עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם

Featured Replies

פורסם

היי אני רוצה לשדרג ללוח אם תומך pci-e ושגם יתמוך ב-ddr1 and ddr2 אבל שלא יוגבל ב-pci-e*4 אלא שיהיה pci-e*16 בכמה שפחות כסף..יש הצעות? דרך אגב יש לי lga 775 כך שאני לא צריך להחליף מעבד או משהו כזה...וגם שהלוח אם יתמוך ב-sata2 ו-sata1 כי הדיסק הקשיח שלי הוא sata1 אבל אם אני אקנה דיסק חדש אז אני מניח שהוא יהיה sata2...אז אני צריך תמיכה בשניהם..אם אני אזכר בעוד פרטים אני אוסיף

עוד דבר חשוב שרציתי לדעת זה, פשוט ה chipset של הלוח אם שלי הוא i865pe וראיתי על לוחות אם שונים שכתוב 915, 945 וכו'.. אז זה יתמוך גם בשלי? או אם אני מחליף את הלוח אם זה לא משנה כבר?

ויש לי מעבד 32bit אז אם אני ארצה אח"כ לשדרג ל-64bit ישנה בעיה? או שאפשר לבחור לוח אם שיתמוך גם ב-32bit וגם ב64bit?

פורסם

יש סיבה מיוחדת להחליף לוח בלבד?

פורסם
  • מחבר

אהה כן חחח לא ציינתי אני גם מחליף כרטיס מסך וספק כוח (כי שלי ג'נרי שלא יספיק לכרטיס מסך (x1950xt)) ובמקרה גם את העכבר

פורסם

ואת המעבד אתה משאיר?

לדעתי עדיף לך להחליף פשוט כרטיס מסך לאחד ב-AGP וספק כוח

או ללכת על ה-ASRock 775Dual-VSTA (למרות שזה PCI-Express x4 בלבד)

פורסם
  • מחבר

זה משנה שזה pci-e*4 בכלל? זה ישפיע על ביצועי הכרטיס?

ואת המעבד אני רוצה להשאיר ממש אין לי בעיה איתו הוא 3ghz ואני לא צריך משהו יותר חזק ממנו..מה עוד שהרבה אפליקציות עדיין לא עובדות על 2 מעבדים

ועוד שאלה איך אתה יודע שזה רק pcie*4 ולא pcie*16 לא היה כתוב על זה בשום מקום, גם לא באתר היצרן?

פורסם

לא בצורה שתרגיש

פורסם
  • מחבר

אז בעצם על מה זה כן משפיע? הרי זה רוחב הפס לא? עקרונית כרטיסי המסך עדיין לא הגיעו לצריכת מלוא רוחב הפס אבל השאלה היא האם זה יגביל אותי במצבים מסוימים?

עוד משהו הלוח הזה בכלל תומך בsata2? כי לפי מה שראיתי הוא תומך רק ב-1 לא?

פורסם

SATA1 ולא SATA2

לא שזה מי יודע מה חשוב

וכן ה-X4 זה רוחב הפס, זה לא ממש יגביל אותך

פורסם
  • מחבר

אני בעצם עושה את השידרוג הזה אבל בעתיד אני כנראה אחליף רכיבים במחשב אז אני כנראה אצטרך אח"כ להחליף לוח אם, את הגיגה זכרון הקיים שיש לי ובתקווה לא את המעבד אם הלוחות אם החדשים יתמכו ב-p4? וגם את הדיסק הקשיח? או שבלוחות אם יותר מתקדמים יש תמיכה בשניהם? אני פשוט לא ממש מתמחה בלוחות אם כפי שהבנת..

פורסם

הלוח הזה יאפשר לך לשדרג כנראה לכל מעבד עד Core 2 Duo כולל

וגם לשדרג ל-DDR2 כשתרצה

פורסם
  • מחבר

כן אבל אם אני ארצה להישאר עם הלוח אם הזה בהמשך זה יגביל אותי לזיכרון של 533 ו-677 ואני לא אוכל (עוד שנה שנתיים לדוגמא) להחליף ל-800 לדוגמא אבל מצד שני במידה והיה לי זיכרון 400 ו-800 אז זה במילא היה עובד על 400 כי זה הכי נמוך שיש לא? אז בכל מקרה אם אני ארצה שהזיכרון יהיה יותר מהיר אני צריך להחליף את הגיגה זיכרון שיש לי עכשיו לא?

פורסם

אי אפשר להפעיל DDR ו-DDR2 ביחד

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להפעיל ב-astrock גם ddr וגם ddr2?

כלומר תהיה לי בחירה להשתמש או ב-ddr עד 2 גיגה או ב-ddr2 עד 2 גיגה?

פורסם

בדיוק

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים