עבור לתוכן

רשת של 1 ג'יגה, מה צריך ?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי בבית תשתית מוכנה של רשת חוטית קיימת, רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי לשדרג אותה לרשת של ג'יגה ? האם הכבלים אותם כבלים ? האם סוויטצ' פשוט של ג'יגה יפתור לי את הבעייה ?

פורסם

בעיקרון הכבלים הם אותם כבלים (אני מתכוון מבחינת התשתית בקיר), עם זאת, אני יודע שלפעמים המתקינים עושים לעצמם קיצורי דרך ומחברים רק 4 גידים מתוך ה-8 הקיימים בכבל רשת סטנדרטי, חיבור 4 גידים כאמור יאפשר רשת במהירות 100Mb אבל לא יאפשר מימוש רשת של 1Gb, אז קודם כל תבדוק אם אצלך בקיר מחוברים כל שמונת הגידים, אח"כ כמובן שצריך כ.רשת ומתג שתומכים במהירות הזאת.

פורסם

תצטרך -

1. כרטיסי רשת של 1gbps

2. סוויץ' של 1gbps

3. כבלים בעלי שמונה גידים

פורסם
  • מחבר

יש סוויצטצ' מומלץ ? ולמה כולם לא יורדים מתחת ל-400 שקלים ?

פורסם

צריך גם כבלים מיוחדים, 8 גידים זה טוב ויפה אבל צריך סיכוך נגד רעשים ממש טוב... 1 ג'יגה דורש סינון חזק. יש כבלים עם סיכוך וגם כל גיד עטוף בנייר אלומיניום - הם יקרים יותר... בצבא משתמשים בהם לאחרונה שמתי לב :cool2:

פורסם

צריך גם כבלים מיוחדים, 8 גידים זה טוב ויפה אבל צריך סיכוך נגד רעשים ממש טוב... 1 ג'יגה דורש סינון חזק. יש כבלים עם סיכוך וגם כל גיד עטוף בנייר אלומיניום - הם יקרים יותר... בצבא משתמשים בהם לאחרונה שמתי לב :cool2:

בצבא משתמשים בהם כי הצבא קונה כבלים להעברה של מרחקים ארוכים ולכן הוא חייב.

פורסם

כבלים מומלץ Cat5e או Cat6, ושיהיו STP (Shielded Twisted Pair) אמיתיים (סיכוך רציני כזה בעל גידים רבים, מזכיר סיכוך של Coax) ולא FTP (Foiled, סיכוך מתכתי דקיק כמו נייר אלומיניום).

פורסם

כדי להבהיר -

utp - unshielded twisted pair

ftp - foil " "

stp - shielded " "

k אם כבר אז באמת עדיף כבל עם סיכוך, אמנם צריך לשים לב למחיר, כי יש הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים