עבור לתוכן

בבקשה אחים אני במצוקה נוראית.בעיה בהורדה ביוטורנט ובעיה בחיבור באימיול.סוף העולם

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

לפני כחודש וחצי קניתי לפטופ חדש חדיש ופשוט מעולה.הכל עובד ורץ תקין והרשת (אלחוטית ביתית עם ראוטר של גיגהבייט) רצה מעולה.

הבעיה העיקרית שלי שפשוט כמעט בלתי אפשרי להשתמש בתוכנות ה P2P.

נתחיל מהיוטורנט. בהתחלה עבדתי עם אזוראוס אבל הוא היה יוצר לי שגיאות הש ענקיות שאין לי מושג מה המקור שלהן ומה הן בכלל ובגלל זה

המליצו לי לעבור ליוטורנט. קבצים קטנים הוא לעיתים נותן להוריד אבל הבעיה מתחילה עם הקבצים הגדולים יותר. בהתחלה הוא היה עושה לי סרטים

ולא רוצה להוריד לי כלום עד שהצלחתי לפתוח את הפורטים הדרושים גם במקאפי וגם בראוטר ועכשיו הוא מסמן לי וי ירוק יפה. להעלות קבצים הוא מוכן

וגם במהירויות גבוהות לפעמים אבל כשכל הקטע מגיע להורדה הוא פשוט מסרב פקודה. חשבתי שאולי יכול להיות שזה בגלל שמותקנת לי מערכת הפעלה

חוקית של XP HOME ולא PRO? הוא עושה בעיות ברשת? אולי בגלל שכשהתקינו לי את המחשב BY DEFAULT הוא הגיע ב FAT32 ולא ב NTFS סטנדרטי?

כשאני מריץ את הפקודה TELNET 127.0.0.1 38456 בפורט שהוגדר ביוטורנט מראה שהוא פתוח תקין. אולי עדיף פשוט לנסות תכנה אחרת???

ונעבור לאימיול...

האימיול פשוט התאבד אצלי. אם הוא מוכן לעבוד זה רק במצב של LOW ID. כשפתחתי אותו כמו בספר וע"פ כל אתר ידוע במקאפי וגם בראוטר הוא פשוט מסרב להראות שהוא פתוח בטלנט. ולראייה אני מקבל בלי הפסקה LOWID. למרות שפורט אחד שהגדרתי של ה TCP הוא כן הצליח להגדיר. :kopfpatsch:.

אבל בכל זאת תמיד נשאר על מזהה נמוך והקצת הורדה פשוט בלתי נסבל... בבקשה רעיונות אחים שלי! רוצים שאני אצלם לכם משהו? כל דבר... אני חייב לפתור את זה. אני פשוט מרגיש נכה.

תודה מראש,

עפר

פורסם

שיתוף קבצים + רשת אלחוטית = קקה.

פורסם

והתגובה הזאת ממש עוזרת לו ... נכון ... ::)

נסה לבטל את יכולות האבטחה של הראוטר שלך , ופשוט להגדיר עבודה לפי הmac adress , פשוט לנסות לעבוד בלי שום אבטחה בכלל , ותראה אם זה עובד יותר טוב או לא .

פורסם

בטח שזה עוזר לו, אם מישהו חושב שתוכנות שיתוף קבצים יכולות לעבוד כמו שצריך על רשת אלחוטית הוא פשוט טועה, וזה בלי קשר לנתב או להגדרות אבטחה וכיו"ב.

הן בקושי עובדות טוב רשתות רגילות.

ופותח הת'ראד, תשנה את הכותרת ע"פ חוקי הפורום.

פורסם

בטח שזה עוזר לו, אם מישהו חושב שתוכנות שיתוף קבצים יכולות לעבוד כמו שצריך על רשת אלחוטית הוא פשוט טועה, וזה בלי קשר לנתב או להגדרות אבטחה וכיו"ב.

הן בקושי עובדות טוב רשתות רגילות.

ופותח הת'ראד, תשנה את הכותרת ע"פ חוקי הפורום.

בוא תסביר למה אתה מעלה טענה שכזאת--אני ממש לא מסכים איתה.

בדיוק כמו שאתה יכול להוריד באופן מקסימלי (נגיד ויש לך 1.5M)קובץ פופלארי דרך תוכנת p2p כאשר אתה מחובר דרך מחשב בצורה קווית,אותו דבר יהיה תקף כאשר תהיה מחוברת בצורה אלחוטית,כל עוד האות יקלט בצורה תקינה.

לפותח התארד:

1-תקרא את המדריך הזה בעיון ואז על פיו תוודא שהפורט שהפנת למחשב שלך אכן פתוח,ומהירות ההורדה שלך מהם תקינה:

http://www.netcheif.com/Articles/P2P_PF/P2P_FP.htm

2- בשביל מה אתה FW תוכנה גם?

ה-FIREWALL שיש לך בנתב בשילוב עם מנגנון הניתוב של הנתב (מנגנון ה-NAT שאתה יכול לקרוא עליו כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/NAT/NAT.htm) נותן לך הגנה מצויינת בתעבורה מהאינטרנט אל רשת המחשבים שלך. היתרון היחידי של FIREWALL בתוכנה הוא בניטור התנועה מהמחשב החוצה אל רשת האינטרנט שלך. זה בדרך כלל הכיוון הפחות בעייתי ולטעמי הניטור שלו מיותר. עוד על הנושא אתה יכול לקרוא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Firewall/firewall.htm

פורסם

איזה דגם הראוטר?

פורסם
  • מחבר

ביטלתי כבר את האבטחה של הראוטר והוא עובד עם כתובת MAC.

עכשיו שמתי לב שהאימיול מוריד לעיתים בקצב סביר אבל עדיין נותן אותות של LOWID.

למה שלא יעבוד לי שיתוף טוב ברשת אלחוטית? אתה אומר שאם אני אנסה להגדיר את השיתוף במחשב שמחובר LAN זה אמור להיות תקין לחלוטין?

מישהו יודע מה הכוונה של שגיאת הש ביוטורנט?

ואחי מנהל הפורום, אם תגיד לי מה לא חוקי בכותרת אני אשנה בשמחה... "2. כותרות: הקפידו לכתוב כותרת (נושא) עניינית לדיון שאתם פותחים. הכותרת צריכה להכיל את השאלה הכללית שלכם או את תמצית הנושא של הדיון. אין לכתוב סימני פיסוק מרובים מיותרים בכותרת."

לפי מה שאני רואה הסימני פיסוק במקום ועניינית... אם לא אז אמור לי מה לא תקין ואשנה מייד.

אני ממש זקוק לעזרתכם...

פורסם
  • מחבר

האות אצלי תקין לחלוטין. לראיה אני מעלה בקצב המקסימלי בלי שום בעיה גם ביוטורנט וגם באימיול... הבעיה היא בהורדות ובLOWID המסריח הזה שאני לא יודע מה המקור הזה. ראוטר GIGABYTE GN-BR01G. שיחקתי כבר עם כל האתרים שעוזרים להגדיר כמו ה PORTFORWARDING וחבריו...אני צריך פתרון יצירתי יותר כנראה.

חבילת אבטחה של מקאפי 2006. יכול להיות שהמקור לכל הצרות שלי הוא דווקא שם? גם שם הגדרתי פתיחת פורטים ואת כל החסימות האפשריות הסרתי.

פורסם

אתה מחובר במקרה דרך אינטרנט זהב? שמעתי על הרבה בעיות איתם ותוכנות לשיתוף קבצים, גם קראתי איפה שהוא על פתרון של זה[אבל זה נכון רק לגבי אינטרנט זהב.]

-ג'ו

פורסם

דבר ראשון, אל תקפיץ אלא תשתמש בכפתור עריכה.

דבר שני, תשנה את הכותרת כמו שביקשתי או שהדיון יינעל. אני ממליץ בחום שתקרא את חוקי הפורום. עכשיו.

בוא תסביר למה אתה מעלה טענה שכזאת--אני ממש לא מסכים איתה.

בדיוק כמו שאתה יכול להוריד באופן מקסימלי (נגיד ויש לך 1.5M)קובץ פופלארי דרך תוכנת p2p כאשר אתה מחובר דרך מחשב בצורה קווית,אותו דבר יהיה תקף כאשר תהיה מחוברת בצורה אלחוטית,כל עוד האות יקלט בצורה תקינה.

הלאגים של רשת אלחוטית, שקורים בלי קשר לאיכות החיבור, דופקים לגמרי את תוכנות שיתוף הקבצים, וזה במקרה הטוב שהראוטר מסוגל להתמודד עם העברת הפורטים בצורה אלחוטית. ואמרתי שזה מניסיון שלי, אם למישהו זה עובד סבבה, אני אשמח לעמוד טעותי אם מישהו יירצה לתקן אותי מניסיון שלי.

פורסם

"הלאגים של רשת אלחוטית, שקורים בלי קשר לאיכות החיבור, דופקים לגמרי את תוכנות שיתוף הקבצים, וזה במקרה הטוב שהראוטר מסוגל להתמודד עם העברת הפורטים בצורה אלחוטית. ואמרתי שזה מניסיון שלי, אם למישהו זה עובד סבבה, אני אשמח לעמוד טעותי אם מישהו יירצה לתקן אותי מניסיון שלי."

"הלאגים של רשת אלחוטית, שקורים בלי קשר לאיכות החיבור"

ממש לא מסכים.הגדרה של "לאג" הוא הזמן שלוקח למידע להגיע ממחשב למחשב.

כאשר אתה מדבר על רשת אלחוטית,כל עד האות נלקט בצורה תקינה והוא לא משובש עקב בעיות קליטה,המידע לא ישלח שוב והוא יזרום בצורה תקינה ולכן לא יהיה packet loss מה שיגרום ללאגים.

"שהראוטר מסוגל להתמודד עם העברת הפורטים בצורה אלחוטית"

לא מובן לי על מה אתה מדבר...

פורסם

בוא נסכים שרשת קווית הרבה יותר יציבה מאשר אלחוטית, לרשת קווית הזמן שלוקח למידע להגיע מיעד X ליעד Y מהיר יותר

לרשת אלחוטית הרבה יותר קל "להפריע" זה מה שאור מנסה להסביר

פורסם

זה שרשת קווית יציבה ועדיפה על אלחוטי זה ברור.אבל אל תשכח שבגלל overhead הגבוה שיש באלחוטי מה שמוריד בחצי ואף יותר את קצב התעבורה,המידע מגיע לרב ללא טעויות ליעד ולכן לא יהיה שום עיכוב.שוב,באלחוטי הכל תלוי בכמה תחנות קצה אלחוטי יש באיזה סוג של העברת מידע נעשה בהם,ואז לרב שמודבר על 1-2 מחשבים אין שום הרגשה באיטיות,אפילו במקרה שתריץ בהם 2 תוכנות p2p "אבל" מסורסות מבחינת כמות חיבורים בו-זמנית.

הנה סיכומון מתוך מאמר שלם שמסכם את הנושא:

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-tutorial/wireless_networking_ntk_2006/page3.html/

פורסם

זה שרשת קווית יציבה ועדיפה על אלחוטי זה ברור.אבל אל תשכח שבגלל overhead הגבוה שיש באלחוטי מה שמוריד בחצי ואף יותר את קצב התעבורה,המידע מגיע לרב ללא טעויות ליעד ולכן לא יהיה שום עיכוב.שוב,באלחוטי הכל תלוי בכמה תחנות קצה אלחוטי יש באיזה סוג של העברת מידע נעשה בהם,ואז לרב שמודבר על 1-2 מחשבים אין שום הרגשה באיטיות,אפילו במקרה שתריץ בהם 2 תוכנות p2p "אבל" מסורסות מבחינת כמות חיבורים בו-זמנית.

תשמע the_cool אני חצי מסכים איתך עם מה שאתה אומר אבל יותר נוטה להסכים עם liiight ו Wh1t3.

אני אישית מתעסק עם התקנת רשתות אלחוטיות עם לקוחות. כבר הגדרנו והתקנו כמה וכמה רשתות.

אני אישית אף פעם לא אכנס להגדרות של הנתב כשמחשב X יחובר בתצורה אלחוטית אלא רק קווית? למה? מכיוון שבהחלט יש הרבה פעמים הפרעות בתדרי RF

ו packet loss בתצורה אלחוטית ולכן אם אני אתחיל לגעת בהגדרות של ראוטר בתצורה שכזו אני יכול לגרום לקלקול של נתב או לפחות לאיפוס ההגדרות שלו.

והכל בגלל אותם "packet loss". וזה כן קורה ולא מעט. אין מה לעשות וכולנו מוקפים בכל מיני הפרעות אלקטרומגנטיות בחיי היום יום, אם זה בגלל מיקרוגל שנדלק או בגלל טלפון אלחוטי שמשדר שיכול לגרום לאינטרפציה בשידור האלחוטי וזה בעצם פותח לנו תיבת פנדורה בתוכנות P2P.

וזה לא שתוכנת P2P לא תעבוד בתצורה אלחוטית, ברם באופן תקשורת לא אמין זה יקרו לא מעט הפרעות בפרוטוקולים בשליחת קבצים.

אז אני אסכים עם קודמיי שהתצורה הקווית היא הכי אמינה או תצורה של HPNA גם אמינה ועדיפה על תצורה אלחוטית.

אשמח לתגובות.

פורסם

תשמע the_cool אני חצי מסכים איתך עם מה שאתה אומר אבל יותר נוטה להסכים עם liiight ו Wh1t3.

אני אישית מתעסק עם התקנת רשתות אלחוטיות עם לקוחות. כבר הגדרנו והתקנו כמה וכמה רשתות.

אני אישית אף פעם לא אכנס להגדרות של הנתב כשמחשב X יחובר בתצורה אלחוטית אלא רק קווית? למה? מכיוון שבהחלט יש הרבה פעמים הפרעות בתדרי RF

ו packet loss בתצורה אלחוטית ולכן אם אני אתחיל לגעת בהגדרות של ראוטר בתצורה שכזו אני יכול לגרום לקלקול של נתב או לפחות לאיפוס ההגדרות שלו.

והכל בגלל אותם "packet loss". וזה כן קורה ולא מעט. אין מה לעשות וכולנו מוקפים בכל מיני הפרעות אלקטרומגנטיות בחיי היום יום, אם זה בגלל מיקרוגל שנדלק או בגלל טלפון אלחוטי שמשדר שיכול לגרום לאינטרפציה בשידור האלחוטי וזה בעצם פותח לנו תיבת פנדורה בתוכנות P2P.

וזה לא שתוכנת P2P לא תעבוד בתצורה אלחוטית, ברם באופן תקשורת לא אמין זה יקרו לא מעט הפרעות בפרוטוקולים בשליחת קבצים.

אז אני אסכים עם קודמיי שהתצורה הקווית היא הכי אמינה או תצורה של HPNA גם אמינה ועדיפה על תצורה אלחוטית.

אשמח לתגובות.

"אז אני אסכים עם קודמיי שהתצורה הקווית היא הכי אמינה או תצורה של HPNA גם אמינה ועדיפה על תצורה אלחוטית."

משהו אמר שאני לא מסכים עם המשפט הזה?? בסה"כ אני לא מסכים עם מה שאמר liiight שרשת אלחוטית+תוכנות p2p זה קקה, כי זה ממש לא נכון.

מה קורה כאשר יש לך כבל רשת לא תקין ובגללו יש לך p.L ?! גם תגידו שתוכנות p2p ורשת קווית זה קקה..נו באמת.

זה ברור שברשת אלחוטית יש סיכוים רבים לקבל p.L בגלל הרגישות הגבוה שלה,אבל כל עוד אין הפרעות והאות נקלט באופן תקין אין שום סיבה שאימיול לא יעבוד באופן תקין.

"אני אישית אף פעם לא אכנס להגדרות של הנתב כשמחשב X יחובר בתצורה אלחוטית אלא רק קווית? למה? מכיוון שבהחלט יש הרבה פעמים הפרעות בתדרי RF

ו packet loss בתצורה אלחוטית ולכן אם אני אתחיל לגעת בהגדרות של ראוטר בתצורה שכזו אני יכול לגרום לקלקול של נתב או לפחות לאיפוס ההגדרות שלו."

ידידי תעשה מה שאתה חושב לנכון,אבל ממש ע"י שינוי קונפיגורציה מסויימת בנתב לכמה שניות דרך אלחוטי בחיים לא תהרוס אותו או תאפס את הגדרותיו,וגם לא תמצא אזהרה כזאת בשום תיעוד של נתב.אם אתה מדבר על עדכון קושחה דרך אלחוטי שזה תהליך של כמה דקות,ואז יש סיכוי מאוד גבוה שפתאום הקישוריות תאבד,אז מה שאתה אומר מקובל עלי.

רשת מבוססת על hpna שהיא על גבי קווי הטלפון אולי יותר אמינה ונותנת מענה לבעיות של מחשבים שנמצאים בממ"דים,אבל עדין רוחב הפס שלה קטן כ-10Mbps.כיום יש כבר בארץ מוצרים שתומכים ב-hpna 3 שתומכים ב-qos ורוחב פס של 128MBps (שכנראה תורחב בעתיד עד ל- 240Mbps),אבל עדין הפתרון הזה נחשב ליקר.

יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים