עבור לתוכן

עזרה בהבנה

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מחשב נוסף לבית ורציתי לשאול כמה שאלות כי אני ממש בור בנושא.

1. אם יש לי 2 מחשבים בבית אז מה עושים עם האינטרנט?ז"א עם החיבור לאינטרנט?

2. מה זה ראוטר?(זה קשור לנושא הזה?)

3. יש איזושהי דרך שבה אני יוכל להתחבר למחשב הראשון שלי דרך המחשב החדש בשביל להעביר ביניהם מידע אחד מהשני?

תודה רבה.

פורסם

נתחיל מהאמצע:

- ראוטר ("נתב" בעברית) הוא התקן שמווסת את התנועה היוצאת והנכנסת בין רשתות.

ראוטרים ביתיים לדוגמה, משמשים מעיין שער כניסה בין כל המידע שאתה שולח לאינטרנט, לבין המידע המגיע ממנה אל הרשת הביתית שלך.

במצב הנפוץ ביותר שלו ברשתות ביתיות, הראוטר מחובר אל המודם (והוא זה שבעצם מבצע את החיוג לאינטרנט),

ושאר המחשבים הביתיים מחוברים לראוטר בצורה חוטית/אלחוטית - וכך הם מקבלים גישה לאינטרנט.

לגביי שאלה 1: אם יש לך שני מחשבים בבית, אז תוכל לחבר את שניהם לראוטר ואת הראוטר עצמו למודם שלך.

כך מתאפשרת גישה לשני המחשבים בו זמנית לאינטרנט, וכך גם נוצרת רשת קטנה פרטית (דרך הראוטר) של שני המחשבים שלך עצמם.

ופה טמונה התשובה לשאלה 3: מכיוון ששני המחשבים נמצאים כרגע במעין רשת פרטית משלהם (דרך הראוטר) אתה יכול להעביר ביניהם קבצים (שיתוף קבצים פשוט דרך WINDOWS), להשתלט מאחד מהם על המחשב השני, ועוד המון דברים נחמדים שמאפשרת העבודה ברשת ביתית.

התשובות האלה כלליות ביותר כמובן, אם אתה מעוניין לדעת עוד - יש לא מעט אנשים בפורום עם ידע נרחב וניסיון עשיר בתחום שישמחו לעזור.

יום נעים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ואת הראוטר אני קונה בעצמי נכון או שזה קשור גם לספקיות אינטרנט? וזה מאט לי את הגלישה באינטרנט?

פורסם

אתה יכול לקנות מהספקית שלך רשת אבל זה יותר יקר מלעשות בלבד.

ורוחב הפס שלך מתחלק בין שני המחשבים.

פורסם

תודה רבה!

ואת הראוטר אני קונה בעצמי נכון או שזה קשור גם לספקיות אינטרנט? וזה מאט לי את הגלישה באינטרנט?

ראוטר מומלץ מאוד שתרכוש ותתקין בעצמך - גם בגלל הניסיון שתרכוש, וגם בגלל שתוכל לבחור את החומרה איתה תעבוד.

מומלץ מאוד לרכוש ראוטר אלחוטי (שכמובן מציע גם חיבורים חוטיים) כיום.

הדגם שרבים ממליצים עליו בפורום הוא ה-WRT54GL של LINKSYS, אותו ניתן למצוא בזאפ.

כמו שאמרו פה רוחב הפס שלך מתחלק בין שני המחשבים, אם כי בעזרת הראוטר ניתן גם לשחק עם רוחב הפס המוקצה לתחנות השונות.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. אבל יש לי עוד 2 שאלות:

1. אם אני ירצה להתקין את הראוטר בעצמי אז יש פה איזה מדריך שיוכל לעזור לי?

2. אם רק מחשב אחד גולש אז עדיין המהירות גלישה זה מתחלק לשתיים או לא?

פורסם

תודה על העזרה. אבל יש לי עוד 2 שאלות:

1. אם אני ירצה להתקין את הראוטר בעצמי אז יש פה איזה מדריך שיוכל לעזור לי?

2. אם רק מחשב אחד גולש אז עדיין המהירות גלישה זה מתחלק לשתיים או לא?

1. אין מדריך פה לראוטרים ספציפים, אבל אתה מקבל חוברת התקנה. אם היא לא מספיקה, תשאל ותקבל עזרה או לינק למדריך.

2. לא, בנתב אין חלוקה של רוחב הפס ע"פ מחשב. מחשב אחד יגלוש דרך הנתב במהירות מלאה. אם יש לך יותר ממחשב אחד, החלקה מתבצעת ע"פ דרישה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש לי עוד שאלה אחת: לא עדיף לבקש אבל מטכנאי שיבוא ויסדר לי את הרשת הביתית?

פורסם

אם אין לך כח להגדרות והסתבכויות אז כן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים