עבור לתוכן

התלבטות מסויימת בבחירת כרטיס מסך, בהתחשב בDX10. בכוונה אני פונה אליכם

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים וכמו רבים אחרים אני נעמד בפני הדילמה של הכרטיס מסך.

על פי היגיון פשוט, אני לא רואה סיבה שחברה תשחרר משחק בשנים הקרובות שלא תהיה לו תאימות לאחור כלומר גם לDX9.

אך בכדי לאשש את ההיגיון הזה (שוב עד כמה שאפשר בהתחשב בזה שהנבואה ניתנה לשוטים) אני פונה אליכם חבריי הגיימרים, היות ואתם אלו שמתעדכנים תדיר בתחום המשחק.

האם לדוגמא יכול להיווצר מצב שEa תשחרר משחק בעוד שנתיים שלא יתמוך בDX9?

ובכלל, האם כל ההבדל יהיה מבחינה גרפית?

בכבוד רב,

אורי

פורסם

מה אתה בעצם שואל? האם לקנת עכשיו כרטיס DX10 או לקנות כרטיס DX9 ולשדרג בעתיד?

פורסם

שלום רב,

אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים וכמו רבים אחרים אני נעמד בפני הדילמה של הכרטיס מסך.

על פי היגיון פשוט, אני לא רואה סיבה שחברה תשחרר משחק בשנים הקרובות שלא תהיה לו תאימות לאחור כלומר גם לDX9.

אך בכדי לאשש את ההיגיון הזה (שוב עד כמה שאפשר בהתחשב בזה שהנבואה ניתנה לשוטים) אני פונה אליכם חבריי הגיימרים, היות ואתם אלו שמתעדכנים תדיר בתחום המשחק.

האם לדוגמא יכול להיווצר מצב שEa תשחרר משחק בעוד שנתיים שלא יתמוך בDX9?

ובכלל, האם כל ההבדל יהיה מבחינה גרפית?

בכבוד רב,

אורי

אני בספק. גם עכשיו לרוב הגדול של המשחקים יש תמיכה בכרטיסי GF3 ו-Radeon 9500. בנוסף לכך, בניגוד ל-DX7 ו-8, DX9 נראה מצויין ואין סיבה להפסיק את התמיכה בו עקב גרפיקה וביצועים מיושנים.

פורסם

כדאי לקנות עכשיו כרטיס מסך בסיסי , אפילו לוח-אם עם כרטיס מסך מובנה

ובעוד חודשיים לשדרג לכרטיס תומך DX10 במחיר שפוי

פורסם

בלוח עם כ.מסך מובנה יכולה להיות בעיה עם שינוי המתחים,דבר שישפיע בצורה רעה על ה-OC כמובן.

אפשר פשוט לחכות בסבלנות

פורסם

בלוח עם כ.מסך מובנה יכולה להיות בעיה עם שינוי המתחים,דבר שישפיע בצורה רעה על ה-OC כמובן.

אפשר פשוט לחכות בסבלנות

מי דיבר על OC ?

פורסם

אף אחד. אבל אם הבחור מתכנן OC זה לא רעיון טוב שהוא יקח לוח עם כ.מסך מובנה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן אוברקלוק ואני גם למען האמת לא מבין למה הועבר הנושא. (הרי בנוגע לתמיכה של משחקים הגיימרים הם אלו שמתעדכנים בחדשות)

בכל אופן, העניין הוא כזה:

אני צריך לרכוש את המחשב בימים הקרובים, משיקולי תקציב שהם לא רלוונטיים.

העניין הוא שממש אין לי כח להיכנס להרפתקאות מיותרות ולקנות כרטיס היום ובעוד חצי שנה עוד אחד. כמו שהסברתי, ההיגיון שלי אומר שלכל משחק בשנים הקרובות תהיה תאימות לאחור אבל אני שואל אם ישנו איזה בסיס להשערה הזו, או שאני פשוט טועה וצריך ללכת על ההרפתקה הזאת.

בכבוד רב,

אורי

פורסם

הכרזות ממפתחות המשחקים, אין. מה שיש זו העובדה שלמשחקים יש תאימות לאחור כבר עשור ומן הסתם זה ימשך כך.

פורסם

99% מהמשחקים שייצאו בשנתיים הקרובות יתאימו גם ל DX9 . אולי ייצא איזה משחק או שניים שייתמכו רק בDX10 אבל קשה לי להאמין שזה ייקרה בזמן הקרוב.. אבל, בלי קשר לDX9 או DX10 - כרטיסי מסך מזדקנים. וגם אם תקנה X1900XT שמריץ היום את רוב המשחקים על הגדרות מקסימליות עם FPS טוב , המצב לא יישאר כך לנצח. וסביר להניח שבעוד שנה וקצת (בלי קשר DX10..) המשחקים יתחילו לקרטע גם עליו כי יהיו להם דרישות גבוהות יותר מהכרטיס ואז תאלץ להתחיל להוריד קצת (או הרבה) הגדרות בשביל לקבל קצב משחק טוב.

הדבר קרה לי עם 7900GT שלפני חצי שנה היה כמעט המלך של הכרטיסים והיום הוא כרטיס סביר ותו לא.

פורסם

לפי דעתי זה הכל עניין של תקציב.

מבחינת ההגיון, נכון להיום, אין שום טעם להוציא כל כך הרבה כסף על כרטיס תומך DX10 כשעדיין לא יצא משחק אחד שמשתמש ביכולות החדשות הללו.

אני הייתי הולך על כרטיס בינוני שיחזיק לשנה הקרובה ואז כשיהיה מבחר כרטיסי DX10 וכשהמחירים ירדו למחירים נורמלים (מצטער, לפי דעתי 4000 שקל לכרטיס מסך זה ממש מוגזם!) אז תשדרג את המחשב בכרטיס טוב.

אבל כמו שאמרתי בהתחלה, זה הכל עניין של תקציב, אם אתה יכול לעמוד בהוצאה נוספת של עוד 2000-3000 שקל כדי לצ'פר את המחשב שלך בכרטיס מסך DX10 אז לך על זה. אבל אם אתה כמו הרבה אחרים שמשתדלים לא להוציא יותר מדי כסף על מחשב חדש אז לך על כרטיס DX9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים