עבור לתוכן

רשת אלחוטית :)

Featured Replies

פורסם

שלומות! :P

תוכלו בבקשה לומר לי, בבואי להקים רשת אלחוטית בביתי, אני צריך לחבר מחשב אחד לנתב אלחוטי ולהתקין כרטיסי רשת אלחוטיים בכל שאר המחשבים, האמורים להתחבר למחשב הראשי. נכון?

האם זה משנה איזה מחשב הוא הראשי, שאליו מחובר הנתב האלחוטי? (כלומר, החזק או החלש יותר)

ועוד בקשה, התוכלו להמליץ לי מה לקנות? האם צריך נתב אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי מאותה חברה, או שאפשר לשלב? והאם ישנם דגמים/חברות מסוימות שאתם יכולים להמליץ לי עליהם, על-פי התנסות אישית? תקציב 300-500 שקלים... (הייתי מזמין מהספק שלי, אבל ביודעי את כול המבצעים, תמיד יוצא שכול העסק הוא יקר יותר מאשר הקמה אישית של הרשת... האם אני צודק?)

ועוד משהו קטן, אני גר בבניין, בקומה רביעית, בדירת שתי קומות. האם צריך נתב מיוחד, כדי שנוכל לגלוש בשתי הקומות? (ללא ממ"ד)

תודה רבה על כול תשובה! :smile1:

עמרי

פורסם

אתה לא צריך בכלל לחבר לנתב מחשב בצורה קווית. אתה יכול להגדיר אותו בצורה אלחוטית גם. לפיכך זה ממש לא משנה איזה מחשב אתה מחבר אליו, אם בכלל.

לגבי נתב LINKSYS WRT54GL זאת ההמלצה הרווחת כאן. כרטיסי רשת לא ממש משנה של איזה חברהף העיקר שיהיו PCI ולא USB (תעשה חיפוש בפורום בשביל התשובה).

לגבי איכות הרשת, אם אין מכשירים מפריעים (מיקרוגל, טלפונים אלחוטיים DECTB וכו') אז אמור להיות בסדר. אבל קשה לדעת מראש. בכל מקרה, יש לך סטיקי גם בשביל להכין אנטנה כיוונית תוצרת ביתף וגם בשביל אבטחת הרשת האלחוטית כאן בפורום. אתה מוזמן לעבור עליהם גם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, חלקית... :xyxthumbs:

לגבי הנתב, כן, אך התכוונתי, שאם אחבר את הנתב, בצורה קווית, למחשב אחד (מן השניים), אז אחסוך קנייה של כרטיס רשת אלחוטי נוסף, נכון?

זה אפשרי, או שאני מבלבל בין הדברים?

ולגבי הצד "הקולט", מה ההבדל בין "כרטיס רשת אלחוטי" לבין "מתאם רשת אלחוטי"?

חיפשתי בחנויות השונות, וראיתי שמות שונים...

לסיכום, אם הבנתי נכון, עליי לקנות את הנתב האלחוטי, לחברו למחשב אחד בצורה קווית, ולהתקין במחשב השני כרטיס רשת אלחוטי (מתאם רשת?) PCI?

פורסם

הבנתי, חלקית... :xyxthumbs:

לגבי הנתב, כן, אך התכוונתי, שאם אחבר את הנתב, בצורה קווית, למחשב אחד (מן השניים), אז אחסוך קנייה של כרטיס רשת אלחוטי נוסף, נכון?

זה אפשרי, או שאני מבלבל בין הדברים?

--אפשרי בהחלט.

ולגבי הצד "הקולט", מה ההבדל בין "כרטיס רשת אלחוטי" לבין "מתאם רשת אלחוטי"?

חיפשתי בחנויות השונות, וראיתי שמות שונים...

אותו דבר.תלך על כרטיס רשת אלחוטי בתושבת pci(או pci-e אם הלוח אם שלך רק תומך בזה) ועדיפות שלכרטיס יהיה כבל מאריך ואנטנה.

לסיכום, אם הבנתי נכון, עליי לקנות את הנתב האלחוטי, לחברו למחשב אחד בצורה קווית, ולהתקין במחשב השני כרטיס רשת אלחוטי (מתאם רשת?) PCI?

כן הבנת נכון

פורסם

אתה לא צריך בכלל לחבר לנתב מחשב בצורה קווית. אתה יכול להגדיר אותו בצורה אלחוטית גם. לפיכך זה ממש לא משנה איזה מחשב אתה מחבר אליו, אם בכלל.

לגבי נתב LINKSYS WRT54GL זאת ההמלצה הרווחת כאן. כרטיסי רשת לא ממש משנה של איזה חברהף העיקר שיהיו PCI ולא USB (תעשה חיפוש בפורום בשביל התשובה).

לגבי איכות הרשת, אם אין מכשירים מפריעים (מיקרוגל, טלפונים אלחוטיים DECTB וכו') אז אמור להיות בסדר. אבל קשה לדעת מראש. בכל מקרה, יש לך סטיקי גם בשביל להכין אנטנה כיוונית תוצרת ביתף וגם בשביל אבטחת הרשת האלחוטית כאן בפורום. אתה מוזמן לעבור עליהם גם.

אני לא כ"כ מסכים איתך לגבי תצורת החיבור שלו כדי לשנות הגדרות בנתב.

זה נכון שאתה יכול גם להגדיר את הנתב בתצורה אלחוטית, כי רוב הנתבים בברירת המחדל שלהם האפשרות האלחוטית (AP) מופעלת, אך לפי דעתי להגדיר את הנתב מומלץ רק בחיבור חוטי. למה? כי אם אתה נמצא באמצע הגדרתו של הנתב בתצורה אלחוטית ויש איזה הפרעות קליטה בסביב שיכול לגרום ל Packet Loss

וכתוצאה מכך יכול לגרום לנתב להתקלק או להתאפס.

אפשר לדמות את זה לכל דבר אלקטרוני שקורה => ברגע שאתה צורב משהו חדש בזיכרון של שבב מסויים וזה נפסק באמצע הצריבה זה יכול לגרום לתוצאות בלתי רצויות לנו.

אז נא לא להתעצל, לקחת כבל רשת לחבר אותו לדקה למחשב מסויים ולהגדיר את הנתב.

:silly:

פורסם

מה פתאום. מה הקשר בין PACKET LOSS לכתיבת הפלאש של הראוטר? הראוטר מקבל פקודות ומבצע אותם. ברגע שהוא קיבל את הפקודה, זה כבר לא משנה אם יש חיבור או לא. אין סיכוי להרוס את הראוטר ע"י הגדרתו ברשת אלחוטית, או יותר נכון, אין יותר סיכוי מברשת חוטית.

מה שכן, עדכון FIRMWARE זה כן משהו שצריך לעשות רק ברשת חוטית, כי זה כתיבה ישירות לחומרה של הנתב, וזה לא יכול לסבול מידע שגוי. אבל הגדרות בסיסיות? אין שום בעיה עם זה.

פורסם

מה פתאום. מה הקשר בין PACKET LOSS לכתיבת הפלאש של הראוטר? הראוטר מקבל פקודות ומבצע אותם. ברגע שהוא קיבל את הפקודה, זה כבר לא משנה אם יש חיבור או לא. אין סיכוי להרוס את הראוטר ע"י הגדרתו ברשת אלחוטית, או יותר נכון, אין יותר סיכוי מברשת חוטית.

מה שכן, עדכון FIRMWARE זה כן משהו שצריך לעשות רק ברשת חוטית, כי זה כתיבה ישירות לחומרה של הנתב, וזה לא יכול לסבול מידע שגוי. אבל הגדרות בסיסיות? אין שום בעיה עם זה.

ידידי מה הבדל בין עדכון Firmware ללחיצה על Save Settings בממשק של הראוטר?

עדיין זה Data שמועבר בתווך האלחוטי.

תשמע אני לא אתווכח איתך לגבי זה אולי אתה צודק, אך אני פשוט מתעסק בזה ובהתקנות ראוטרים ומנסיוני (אולי המועט יחסית לשלך) נפגעו ראוטרים בגלל תצורת עבודה זו.

שיהיה לך לילה טוב.

פורסם

אני מסכים עם liiight הנה מספר נקודות למחשבה:

1. כל ראוטר שאי פעם עבדתי איתו מעתיק את ה Image מהזכרון ROM ל RAM בזמן שהוא עושה בוט,

לכן אתה קודם משנה את הערכים שנמצאים ב RAM ואז הראוטר שומר אותם ב ROM , ויש ראוטרים שלא שומרים

את הערכים עד שאתה אומר להם, לדוגמה הראוטרים של CISCO .

2. גם אם היינו שומרים את ההגדרות ישירות ל ROM, עדיין מדובר בסך הכל במשתנים, ולא בקוד עצמו של ה OS .

3. אם אתה משתמש ב SSH/Telnet / HTTP הפרוטוקולים האלה עובדים מעל TCP שיודע להתמודד מצוין עם איבוד פאקטים.

4. אני חייב להדגיש את מה ש liiight אמר: "הראוטר מקבל פקודות ומבצע אותם" . תזכור שאתה לא מעביר לו רצף מידע אלא הוראות

פשוטות, כלומר תעשה X ואז תעשה Y ,לכן אם בכל זאת יש הפרעה בתקשורת ההוראה פשוט לא תתבצע, מאותה סיבה שאם אתה

בא לעשות לחיצה כפולה על קובץ והעכבר מתקלקל לך הקובץ פשוט לא יפתח, ולא ימחק או יתמלא במידע "אקראי".

לגבי העדכון Firmware אין שום בעיה לבצע אותו על רשת חוטית או אלחוטית כל עוד אתה לא משתמש בפרוטוקול שפועל על UDP

לדוגמה TFTP בשביל להעלות את image . ואם אתה כן או שיש לך רשת דפוקה כדאי לוודא שהראוטר שלך מאפשר לך לבצע בוט

לתוך מצב שבו תוכל לבצע את העדכון שוב אם הראשון נכשל.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה, ברשתוכם :)

1. האם הרשת האלחוטית פולטת קרינה? הרי היו כמה וכמה כתבות על טלפונים DECT שעובדים בתדר 2.4Gh ופולטים קרינה מסוכנת, ולפי ידיעתי גם הרשת האלחוטית עובדת בתדר הזה... אז, במקרה שיש שני מחשבים נייחים בבית, עדיף רשת קווית או אלחוטית?

פורסם

ידידי מה הבדל בין עדכון Firmware ללחיצה על Save Settings בממשק של הראוטר?

עדיין זה Data שמועבר בתווך האלחוטי.

תשמע אני לא אתווכח איתך לגבי זה אולי אתה צודק, אך אני פשוט מתעסק בזה ובהתקנות ראוטרים ומנסיוני (אולי המועט יחסית לשלך) נפגעו ראוטרים בגלל תצורת עבודה זו.

שיהיה לך לילה טוב.

ברוב הנתבים הסבירים ומעלה השמירה, כמו שPIG_750 אמר, מתחלקת לשתים: שמירה זמנית בRAM (הנתב בחלק מהמקרים ישתמש בהגדרות עד להפעלה מחדש ואז יאבדן), שמירה כקבועה לROM (מדרך כלל מצריך אתחול מצד הנתב).

ככה גם במקרה הזניח של השחתת המידע, הוא לא יתן לך לשמור או פשוט יתקע ותצטרך להפעיל אותו מחדש וככה "תזרוק" את ההגדרות הלא טובות.

הבעיה היחידה שאני מכיר בהגדרת דרך אלחוטי שגורמת להריסת נתבים היא בשימושי באשף הגדרות שבא על דיסק (לא הגדרה דרך הממשק). האשפים הללו, מנסיוני, כותבים את המידע ישירות לROM של המכשיר וכל השחתה של המידע תגרום לשיבושים או השבתה של הנתב.

בעיה אחרת בהגדרת נתב ע"י חיבור אלחוטי היא הגדרה של הקונפיגורציה האלחוטית עצמה, כיוון שבחלק מהנתבים אי אפשר להגדיר את כל ההגדרות בבת אחת (SSID + הצפנה, למשל) ואז צריך לצאת ולהכנס לממשק הנתב כל פעם.... האמת, יותר חוסר נוחות מבעיה, אבל אי אפשר בלי להתלונן קצת :smile1:.

עריכה:

הממ... אבל לא עניתי על השאלה האחרונה.

רמת הקרינה נקבעת ע"י עוצמת השידור, ריכוזו והמרחק מהעצם המשדר (האנטנה של הנתב במקרה הזה).

כל המוצרים שנמכרים בארץ (באופן חוקי) עברו בחינה ואושרו ע"י משדר התקשורת, שאימץ בעניין את הסטנדרט האירופאי, אם אני לא טועה.

ע"פ הסטנדרט הזה ועוצמת השידור של רוב הנתבים וכרטיסי הרשת האלחוטיים המרחק המינימלי הוא 20+- סנטימטר. ופה מדובר ברמת הקרינה המקסימלית המותרת לסביבה הביתית... ורוב הזמן אתה נמצא יותר רחוק מזה (לא בדיוק צמוד לאוזן).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :smile1:

ושאלה אחרונה:

המלצתם לי על Linksys WRT54GL כנתב, האם המוצרים הבאים הם טובים גם כן? ובעצם, מה ההבדל בין הדגמים?

http://buy.digitalsupport.co.il/product.asp?productid=11 - - Linksys WRT54G

http://buy.digitalsupport.co.il/product.asp?productid=12 - Linksys WRT54GC

וזה הוא כרטיס הרשת:

http://buy.digitalsupport.co.il/product.asp?productid=18

תודה רבה על העזרה האדיבה והמלמדת! :xyxthumbs:

אני אזמין את המוצרים לאחר שתענו לגבי הדגמים הנ"ל, תודה! :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים