עבור לתוכן

מחפש מצלמה דיגיטלית לצורכי סטילס ווידאו

Featured Replies

פורסם

ממש לא צריכה להיות איכותית מאוד (מה שאתם קוראים לו איכותית מאוד). מאוד חובבנית, פשוטה להפעלה, תקציב עד 2000 ש"ח.

הבעיה היא שבטח היד שלי תרעד וממש יראו בצילום.. יש לזה פיתרון? גם בטח תיפול לי ולמשפחה שלי מהידיים.. לזה יש פיתרון? איזה רצועה ליד או משהו?

צריכה להיות לה גם סוללה ששורדת הרבה זמן (נגיד ששתי סוללות בייחד ישרדו איזה שעה וחצי ברצף של וידאו.. יש מצב?).

אני מתכוון לקנות כמובן גם כרטיס זיכרון עם 1 או 2GB.

לא מצאתי מצלמה דיגיטלית שמצלמת וידאו ברזולוציה 640x480 ב30 FPS.. יש דבר כזה? אם לא, לא נורא.

בקיצור, יש לכם המלצה? ותשובות לשאלות שלי? תודה ענקית לכל מי שיעזור.

• תגובות 52
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם השימוש העיקרי הוא וידאו אז למה לקנות מצלמת סטיילס?קח מצלמת וידאו.ההבדל באיכות של צילומי וידיאו מאוד מאוד משמעותי!אני לא חושב שראיתי מצלמה(סטילס) שמצלמת וידאו שעה וחצי רצוף.הבטריות לא מגבילות כמו כרטיס הזיכרון.אני לא ממש מבין בוידיאו אז חכה לתגובות המומחים.

פורסם
  • מחבר

אני ראיתי מצלמות שממש אבל ממש לא עלו הרבה ומקליטות וידאו באיכות שמספיקה לי בהחלט.

מצלמות וידאו עולות הרבה יותר והן מאוד גרועות בסטילס.

פורסם

אני לא רוצה להיכנס להמלצה על מצלמה אבל יש הרבה מצלמות שמצלמות ב 640X480.

אתה אמרת שאתה רוצה לצלם שעה וחצי ברצף, לא יודע אם הסוללות מחזיקות או לא לענין זה יש סוללות רזרביות(ואז זה כמעט ברצף) או ספק שניתן לחבר את המצלמה לחשמל.

הבעיה העיקרית היא שבד"כ כל 15 דקות וידאו (640X480/30fps) צריכים 1GB זכרון ולכן תצטרך 6GB בשביל שעה וחצי מה שמשאיר לך אפשרות לקנות כמה כרטיסי SD/XD או לבחור מצלמה שתומכת ב CF (בד"כ יותר יקרות) ולקנות כרטיס של 8GB.

פורסם
  • מחבר

וואה וואה.. סיבכת אותי עכשיו.. בסירטון שאני ראיתי שצולם במצלמה דיגיטלית האיכות נראית לי סבבה לגמריי והוא מצולם ב320x240 ב30FPS.. והם צילמו שעה ו20 דקות ברצף על כרטיס 1GB.. אין לי בעיה לקנות שתי סוללות ו2GB.. זה מגדיל את הסיכוי?

פורסם

אתה דיברת על 640X480.

אם אתה מצלם ב 320X240 אז זה בערך רבע, כלומר אפשר לצלם כשעה על 1GB ולכן 2GB בהחלט יספיקו.

אבל רזולוציה של 320X240 טובה להצגה כקליפ במחשב ולא לטלויזיה בפריים מלא.

תצטרך למצוא מצלמה עם מייצב כי לוידאו זה די חשוב מייצב תמונה.

פורסם
  • מחבר

תוכלו לעזור לי למצוא מצלמה עם מייצב במחיר סביר?

ואני צריך את זה להצגה כקליפ במחשב ולא יותר.. אפילו ביו-טוב שזה בכלל איכות נמוכה.. אם אני רואה בטלויזיה אני ממש לא מצפה לאיכות טובה, אבל שיהיה אפשרי להבין דיי טוב..

אז זה מה שאני צריך עד עכשיו:

איכות סבירה, לא יודע מה נחשב אצלכם סביר אבל אני לא מצפה שזה יהיה מושלם וחלק כשאני קונה מצלמה דיגיטלית ולא מצלמת וידאו דיגיטלית.. בסה"כ אני גם ממש לא צלם רציני ובטח מה שאתם קוראים לו איכות גרועה נחשב אצלי לאיכות סבבה לגמריי, אבל זה אני לא יודע.

שתוכל לצלם גם ב320x240 וגם ב640x480 ב30FPS.. אני כבר אחליט בטח בחלק מהסירטונים לצלם ב640x480 חצי שעה על כרטיס 2GB או שעה וחצי בערך של 320x240.

מייצב תמונה מוצלח, כי אמרו פה שזה חשוב לוידאו.

שזמן הסוללה שלה יהיה טוב ככה ששתי סוללות יוכלו לשרוד בערך שעה וחצי של וידאו רצוף.

עדיף שתהיה גדולה כי לאבא שלי יש ידיים דיי עצומות והוא צריך להחזיק ב2 ידיים.. אז עדיף משהו בגודל וצורה לדוגמא של הCanon S3 שאמרו לי שאיכות הוידאו שלה מעולה ואפילו הביאו לי סירטון הדגמה שלי נראתה איכות מדהימה. מצד שני, הוידאו בטח שוקל מלא.

לא כ"כ מצאתי את הS2 בחנויות רציניות בארץ שהיא אמורה להיות דיי טובה לצרכים שלי.

ונראה לי שזהו.

וכן, אני יודע שזה דיי יוצא דופן שאני מחפש מצלמה דיגיטלית עם איכות צילום בינונית במקום גבוהה (כדי שהוידאו לא ישקול הרבה) ושתהיה גדולה ולא קטנה, אבל זה מה שצריך P=

כרגע המצלמות שאני בודק הן:

Canon IXUS-60

Canon A-710

Canon PowerShot S2 IS

Canon PowerShot S3 IS

אם מישהו יוכל לציין דברים שכדאי לדעת שנוגעים לצרכים שלי וכו' בנוגע לכל אחת מהמצלמות (להשוות ביניהן) ולקשר אותי אולי לחנות מומלצת שמוכרת אותן במחיר טוב זה בכלל יהיה מעולה.

ושוב אני רוצה להגיד תודה רבה על העזרה והזמן שלכם.

עריכה: עשיתי את ההשוואה באינטרנט בעצמי, וכמה שאני קורא יותר ככה אני יותר סגור על הCanon IXUS-60 / SD600 (אותו דבר, נכון?).

המצלמה נראית פשוט מעולה, היא זולה ככה שהמצלמה + כרטיס זיכרון 2GB + סוללה נוספת יעלו לי בערך 2000 ש"ח שזה היה התקציב שלי רק למצלמה.

אנשים אומרים שהיא ערך מעולה לכסף ואיכות הוידאו דומה לשל מצלמות וידאו דיגיטליות זולות (הופתעו מכמה שהיא טובה).

איכות הסטילס 6MP בלי לחשוב פעמיים מספיק לי וגם x3 זום אופטי מספיק בהחלט כי לא נראה לי שאני צריך זום.

הבנתי שהיא יכולה לצלם וידאו ב640x480 ב30FPS.. כל הביקורות עליה מעולות.. נראית פשוט מצלמה פשוטה ומעולה..

לצערי העיצוב לא מתאים כ"כ לאבא שלי, אבל זה בסדר.. הוא יחייה ובסה"כ זה יהיה בסדר כי ראיתי שבצד יש לה כזו רצועה למפרק היד כדי שהיא לא תיפול שזה מעולה.

אז רק כמה שאלות אחרונות:

1. לכמה זמן צילום וידאו ברצף בערך יספיקו לי שתי סוללות טעונות עד הסוף?

2. האם יש אפשרות לבחור בין רזולוציות וידאו שונות (640x480 ו320x240)?

3. הבנתי שאין איתה מייצב תמונה \ וידאו. האם יש מצלמה דומה שתכונה זו קיימת בה? אם לא, אני אנסה לחפש איזה מיני-Tripod בזול.. יש דבר כזה?

4. כמו שציינתי אני בסה"כ מחפש מצלמה יותר גדולה.. יש איזה משהו שעושה את המצלמה יותר נוחה להחזיק בכף היד? (איזה אביזר) או פיתרון אחר?

5. איך הSD600/IXUS-60 בהשוואה לA-710? והA-710 תומכת רק בסוללות AA או שהבנתי לא נכון?

תודה רבה על כל העזרה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה. מצטער, אבל יש לי עוד החלטה קטנהל החליט ואף אחד לא מגיב \=

פורסם

לך על ה-SD800 של קנון. אם ה-SD600 מצאה חן בעיניך, ה-SD800 היא מצלמה יותר מוצלחת ומודרנית. השיפור הכי בולט בה הוא הוספת עדשה רחבה, וזה שיפור גדול מאוד. גם מנגנון זיהוי פנים הוא פיצ'ר חביב.

ה-S2 ו-S3 הן מצלמות טובות עם ווידאו מצויין, אבל הן גדולות למדי, וזה יקטין את הסיכויים שתקח אותן לכל מקום. מהבחינה הזו עדיפה מצלמת כיס, וה-SD800 היא אחת מהאופציות היותר טובות בקטדגוריה הזו. אם היא בעייתית מבחינת תקציב, אז כדאי לך לשקול את ה-FX07 של פנסוניק. היא מספקת גם כן ווידאו מיוצב עם איכות תמונה דומה, אבל במחיר שנמוך בכ-500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי אני מעדיף שהמצלמה תהיה גדולה. לאבא שלי יש ידיים גדולות (מאוד) והוא יצטרך להחזיק אותה..

אז עדיף מצלמה גדולה יחסית ונוחה מאוד להחזקה.. מה שכן אני מאוד צריך שיהיה זה רצועה כזו לעטוף סביב היד או אפשרות לחבר אחת, כי יש לי ידיים חלקלקות כשזה נוגע לדברים יקרים.

הS3 היא בדיוק במחיר שחיפשתי מההתחלה (הSD600 הייתה זולה יחסית בשבילי) ולכן נשמעת אופצייה טובה.. יש לה חסרונות ברורים? האם היא תוכל לצלם בעזרת שתי סוללות (האם יש לה בכלל סוללות נטענות?) לצלם שעה וחצי של וידאו ברצף?

תודה רבה, עזרת לי דיי הרבה. יש לך מסנג'ר או דרך התכתבות כלשהי שיותר מהירה מהפורום כדי שזה ייקח פחות זמן? (מופנה לboren).

פורסם

מבחינת ווידאו אין ל-S3 חסרונות של ממש. אם הגודל שלה לא בעייתי, אז היא בחירה מצויינת. המגלה של צילום עד 1GB מאפשרת לך לצלם סרטון באורך של עד 8 דקות. זה לא נראה לי בעייתי במיוחד. אם אתה צריך יותר, אז אולי מה שאתה מחפש בעצם זה מצלמת ווידאו ייעודית, ולא מצלמת סטילס עם יכולות ווידאו.

מבחינות אחרות, החיסרון הכי בולט שלה הוא שאין לה עדשת 28 מ"מ רחבה, אבל את זה ממילא אין באף מצלמת סטילס אחרת שמצלמת ווידאו מיוצב ומאפשרת שינוי של הזום האופטי.

אני לא משתמש במסנג'ר, אבל אם זה ממש דחוף אתה יכול לפנות אלי במייל.

פורסם
  • מחבר

אני צריך שעה. וראיתי אנשים שצילמו ב320x240 על 1GB שעה ורבע של סרט.. אז מה הבעיה עם הS3?

וראיתי שהיא תומכת רק בבטריות AA ולא איזה סוללת ליטיום יעודית.. זה נכון? כי אם כן אז היא בחירה מאודדדדד גרועה בשבילי.

אז כרגע אני רואה שהאופצייה הכי טובה היא הSD600..

אני ממש לא צריך איכות של מצלמת וידאו דיגיטלית, שלא לדבר על זה שהן עלובות בסטילס ועולות הרבה יותר, אז זה ממש לא משתלם.

מה שאני צריך זה שעה+ של סירטון באיכות שאני עצמי קורא לה בינונית אבל יכול להיות שאצלכם זה נחשב ממש גרוע על כרטיס זיכרון של ג'יגה או 2, ועם סוללה או שתיים לצלם את כל השעה+ הזו ברצף.

פורסם

אם אלה הדרישות, אז עדיף לך ללכת על הפנטקס A20 או S7. יש להן מייצב דיגיטלי בווידאו (ל-A20 יש מייצב אופטי לסטילס), והן שומרות את הסרטים בפורמט DivX החסכוני. גם תמיכה ב-SHDC לא מזיקה, ומאפשרת להשתמש בכרטיסי זכרון גדולים במיוחד. החיסרון העקרי של המצלמות האלה הוא שלא ניתן להשתמש בזום האופטי בזמן צילום סרטונים.

טבלת השוואה מול ה-SD600

פורסם

אתה נורא מסתבך .......

נראה לי שה S3 היא מה שאתה צריך , בטריות אצבע מתחלפות עדיפות לפי דעתי כי אם הם נגמרות אתה שולף מהנרתיק זוג נוסף ומחליף אם יש לך בטרית ליתיום אתה צריך לטעון אותה מחדש אז בטריות אצבע (ואתה יכול להחזיק גם 10 כאלה בנרתיק ) עדיפות לדעתי.

מבחינת איכות סטילס ואיכות וידיאו זו מצלמה טובה , שוב השאלה היא מה אתה מצלם כי אין !!!! מצלמת סטילס שמצלמת וידיאו טוב אפילו ה M2 של סוני שכאילו מיועדת לזה היא לא טובה , למשל צילום בתנאי תאורה לא טובים בתוך בית או בלילה יצא גרוע , אם רוצים ממש וידיאו אז צריך מצלמת וידיאו שאפשר לקנות בפחות מ 2000 ש"ח , אם הרוב סטילס ומעט וידיאו וגם זה באור יום ובלי תנועה מהירה אז מצלמות סטילס יכולות לעשות את זה .

דרך אגב הסיכוי לצלם שעה ברצף של וידיאו במצלמת סטילס הוא נמוך בגלל מהירות הכרטיס ובטריות וכו......, אבל אם זה מפסיק אתה מייד מתחיל לצלם שוב ומחבר אותם אחר כך .

בקיצור S3 היא מצלמה מאוד מוצלחת יש בה מייצב תמונה , סטילס טוב וגם וידיאו מהטובים שיש במצלמות סטילס , אבל זה לא מגיע לאיכות של מצלמת וידיאו פשוטה (מבחינת הוידיאו).

צריך גם להגיד שה סוני H2 וה H5 גם טובות ומקבילות ל קנון S2 S3

פורסם

אתה נורא מסתבך .......

נראה לי שה S3 היא מה שאתה צריך

פותח הדיון כתב מפורשות שהוא מעונייןי במצלמה שמסוגלת לצלם ללא מכגבלת זמן מלבד גודל הכרטיס. ה-S3 מוגבלת ל-1GB, מה שנותן 8 דקות צילום בלבד (באיכות הגבוהה). זה אפילו לא קרוב למה שהוא מחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים