עבור לתוכן

עומד לירכוש DMCFX07 וPanasonic ומתלבט לגבי גודל כרטיס הזיכרון

Featured Replies

פורסם

המצלמה הזו היא עם מאגה פיקסל מטורף! = 7 מגה!

הבנתי שתמונות ברזולוצייה כזו - שוקלות כ6 מגה

1. איזה רזולוצייה מספקת לצילום איכותי סביר ויומיומי ( ארועים משפחתיים בתוך הביית וגם מיחוצה לו)

2. איזה כרטיס זיכרון = מבחינת הגודל כדאי לירכוש?...למשל 512 מגה - מספיק לכמה תמונות ?

3. מתלבט כאן פעמיים - כי 512 מול 1 ג'יגה זה 50בש"ח הפרש...וכשמדובר בוידאו - אולי עדיף ללכת על 1 ג'יגה

למשל ישנם ארועים שאתה רוצה לצלם גם קצת וידאו בקטנה

אין לי כל כך מושג על הנפחים הרצויים

תודה מראש לעוזרים

:xyxthumbs:

פורסם

אני לא יודע אם המצלמה תומכת בשתי ג'יגה...

בכל מקרה אם היא תומכת וזה בתקציב שלך עדיף כרטיס כמה שיותר גדול...

פורסם

המצלמה הזו היא עם מאגה פיקסל מטורף! = 7 מגה!

אני מקווה שזו לא הסיבה שאתה קונה אותה. לפוג'י F30 שעולה סכום דומה יש "רק" 6 מ"פ, אבל איכות תמונה טובה יותר. היתרון של הפנסוניק זה בעדשה הרחבה ובווידאו המיוצב (וגם בהסיטוגרמה, אבל לא נראה לי שזה רלוונטי לך בשלב הזה).

הבנתי שתמונות ברזולוצייה כזו - שוקלות כ6 מגה

הן שוקלות בערך חצי מהמספר הזה.

1. איזה רזולוצייה מספקת לצילום איכותי סביר ויומיומי ( ארועים משפחתיים בתוך הביית וגם מיחוצה לו)

אני תמיד מעדיף לצלם ברזולוציה המקסימלית, אבל אם אתה לחוץ במקום בכרטיס אפשר לרדת ל-5 מ"פ.

2. איזה כרטיס זיכרון = מבחינת הגודל כדאי לירכוש?...למשל 512 מגה - מספיק לכמה תמונות ?

אני מעריך שכ-200 תמונות.

3. מתלבט כאן פעמיים - כי 512 מול 1 ג'יגה זה 50בש"ח הפרש...וכשמדובר בוידאו - אולי עדיף ללכת על 1 ג'יגה

למשל ישנם ארועים שאתה רוצה לצלם גם קצת וידאו בקטנה

בשביל 50 ש"ח חבל להתלבט. לך על ה-1 ג'יגה.

פורסם

מהנסיון המועט שיש לי (4 ימים) אני אומר לך שאם אתה מצלם גם בוידאו תקנה את הכרטיס הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך.

בין 512 ל 1G אין התלבטות בכלל. אם אתה יכול לך אפילו על 2G.

פורסם

אני לא יודע אם המצלמה תומכת בשתי ג'יגה...

בכל מקרה אם היא תומכת וזה בתקציב שלך עדיף כרטיס כמה שיותר גדול...

ל FX07 אין הגבלה לגודל הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

"...אני מקווה שזו לא הסיבה שאתה קונה אותה. לפוג'י F30 שעולה סכום דומה יש "רק" 6 מ"פ, אבל איכות תמונה טובה יותר. היתרון של הפנסוניק זה בעדשה הרחבה ובווידאו המיוצב (וגם בהסיטוגרמה, אבל לא נראה לי שזה רלוונטי לך בשלב הזה)...."

באמת התלבטתי בידיוק ביין שתי המצלמות האלו - והנושא של עדשה רחבה = מאוד קריטי לי

וכנ"ל גם בוידאו המיוצב = מניסיון ...בהרבה מיקרים אתה רוצה בקטנה גם לצלם וידאו - ואו שהתוצאה חרא! או שאתה צריך להחליף

למצלמת וידאו - שבמיקרה שלי היא עדיין אנלוגית ( מצויינת אומנם אבל אנאלוגית)

איך שהוא כאן - לפאנאסוניק הייתה את החבילה הכי מתאימה - כשהעדשה מבחינתי = משהו שלא ניתן לוותר עליו

במיוחד עבור רוב הצילומים הבייתיים והמישפחתיים - בתוך חדרים/ארועים.

ראיתי שהפוג'י קצת יותר טובה בצילום....אבל הפאנסוניק מאוד מהירה וגם יש לה עדשה מצויינת של לייקה

המאגה פיקסל - דווקא פחות קריטי לי ( מספיק גג 4 - 5 )

בקיצור 1500 ש"ח היא עולה כיום ב Camera4LESS

אז החלטתי ללכת על זה

תודה על התשובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים