עבור לתוכן

איזה מודם עלי לבחור

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם - ADSL ישן, של - Direct com ויש באםשרותי לקבל מבזק מודם. האם זה נכון שמודם רשת עדיף? (יש לי כרטיס רשת מובנה). ואם כן איזה מודם עלי לבקש?. אשמח לקבל תגובות...

• תגובות 31
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי בחירה ראשונה זה אלקטל ישן (5 נוריות), אלקטל 510, 312+\600E

פורסם

דבר ראשון - נכון , מודם רשת לחלוטין עדיף.

לגבי איזה מודם - אתה לא צריך להיות מוטרד מדי כיוון שמה שהם מביאים בתור ברירת מחדל ECI BFOCUS 312+ הוא מודם לא רע שיכול לשמש גם כראוטר.

פורסם

* מודם רשת לנצח. מודם USB זה דרעק. מה גם ש-DirectCom היא חברה מסריחה לטעמי כנותני שירות בישראל, מההתנסויות שלי איתם (הם לא הייצרנים, הם הספקים של המודם).

* המודמים\ראוטרים של ECI פשוט מצויינים. במיוחד אהבתי את ה-270 המיתולוגי, אבל גם ה-312 מצויין. בנויים טוב, עובדים מעולה. עם ממשק WEB לא מורכב מידי אבל בהחלט לא מסרס. ממשק Telnet לחבר'ה שאוהבים לחפור בראוטר שלהם ולאנשים שרוצים לכתוב סקריפטים לראוטר שלהם (מצויין לי שאוהב לחקור את התנהגות הרשת שלו, ולמי שצריך לפרוס מספר רב של ראוטרים). בנוסף ECI היא חברה ישראלית. הבחירה השניה היא Alcatel הישן (חמש נוריות, שחור, דול). מודם\ראוטר מקצועי בהחלט, וכשהופכים אותו מעבודה ב-VPN לעבדה ב-PPPoE הוא גם קל לשימוש באופן יחסי. שוב, יש ממשק TELNET וכל מיני פיצ'רים, אבל לטעמי הוא קצת מיושן ולא נוח (הממשק WEB שלו לא משהו בכלל), ומייצרת אותו חברה צרפתית...

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובות. שנית יש לי מחשב אחד בבית כך שהפיצ'ר של ראוטר לא עוזר לי. שנית לא קיבלתי מענה מדוע עדיף מודם רשת?...(חוץ מיזה שהוא יכול לשמש כראוטר)...

פורסם

Oh, that.

מודם USB הוא מודם בלי מקור מתח חיצוני (ספק כוח המחובר לחשמל), כמעט תמיד, ולכן מוגבל לצריכת החשמל שמספקת יציאת ה-USB. זוהי מגבלה טכנולוגית, שמודם הרשת לא נתון לה כיוון שהוא מקבל מתח ממקור חיצוני תמיד. שנית, הוא מסתמך על רוחב הפס של יציאת ה-USB, וכן על היציבות שלה - ויציאת רשת הרבה יותר יציבה ממנה. בנוסף, ממשק ה-USB מעמיס יותר על המעבד, לעומת מודם רשת החוסך למעבד שלך שלך עבודה, משאיר אותו יותר פנוי. מודם USB צריך דרייברים ייחודיים למודם, שנכתבים בד"כ ע"י חברות בינוניות ומטה. מודם רשת לא צריך דרייברים (רק כרטיס הרשת צריך דרייברים), ושוק כרטיסי הרשת מבוסס על מספר קטן יחסית של ייצרניות Chipsets לכרטיסי רשת. הדרייברים לכרטיסי הרשת ייציבים מאוד, ומגיעים מחברות הרבה יותר מכובדות מייצרניות מודמי ה-USB שמגיעים לארץ.

למודמים ב-USB יש מגבלות טכנולוגיות רציניות, והם זולים וגורמים לבעיות רבות כמו ניתוקים, קפיאות, ואיכות תקשורת ירודה. המודמים נוטים להתקלקל במהירות יחסית למודמי רשת. לרובם יש מעט מאוד אפשרויות להגדרות מתקדמות, שלא לדבר על קינפוג מקצועי (וכתוצאה מכך, הם הרבה פחות גמישים בפתרונות אותם הם מציעים לבעיות שונות בתשתית ובמחשבים). רובם אפילו יותר מכוערים ממודמי הרשת. והם יעשו אותך עצבני.

פורסם
  • מחבר

Spoonbender תודה על ההסבר המאלף. למרות שהמודם שלי הישן, לא יצר ניתוקים ולא קפיאות ולא התקלקל עד היום. נמצא ברשותי כ4 שנים. אחליף אותו בכל מקרה למודם רשת.

פורסם

If it ain't broken, don't try to fix it.

יש לך סיבה אמיתית להחליף? (מלבד שהמודם שלך בטח מכוער)

פורסם
  • מחבר

הסיבה להחליף הייתה תלויה בתגובות שקיבלתי. במילא אני זכאי לקבל מודם מבזק אז מדוע לא?, לאור התגובות שקיבלתי ניראה לי שאחליף....

פורסם

* מודם רשת לנצח. מודם USB זה דרעק. מה גם ש-DirectCom היא חברה מסריחה לטעמי כנותני שירות בישראל, מההתנסויות שלי איתם (הם לא הייצרנים, הם הספקים של המודם).

* המודמים\ראוטרים של ECI פשוט מצויינים. במיוחד אהבתי את ה-270 המיתולוגי, אבל גם ה-312 מצויין. בנויים טוב, עובדים מעולה. עם ממשק WEB לא מורכב מידי אבל בהחלט לא מסרס. ממשק Telnet לחבר'ה שאוהבים לחפור בראוטר שלהם ולאנשים שרוצים לכתוב סקריפטים לראוטר שלהם (מצויין לי שאוהב לחקור את התנהגות הרשת שלו, ולמי שצריך לפרוס מספר רב של ראוטרים). בנוסף ECI היא חברה ישראלית. הבחירה השניה היא Alcatel הישן (חמש נוריות, שחור, דול). מודם\ראוטר מקצועי בהחלט, וכשהופכים אותו מעבודה ב-VPN לעבדה ב-PPPoE הוא גם קל לשימוש באופן יחסי. שוב, יש ממשק TELNET וכל מיני פיצ'רים, אבל לטעמי הוא קצת מיושן ולא נוח (הממשק WEB שלו לא משהו בכלל), ומייצרת אותו חברה צרפתית...

אני לא מסכים עם חלק מהדברים.

ה-270 בהחלט מודם טוב.

אבל אני עדיין לא ראיתי אחד שמתעלה על הAlcatel הישן. פשוט מודם תותח.

אתה מחבר אותו, פורץ אותו (הופך לראוטר) ושוכח שהוא קיים בד"כ.

עד שיש איזה תקלה עם קו הADSL.

312+ דומה ביותר ל-600E של אזטק, הממשק שלהם כמעט זהה ונראה לי שיש להם אותו צ'יפסט.

מניסיון שלי, הדירוג הוא כזה:

1. Alcatel STH

2. Alcatel 510

3. ECI 270

4. ECI 312\Aztech 600E

5. RTA1320\Simens C2-010

כמובן החסרון היחיד במודמים הישנים יותר היא שהם לא יתמכו בטכנולוגיות של ADSL2+.

אבל אז, אם תעברו לחבילה של ADSL2+ פשוט יחליפו לכם את המודם אם יהיה צורך.

פורסם
  • מחבר

טוב הייתי בבזקסטור ומה שהיה להם במלאי זה - ECI 270 ו - RTA1320\Simens C2-010 בחרתי את - ECI 270 לפי עצתו של... The Coolest אני מקווה שהבחירה הייתה נכונה.

פורסם
  • מחבר

יש לי מספר שאלות בקשר להתקנת המודם - ECI 270

1. לאיזה יציאה בכרטיס רשת אני אמור לחבר את המודם? (הכטיס המובנה בלוח).

א. LAN Port 1

ב. LAN Port 2

הראשון קשור כנראה לכרטיס המתחבר ל - PCI Express

2. האם עלי למחוק את הדרייבר הישן של המודם הקודם

3. האם יש צורך בהגדרות מיוחדות למודם החדש?

ממתין לתגובות בתודב מראש...

פורסם

הכ.רשת לא ממש משנה.

את הדרייבר של מודם USB עדיף למחוק (דרך הוספה הסרה) אבל נזק או הפרעה הוא לא יהווה.

פורסם
  • מחבר

חן חן על תגובתך...דרך אגב אם אני לא משתף מחשב אחר, אז אין צורך לחבר את כרטיס הרשת?

פורסם

לא הבנתי?

אתה מחבר את המודם למחשב לאחד הכרטיסים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים