עבור לתוכן

יש מסך! סאגת ה-Viewsonic VP930 הסתיימה - קניתי L2000C - מומלץ!

Featured Replies

פורסם

אז ככה, כמו שחלקכם יודעים רכשתי Viewsonic VP930 שעל אף מחירו הגבוה סבל מבעיית קורונה :screwy:

בצער רב וביגון החזרתי אותו והחלטתי שאני לא רוכש מסך עד שאני רואה פיזית בעיניים.

יצא לי לאחרונה להיות ב-Sale של LG בו רכשתי לאחר לבטים רבים ועקב המלצות בפורום ששמו כאן קישור אליו, את ה-L204WT. אכן מסך טוב, השחור יפה, סרטים סבבה, משחקים על הכיפק אבל הצבעים לא מגיעים לדרגת ה-Viewsonic (צפוי לא? מדובר בפאנל TN שהוא נחות יותר). המסך עלה לי 1690 ש"ח ולדאבוני גיליתי שיש לו Pixel תקוע (צבע כחול)... ניסיונות רבים לשחרר אותו בעזרת לחיצות ותוכנות עלו בתוהו וכך חזרתי אל אותו Sale למצוא מסך חליפי.

עוד לפני שקניתי את ה-L204WT שקלתי את ה-L2000C שראיתי שם אבל כל הדיבורים על ה-L204WT כאן גרמו לי לקנות אותו. בכל אופן הגעתי ל-Sale ראיתי מה יש שם, היה עוד L204WT אבל היו לו שני פיקסלים תקולים כך שירדתי מהעניין והחלטתי לחפש מסך אחר, עצרתי על ה-L2000C שהיה יקר יותר רק ב-100 שקל! (עשיתי שיעורים לפני שהגעתי כך שידעתי שהוא שווה הרבה יותר חדש - בניגוד ל-L204Wt שמאד קרוב למחירו בחנויות). בדיקה קטנה עם Pixel Buddy העלתה שאין פיקסלים בעייתים נראים לעין (מצאתי אחד רק בבדיקה סופר קרובה של המסך) ואני כל כך מרוצה.

סרטים נראים מעולה, אפילו הייתי צריך להוריד בהירות שזה חדש לי ב-Lcd.

משחקים שנוסו הם Swat 4, titan Quest ו- Call of Cthulhu והמסך עובד נהדר, הצבעים יפים וחדים (כמו ה-Viewsonic ואפילו יותר), Titan Quest סחט קריאות התפעלות עקב הצבעים החיים והיפים, אין קורונה, אין ghsoting (אני בכל אופן לא הרגשתי בו) אפילו ב-Cthulhu שהוא משחק חשוך בטירוף הסתדרתי (למרות שנראה לי ש-CRT עדיף כאן בהרבה).

למרות ששיחקתי את Titan Quest על 1024*768 שהיא אינה הרזולוציה האופטימלית של המסך, הכיתוב קריא מאד כך שהכל סבבה.

גם ה-Pivot זו אופציה נחמדה למרות שאין בה הרבה שימוש מעבר לגלישה (בשבילי כמובן).

בקיצור סוף סוף יש מסך (שאני כמובן מאד ממליץ עליו) :xyxthumbs: עכשיו רק צריך כרטיס גרפי שיכול לנצל אותו .... :bash:

פורסם

כל הכבוד :yelclap:

כמו שצריך, להתעקש לראות את המסך בעיניים לפני שקונים

המסך הזה אמור להציג צבעים טוב יותר מה vp930, כי הוא פאנל S-IPS אם אני לא טועה.

גם אני מתחיל לפזול למסכי S-IPS לצרכים גראפיים יותר (למרות שכרגע ה vp930 בהחלט מספיק, אבל זה במקרה שאני אצטרך 2 מסכים). יש לי שאלה - יש במסך הזה בעיה של banding? ומה לגבי backlight bleed?

זה יהיה נפלא אם תצרף תמונות של המסך בכל מני מצבים (בין היתר גם כשהוא מציג רקע שחור בחדר חשוך..)

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המממ האמת אין לי כל כך מושג מה זה Banding למרות שכבר הסבירו לי פה בפורום - אם הבנתי נכון מדובר על שינויי צבע שרואים משהו מוזר בהם.. אם יש לך תוכנה שבודקת אני אשמח לבדוק.

בנוגע לתמונות אני אשתדל להכין כאלו למחר. לאיזה אתר חינמי שלא מסובך להיכנס/להירשם אליו אני יכול להעלות את התמונות הללו? באותן תמונות אני אצלם את המסך כשהחדר חשוך לגמרי ואני מקווה שזה יתפס טוב בתמונה ןייתן לך מענה לגבי backlight bleed.

פורסם

יש את האתר imageshack, לשם אתה פשוט מעלה קובץ (בלי הרשמה ובלי כלום), לוחץ על לחצן host it, ומשתמש באחת מכתובות ה URL שהוא נותן לך כדי להציג את התמונה בפורום.

לגבי banding, תריץ את הקובץ המצורף. הוא יוצר תמונה על פני כל המסך של גרדיאנטים בצבעים שונים. אם אתה רואה מעברי צבעים חלקים, אז אין banding.

banding קיים אם אתה רואה מעברים לא חלקים, קפיצות בגוונים, פסים וכו' (אם תצלם גם את התוצאה של זה ותביא תמונה נוכל להגיד לך).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

1.) מצטער אבל לא יצא לי היום לצלם את המסך. אני מקווה שבימים הקרובים אני אוכל להעלות תמונות.

2.) בנוגע ל-Backlight Bleed, האם תמונה בחושך עם מצלמה דיגיטלית תתפוס את יכולות המסך טוב? האם להשתמש בפלש?

פורסם

תתחדש!

שאלה לצורכי פיתוח תכנה ועיבוד מסמכים,

1. איך איכות הטקסט? האם הטקסט חד, נקי, ברור?

2. האם, במצב של 1200*1600, גודל הפונטים סביר ונוח לקריאה? האם גודל הפונטים דומה יותר לגודל במסכי 17" או למסכי 19"?

תודה

פורסם

איפה קנית אותו וכמה הוא עלה לך ?

פורסם

איפה זה ה-Sale הזה שאתה מדבר עליו?

פורסם
  • מחבר

איפה זה ה-Sale הזה שאתה מדבר עליו?

המכירה לצערי נגמרה אתמול (אני חושב). בכל אופן הכתובת היא התע"ש 14 אזור תעשיה כפר סבא.

איפה קנית אותו וכמה הוא עלה לך ?

המחיר שהוא עלה זה 1790 ש"ח. פשוט מחיר פיצוץ.

פורסם

הלוואי שהייתי יכול לקנות אותו במחיר כזה...

המחיר הממוצע שלו הוא 3000 ש"ח ומעלה.

פורסם

תתקשר ל-ח.י. שהם היבואנים ותבקש את המעבדה.

יש להם לא פעם מסכים מתצוגה במחיר מצויין.

הפקידה תגיד לך שהם לא מוכרים לפרטיים אבל אפשר לקנות מתצוגה דרך המעבדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים