עבור לתוכן

בעיית התנתקות עם האינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

אז ככה, יש לי בעיה מציקה מאוד.

אני מחובר ברשת אלחוטית דרך של 2 מחשבים.

המודם הגדול (הראשי) אני חושב שקוראים לזה ראוטר, נמצא במחשב שלי, והמכשיר האלחוטי שמתחבר למחשב דרך USB נמצא במחשב השני.

המחשב הבעייתי הוא המחשב השני (בו יש את החיבור האלחוטי), אך יש בעיות גם במחשב שבו נמצא המודם. המודם הוא של חברת נט לינק, Askey RTA300W.

הבעיה היא שכל כמה זמן (שעה, שעתיים, חצי יום) האינטרנט במחשב שבו נמצא האלחוטי מתנתק. ועל מנת שהוא יחזור לעבוד צריך לעשות ריסט למחשב.

בנוסף, כאשר מפעילים את המחשב האינטרנט לא מתחבר אוטומטית (כמו שהוא אמור להתחבר) והוא רושם "לא נמצאו רשתות אלחוטיות בטווח", רק לאחר שאני עושה "תקן" או "Repair", האינטרנט מתחבר ועובד כמו שצריך.

כאשר אני מנסה להעביר קבצים דרך המסנג'ר מהמחשב בו נמצא המודם הראשי למחשב בו נמצא האלחוטי, השליחה נתקעת באמצע והאינטרנט במחשב בו נמצא האלחוטי מתנתק. יש לציין כי בעבר המודם היה במחשב הבעייתי והאלחוטי היה במחשב המתוקן והבעיה הייתה רק הפוך, ככה שהבעיה היא לא באחד המחשבים. בנוסף, לפעמים גם מתנתק לי האינטרנט במחשב שבו נמצא המודם. עכשיו שאלה קטנה, האם כבל רשת יכול לפתור את הבעיה? ואם כן, איפה אני משיג אחד כזה? אמור להיות לי אחד כזה בבית?

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

א. תכנס למנהל ההתקנים, תכנס ל"מתאמי רשת" ועל השורה של המתאם האלחוטי תלחץ כפתור ימני + מאפיינים

ואז תכנס ללשונית "ניהול צריכת חשמל" (POWER MANAGEMENT) ותבטל את ה-V.

תכנס למאפיינים של הUSB ROOT HUB ותבצע את אותה הפעולה.

תכנס גם למאפיינים של USB HOST CONTROLLER ותכנס ללשונית "מתקדם" ותסמן ב-V שהוא לא ידווח על שגיאות USB.

ב. לגבי הניתוקים, האם הקליטה טובה? יש לך טלפונים אלחוטיים בבית? אחד המרכיבים נמצא בתוך ממ"ד או בקומה/מפלס נפרדים?

פורסם

כבל רשת אתה יכול להשיג בכל חנות מחשבים ממוצעת.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות.

מה זה מנהל ההתקנים? איך אני נכנס אליו.

ואת מה סעיף א' פותר לי? איזה בעיה שציינתי?

לגבי סעיף ב'.

הקליטה מצויינת (הכי גבוהה), יש טלפונים אלחוטיים בבית אך התדר שלהם נבדק והוא בוודאות לא הגורם הבעייתי. גם המודם וגם האלחוטי נמצאים באותה קומה במרחק של 5 מטר בערך, ואין משהו שמפריע לחיבור ביניהם.

כמה עולה כבל רשת בערך?

תודה על העזרה.

פורסם

מנהל התקנים או Device Manager אפשר להיכנס דרך לוח הבקרה > System> Hardware>Device Manager

כבל רשת לא עולה הרבה משהו בין 30-50 שקל תלוי באורך כמובן

פורסם

1-האם הטלפונים האלחוטים הם בתדר 2.4Ghz ועוד איך הם מקור הבעיה לניתוקים.

2-באיזה תוכנת ניהול אתה משתמש--של אקס פי או בתוכנה שהגיעה עם הכרטיס רשת האלחוטי?

3-האם אתה קולט בסביבתך עוד רשתות אלחוטיות שכנות--אם כן,שינוי ערוץ של הרשת אלחוטית שלך אמור לעזור.

4-תנסה כמו שאמרו לך לבטל את מנגנון של" ניהול צריכת חשמל"--זה במיוחד גורם להפרעה וניתוקים לכרטיסי רתש אלחוטים usb.

פורסם
  • מחבר

יש טלפון בתדר 2.4 אבל הוא לא הבעייתי כמו שציינתי, פעם הייתה לי איתו באמת בעיה וכאשר היו מדברים בו האינטרנט היה מתנתק, אבל כיום זה כבר לא קורה ואני זוכר שהצלחתי לפתור את הבעיה. (אני כמובן לא אתווכח איתך, כי יכול להיות שאתה צודק, אתה מבין יותר טוב ממני).

אני משתמש בתוכנת ניהול של XP, ואני לא קולט בסביבתי עוד רשתות אלחוטיות שכנות.

אני אנסה לבטל את המנגנון ואדווח לכם.

תודה רבה לכולם על העזרה.

*עריכה

בנוסף, כאשר אני משחק עם חבר במשחק ברשת, גם אז, לאינטרנט יש נטייה גדולה יותר להתנתק וזה בדרך כלל מה שקורה.

אני רק מנסה לתת לכם אינדיקציות מה יכולה להיות הבעיה.

פורסם

יש טלפון בתדר 2.4 אבל הוא לא הבעייתי כמו שציינתי, פעם הייתה לי איתו באמת בעיה וכאשר היו מדברים בו האינטרנט היה מתנתק, אבל כיום זה כבר לא קורה ואני זוכר שהצלחתי לפתור את הבעיה. (אני כמובן לא אתווכח איתך, כי יכול להיות שאתה צודק, אתה מבין יותר טוב ממני).

מה שאולי יכול לפתור את בעיית ההתנגשות ביניהם זה שינוי ערוץ בנתב והרחקת הבסיס של הטלפון מהנתב.

אני משתמש בתוכנת ניהול של XP, ואני לא קולט בסביבתי עוד רשתות אלחוטיות שכנות.

תנסה להעיף את תוכנת הניהול של XP ולעבור להשתמש בתוכנת הניהול של המתאם האלחוטי.

אני אנסה לבטל את המנגנון ואדווח לכם.

תודה רבה לכולם על העזרה.

*עריכה

בנוסף, כאשר אני משחק עם חבר במשחק ברשת, גם אז, לאינטרנט יש נטייה גדולה יותר להתנתק וזה בדרך כלל מה שקורה.

אני רק מנסה לתת לכם אינדיקציות מה יכולה להיות הבעיה.

אז מה שאתה אומר במקרה הזה הנתב עצמו מאבד את החיבור שלו לאינטרנט.אם אין לך בעיית תשתית,אז הסיבה שנראת לי היא בגלל שמשחקי רשת פותחים ברקע הרבה חיבורים בו-זמנית מה שיוצר על הנתב עומס אדיר ואז הוא מתחיל להחנק,מאבד את החיבור שלו לאינטרנט ולבסוף עושה לעצמו אתחול מחדש(שוב,כל נתב ותופעות "הלוואי" שלו).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבעיית ההתנגשות עם הטלפון כבר נפתרה מכיוון שהבעיה הזאת הייתה לי פעם. כאשר הייתי מדבר בטלפון אז האינטרנט היה מתנתק, אבל היום זה כבר לא קורה, ככה שאין בעיית התנגשות ביניהם.

לגבי התוכנת ניהול, אין לי מושג מה התוכנת ניהול של המתאם האלחוטי. זה אמור לבוא עם הדיסק התקנה של המתאם האלחוטי?

לגבי המשחקי רשת, מה אני אמור לעשות אז כדי להמנע מהתנתקות?

להפחית כמה שיותר את העומס על האינטרנט?

תודה רבה לך על כל העזרה.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב עכשיו במודם שהנורה של ה- USB כל הזמן מהבהבת, יש קשר?

הנורה של ה- DSL קבועה לעומתה ולא מהבהבת.

גם ה- WLAN מהבהב ולא קבוע.

פורסם

אני חושב שבעיית ההתנגשות עם הטלפון כבר נפתרה מכיוון שהבעיה הזאת הייתה לי פעם. כאשר הייתי מדבר בטלפון אז האינטרנט היה מתנתק, אבל היום זה כבר לא קורה, ככה שאין בעיית התנגשות ביניהם.

לגבי התוכנת ניהול, אין לי מושג מה התוכנת ניהול של המתאם האלחוטי. זה אמור לבוא עם הדיסק התקנה של המתאם האלחוטי?

לגבי המשחקי רשת, מה אני אמור לעשות אז כדי להמנע מהתנתקות?

להפחית כמה שיותר את העומס על האינטרנט?

תודה רבה לך על כל העזרה.

שלום,

כן,בדר"כ התוכנה מגיעה עם המתאם האלחוטי. אם אתה לא מוצא,חפש באתר היצרן.

בדוק קודם כל אם בצורה רגילה שאתה גולש,אין לך התנתקויות.

האם אתה בטוח שהניתוק הוא של האינטרנט או שבכלל הניתוק שאתה חווה הוא רק של המשחב מהרשת האלחוטית?

פורסם
  • מחבר

הניתוק שאני חווה הוא אך ורק מהמחשב מהרשת האלחוטית. כלומר, האינטרנט במחשב השני ממשיך לפעול כרגיל.

הבעיה היא שעכשיו אני שם לב שהבעיה היא ב-2 המחשבים, אך בזמנים שונים. מה הכוונה?

לפעמים האינטרנט מתנתק במחשב שלי איפה שיש את המודם, ולפעמים הוא מתנתק במחשב השני, איפה שיש את האלחוטי.

אבל הם לא מתנתקים ביחד.

בימים האחרונים הבעיה קצת פחתה ובוא נגיד שכרגע יש ממוצע של ניתוק ליום בערך, זה עוד נסבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים