עבור לתוכן

האם יש איזה שהיא סכנה להתחבר לרשת אלחוטית אקראית?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה,

לאחרונה רכשתי מחשב נייד עם כרטיס רשת לאחוטי - והתחום הזה חדש בשבילי.

יש לי שאלה לגבי אבטחה - האם יש איזה שהיא סכנה להתחבר לרשת אלחוטית אקראית שאני מוצא?

יש באינטרנט הרבה מאוד מאמרים שמדברים על איך לאבטח רשת אלחוטית כדי שלא יפרצו אליה וכו' - אבל אני שואל לגבי הצד של הלקוח.

האם בזמן שאני מחובר לרשת אלחוטית כזו אני בעצם מאפשר לבעל הרשת או משתתפים אחרים בה - איזה שהיא גישה למחשב שלי או משהו כזה?

אם כן - מה עלי לעשות כדי להתגונן?

תודה,

רם

פורסם

אז קודם כל כדאי שתדע שלהשתמש במשאבים של רשת לא שלך זו עבירה פילילית...

החוק בישראל אומר שאתה יכול להתחבר לרשת לא מוגנת, אבל שימוש במשאבים של הרשת ללא רשות הוא לא חוקי.

כיוון שהתחברות לרשת גוררת באופן כמעט אוטומטי שימוש במשאבי הרשת (למשל תוכנות שמזהות חיבור לאינטרנט ובודקות עידכונים), ניתן להגיד שזה לא חוקי ככלל.

לגבי שאלתך, באופן תיאורטי מחשבים אחרים ברשת יכלו לגשת לקבצים אצלך במחשב.

אם הדאגה שלך היא בהתחברות לHOTSPOT או לאינטרנט בבית קפה למשל, אז הלקוחות ברשת האלחוטית מופרדים אחד מהשני ולא יוכלו לגשת אחד לשני דרך הרשת המרכזית, אולם בעזרת התקפת MITM (פשוטה למדי) המידע שתעביר "על גלי האתר" יהיה גלוי, בעיקר סיסמאות ומס' כרטיסי אשראי.

לגבי התגוננות, הדרך הכי פשוטה זה לא להכנס לחשבונות בנק, לעשות קניות עם כרטיס האשראי ולרשום פרטים אישיים.

חומת אש זה חובה, אבל לא תעזור הרבה נגד מישהו טיפה מוכשר שרוצה להכנס לך למחשב, אז הכי טוב זה לא לשמור שום דבר מסווג או סודי (גם אם רק ברמה האישית) על המחשב.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התשובה המהירה.

אני לא מתכוון להתחבר למשאבים של רשתות בצורה לא חוקית או משהו כזה - אבל בבית קפה\שדה תעופה וכו' - יש רשתות חופשיות לשימוש הלקוחות וכו'.

מעבר לחומץ אש האם יש המלצות נוספות?

האם יכול להיות מצב בו מישהו שם רשת אלחוטית פתוחה כדי שאנשים יתחברו אליו ואז הוא יכול לפגוע להם במחשב או משהו כזה?

האם יש איזה שהוא טעם גם להגדיר את היוזר המקומי עם סיסמא או משהו כזה?

תודה רבה!

רם

פורסם

אין שום בעיה חוקית להתחבר סתם למישהו לרשת אלחוטית! קודם כל מי שרוצה למנוע חדירות יכול בקלי קלות לשים סיסמה.

וכל עוד החוק לא אוסר אין שום בעיה.

נכון שזה לא יפה וזה למעשה גניבה.אבל עדיין זה חוקי! :-* :-* :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים