עבור לתוכן

יש לי Wirlless Stick USB של EDIMAX

Featured Replies

פורסם

שלום,

נתקלתי פה בהערה של מישהו על כרטיסי רשת אלחוטיים בתצורת USB, הוא אמר שזה לא מומלץ ועדיף PCI.. ניסיתי לחפש תשובה עניינית ומקצועית בחיפוש של הפורום אבל לא מצאתי

מישהו יכול לומר לי למה USB פחות טוב..

יש לי מחשב core 2 dou 6600 עם לוח P5B DELUXE - אם העניין הוא מבחינת ביצועי מערכת.

פורסם

במילה אחת - חשמל.

בזמן שכרטיס PCI נהנה מאספקה שוטפת וכמעט לא מופרעת, התקן USB תלוי בהרבה גורמים לקבלת המתח הדרוש לו.

צריך לזכור שUSB הומצא בראש ובראשונה להעברת מידע, ולא "להפעיל" דברים, המתח שלו לא מתועדף כמו התקנים "בתוך" המחשב.

וכרטיס אלחוטי צריך הרבה כוח ע"מ לפעול כמו שצריך.

מספיקה בעיה קטנה בחלוקת הכוח על לוח האם (בעיקר במחשבים שחוקים) והUSB סובל.

ואם תחבר עוד התקני USB במקביל הם יתחרו על המשאבים, ויכול להיות לך ספק כוח 750W, אם הצ'יפ הניהול של הUSB לא ידע לעשות את העבודה כמו שצריך עדיין תהיה בעיה.

אז אתה אומר לעצמך, יש לי מחשב חדש וחזק, אין סיבה שתהיה בעיה - ואתה כנראה צודק. אבל הרבה מאוד אנשים משתמשים במחשבים ישנים יחסית, שחוקים, עם USB1.1, עם חומרה בינונית.

ותזכור שהמחשב שלך גם ישחק ובעוד שנתיים שלוש יש הרבה סיכוי שתרצה להמשיך ולהשתמש בכרטיס האלחוטי הזה.

בנוסף על כל הנ"ל כרטיס USB נתון הרבה יותר לחסדי הסביבה והאקלים.

בגלל זה ממליצים על כרטיס PCI ולא USB.

כל זה לא לומר שאין יתרונות לכרטיס USB.

כרטיס שכזה הרבה יותר מהיר ונוח להתקנה, הוא נייד ולא צריך לפתוח את המחשב ע"מ לחבר אותו.

הוא אפשרות זולה וטובה להוספת יכולת אלחוטית למחשבים ניידים ישנים.

והוא יכול להתגבר על חלק בעיות דרישת המתח ע"י חיבור לרכזת USB בעל ספק כוח חיצוני.

פורסם

יתרון נוסף שיכול להיות לUSB, הוא קלות הארכת הכבל שלו. ע"י מאריך USB עם סיכוך נורמלי, אתה יכול לקבל יותר גמישות במיקום האנטנה. כמובן שזה גם אפשרי עם אנטנה של כרטיס PCI, אבל מאריכי USB באיכות טובה הם מאוד נפוצים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכם על ההסבר. עכשיו השאלה שלי היא האם לי עם המפרט של המחשב יש צורך להחליף לPCI?

כי באופן עקרוני אני לא מרגיש בעיות במתח או כל דבר אחר אבל לפעמים לוקח לאינטרנט להיכנס לאתר בפעם הראשונה קצת לאט. כאילו הוא צריך להתאפס על עצמו.

פורסם

כל מחשב חדש ונורמלי יסתדר עם סטיק USB... הבעיה היא לטווח ארוך, עומס על מחשב ועל הUSB, שחיקת הרכיבים ואופי העבודה.

לגבי הכניסה הראשונה לאתר. זה קרוב לוודאי עניין במחשב או בדפדפן.

סה"כ זאת תוכנה במחשב שלך... אם האתר הראשון עלוה טיפה לאט זה בסדר ולא קשור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים