עבור לתוכן

הגנה על תיקיות ברשת?!

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת מקומית עם 5 מחשבים, אני רוצה לדעת אם שייך להגדיר שתיקיות מסויימות משותפות, ע"פ בחירתי יוכלו לצפות בהם רק 2 מחשבים מתוך ה-5?

תודה רבה מראש!

פורסם

באיזה מערכת הפעלה אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר

אני משמתמש ב-XP PRO

פורסם

פשוט מאוד תשתמש ב ntfs permissions .

זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה, אני יחלק את ההסבר ל 2 , השרת והלקוח.

השרת:

1. דבר ראשון תבטל את ה simple file sharing

2. תיצור חשבון משתמש עם סיסמה.

3. תשתף את התיקיה שאתה רוצה למנוע מאנשים גישה, תערוך את ה ACL ככה שרק לחשבון שיצרת תהיה גישה מהרשת או בכלל.

הלקוח:

כאן יש לך מספר אפשרויות אחת מהן זה ליצור חשבון משתמש עם אותו שם וסיסמה ולהשתמש בו.

אבל אני אישית מעדיף להשתמש בפקודת NET USER בשביל למפות כונן, ככה פחות או יותר התחביר נראה:

NET USE x: \\server_name_OR_ip\share_name /USER:computer_name\user_name

הנה טיפ קטן: אם אתה לא רוצה שמשתמשים אחרים לא יוכלו לראות את התיקיה שאתה משתף תשים $ ליד השם של השיתוף.

ועוד דבר: אם לא הבנת אחד או יותר מהשלבים שהסברתי תרגיש חופשי לשאול שאלות

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

בחלק של השרת, את סעיף 1 ביצעתי.

בסעיף 2 עם הכוונה לחשבון משתמש רגיל שיצורים דרך לוח הבקרה עם סיסמא ביצעתי גם את זה

וכן בסעיף 3 אם הכוונה שבמאפיינים של התיקיה המשותפת לתת הרשאה רק לחשבון שיצרתי גם זה בוצע.

המצב שלי כעת הוא שאודות לפעולות אלו שאר המחשבים שברשת אין להם הרשאה להיכנס אל התיקיה, שזה חצי דרך.

יש לי אבל עדיין בעיה לתת הרשאה ללקוח.

בנוגע לעצה ליצור חשבון משמתמש זהה, כנראה שלא הבנתי את הכוונה כי יצרתי חשבון משתמש זהה (דרך לוח הבקרה חשבונות משתמשים) עם אותה סיסמא וזה לא עזר.

ואיך להשתמש בפקודת NET USER לא בדיוק הבנתי: 1. אני אמור לכתוב את הפקודה בשרת או בלקוח? 2. איפה במחשב נמצא המיקום של כתיבת התחביר?

תודה רבה מראש!

פורסם

יש לי אבל עדיין בעיה לתת הרשאה ללקוח.

בנוגע לעצה ליצור חשבון משמתמש זהה, כנראה שלא הבנתי את הכוונה כי יצרתי חשבון משתמש זהה (דרך לוח הבקרה חשבונות משתמשים) עם אותה סיסמא וזה לא עזר.

ואיך להשתמש בפקודת NET USER לא בדיוק הבנתי: 1. אני אמור לכתוב את הפקודה בשרת או בלקוח? 2. איפה במחשב נמצא המיקום של כתיבת התחביר?

תודה רבה מראש!

אתה לא רק צריך ליצור חשבון זהה אלא גם לעבוד עם החשבון הזה, אבל זה פתרון מאוד מכוער לבעיה הזאת.

לגבי NET USE :

1. אתה משתמש ב NET USE בצד הלקוח.

2. יש מספר דרכים לבצע את הפקודה, הדרך הכי בסיסית זה כמובן דרך ה RUN או דרך CMD , אבל במקרה שלך זה

יהיה הרבה יותר יעיל להכין קובץ BAT , כדי שלא תצטרך להקליד אותה כל פעם מחדש.

פשוט תכתוב את הפקודה ב NOTEPAD ותשמור את הקובץ עם סיומת BAT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים