור מהכלי זכוכית מימין.

פורסם

כפי שכבר ציינתי רכשתי לאחרונה את ה S9100 ורציתי לחלוק אתכם את רשמי הראשונים מהמצלמה.

קודם כל תתחדש! :xyxthumbs:

ה-S9100 היא בחירה מצויינת בעיני, ומעבר לדברים מובהקים שבהם מצלמות DSLR ומצלמות קומפקטיות עדיפות, היא פשרה מעולה שנותנת כמעט הכל.

- עדיין לא מבין איך לנצל את כל התכונות כמובן.

תרגיש חופשי לשאול.

- יש למצלמה כפי שניתן לראות בנתונים ובתמונות תושבת לפלאש חיצוני, אבל גם יציאת SYNC לפלאש נפרד שלא כל כך ברור מהנתונים ומתברר שהתכונה הזאת די מלהיבה אנשים שמבינים בצילום. אז אולי הם יודעים למה.

יציאת PC Sync עוזרת למי שמשתמש בתאורת אולפן (לא קהל היעד הטיפוסי של המצלמה הזו) או למי שרוצה להשתמש במבזק שאינו תואם למצלמה (אין הרבה כאלה) באמצעות גריפ חיצוני וכבל סנכרון. זה לא יתרון מהותי כשיש למצלמה ממילא תושבת סטנדרטית לפלאש.

- יש לה תכונה די יחודית של שני סלוטים לכרטיסי זכרון, ה xD של Fuji/Olympus ו CF. זה יתרון כי אפשר ללכת עם שניהם בפנים בלי להחליף כרטיסים ולקבל נפח די גדול של תמונות ווידאו.

גם באולימפוס C5060 שלי יש סלוט xD וסלוט CF. באופן אישי הייתי מחליף את שניהם בסלוט SD, אבל זה לא ממש קריטי בעיני. מצלמה טובה נשארת מצלמה טובה גם אם כרטיס הזכרון שבו היא משתמשת פחות נפוץ או פחות נוח. לא הייתי פוסל קניית מצלמה שמשתמשת ב-xD בלבד או אפילו ב-Memory Stick בלבד.

- החוסר במייצב תמונה קצת מטריד (בעיקר בצילום וידאו אבל לא רק) אם כי נסבל, בהחלט היה נותן עוד נקודות למצלמה ולכן (אבל לא רק בגלל זה) מומלץ לשקול חצובה (בעתיד הקרוב).

חצובה היא קנייה הכרחית. ולצורך העניין, אפילו חצובת שולחן זולה עדיפה על כלום.

לגבי מייצב, הוא פיצ'ר שימושי אבל רק בטווח מהירויות תריס די מצומצם (סביב ה-1-חלקי-אורך-מוקד ועד כשני סטופים למטה מזה). במהירויות יותר גבוהות הוא חסר השפעה (כי אין משמעות לרעידות היד), ובמהירויות יותר נמוכות חייבים חצובה.

- החיווי של הסוללות בעייתי לדעתי. אין למצלמה חיווי רציף על מצב הסוללה. יש לה חיווי שהסוללה חלשה (מראה סוללה באדום) וחיוו שהסוללה עומדת להיגמר (אדום מהבהב) וצריך להחליף אותה. לטעמי החיווי המהבהב בא קרוב מידי לחיווי האדום ומשאיר זמן מועט מאוד להחלפת הסוללות - לא ממש קריטי אבל קצת מעצבן.

באילו סוללות אתה משתמש?

- הצילום ב RAW איטי יחסית, אבל זה לא תמיד חיסרון כי בד"כ מצלמים ב RAW דברים מאוד מיוחדים/בעיתיים.

הרשה לי לנסח מחדש - "במצלמות עם מצב RAW איטי מצלמים בפורמט הזה רק דברים מאוד מיוחדים/בעיתיים". אם היה למצלמה מצב RAW מהיר היה מעשי להשתמש בו לכל נושא אחר. הבעיה היא שמלבד מצלמות ספורות, RAW מהיר קיים רק ב-DSLR.

צירפתי עוד כמה תמונות לסט הקודם

קצת קשה להעריך איכות מתמונות מוקטנות, אבל ה-S9100 מציעה איכות דומה מאוד ל-S9000, כך שאיכות לא צריכה להיות מגבלה (לפחות לא ב-ISO נמוך). המצלמה שלך מספיק טובה כדי שתוכל להתמקד בלימוד השימוש בה ובלימוד אומנות הצילום :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר
באילו סוללות אתה משתמש?

סוללות NiMH של GP. יש לי 3 סטים של סוללות שנקנו בזמנים שונים כך שהבעיה היא לא סוללות.

הבעיה המרכזית שאין חיווי כמו אחוז סוללה אלה רק סוללה חלשה וסוללה גמורה. כמו שאמרתי לא נורא.

פורסם

קודם כל תתחדש...קנית מצלמה פגז...

-קצת קשה להעריך איכות מתמונות מוקטנות, אבל ה-S9100 מציעה איכות דומה מאוד ל-S9000, כך שאיכות לא צריכה להיות מגבלה

זה אותו חיישן בשני הדגמים ככה שאין הבדל באיכות כלל...

פורסם

זה אותו חיישן בשני הדגמים ככה שאין הבדל באיכות כלל...

גם אם החיישן והעדשה זהים בין שני הדגמים (ולא בטוח שאין שינויים קטנים), עדיין קיים נושא העיבוד. ידוע לך שפוג'י *לא* שינו את עיבוד התמונה?

פורסם
  • מחבר

לפי dpreview יש ל 9100 מעבד חדש ולכן אמורים לראות שיפור באיכות, למרות שחלק מהאנשים מדווחים שהם לא ראו שיפור.

השיפורים הנוספים הם בפלאש שנותן תוצאות טבעיות יותר.

ועקב המעבד תוצאות יותר טובות באור חלש. ו AF יותר מהיר ומוצלח גם בתאורה חלשה.

ושיפורים נוספים בגודל ה LCD וב EVF.

ו . . זהו בערך.

כמו שאמר פעם (לפני שבוע) אורן, זה לא מה שיעשה את ההבדל אלה הצלם. ועכשיו מנסים לשפר את הצלם.

פורסם

גם אם החיישן והעדשה זהים בין שני הדגמים (ולא בטוח שאין שינויים קטנים), עדיין קיים נושא העיבוד. ידוע לך שפוג'י *לא* שינו את עיבוד התמונה?

אתה צודק, לא התחשבתי בנקודה הזאת

בגדול אני חושב שדגם ה S9000/9500 הפך כרגע למאוד מיותר בשוק כי ה S9100/9600 הוא באותו המחיר אך יותר טוב...

אמנם כמעט ואין הבדלים בין השניים אבל בהפרש של פחות או יותר מאה ש"ח אני חושב שה S9600 פשוט מחווה תחליף ל S9500...

בגדול ההבדלים הם:

-גודל המסך -- 1.8 אינץ' לעומת 2 אינץ'

-רזולוציית המסך -- 118.000 פיקסלים לעומת 235,000 פיקסלים

ועוד כמה הבדלים קטנים שניתן לראות כאן

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs9000z%2Cfuji_finepixs9100&camuser=fuji_finepixs9000z&show=all

ד.א-

הידעתם?! החיישן ב S6500 הוא יותר חדש ומתקדם מבשני הדגמים הנ"ל...

פורסם

החיישן של ה-S6500 עדיף על פני זה של ה-S9x00 ב-ISO גבוה, אבל זה לא בזכות טכנולוגיה יותר מתקדמת אלא בגלל גודל תאים גדול יותר (עקב הרזולוציה הנמוכה יותר). ב-ISO נמוך החיישן של ה-S9x00 עדיף ואפשר לראות יתרון בשלושת המ"פ הנוספים שלו. מבין שני החיישנים אני עדיין מעדיף את זה של ה-S6500 בגלל ש-ISO גבוה יותר שימושי בעיני מרזולוציה גבוהה. 6 מ"פ מספיקים ברוב המקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים