עבור לתוכן

העבדים שלנו

Featured Replies

פורסם

והכי עצוב שאנחנו חושבים שאנחנו "אור לגויים". :s07:

• תגובות 42
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת הציפיה

פורסם
  • מחבר

גם אנחנו לא ממש צדיקים בנושא, לא עוזרים לפליטים שמגיעים מאפריקה. אנחנו גם מוכרים נשקים למדינות אפרקניות שבסופו של דבר משמשים לרציחה.

אחד הדברים המצחיקים זה שעל כמעט כל דבר וכל הפגנה בארץ (תאונות דרכים, עוני, חוסר שוויון, לא חסר...) אפשר פשוט לומר "תגידו תודה שאתם לא גרים באפרקיה או בצ' קוריאה"...

"אנחנו?" זה הממשלה והמשוחתים, זה לא אנשים כמוני. מה, רק כי הם נולדו בישראל או עלו לארץ הם כמוני? בחייאת.

ואנחנו "אור לגווים" כמו שהגזע הארי הוא הגזע העליון. הגיע הזמן שתכירו בזה שביטויים כאלו מראים על גזענות ואתנוצנטריות (שחושבים שהתרבות שלנו והאמונה שלנו היא הטובה ביותר).

אבל זה נכון - תגיד תודה שאתה לא חי באפריקה או בדרום אפריקה, תגיד תודה שאתה לא עני, תגיד תודה שאתה לא נכה, שלא נהרגת בתאונת דרכים או בכניסה למועדון (או בתאונה ביתית), שאתה לא מפגר, חולה סרטן, חולה איידס, עיוור, חרש, אילם וכו', ואם אתה כן אחד מהם - אתה רואה שזה באמת הדברים הקשים? יש הבדל בין לחיות במדינה שיש בה בעיות לבין שלך יהיו באמת הבעיות האלו. זה לא קשה לחיות במדינה כזו, זה קשה להיות אחד עם לפחות אחת מהבעיות האלו.

אני, יש לי בעיות. שוליות למדי, כאלו שכשאני נזכר בכל מה שאני לא (ואחרי שלפני חודשים חבר שלי נהרג בתאונת דרכים אז זה בעיקר "להגיד תודה שאני לא מת, לפחות בנתיים"), וזה מאוד מעודד.

ו-Stone fox - הבעיה היא לא בהכרח האוכלוסייה. באפריקה כולה יש 800 מיליון בני אדם, בסין יש 1300 מיליון בני אדם. בסין המצב הכלכלי הרבה יותר טוב מכל מדינה אפריקאית שהיא (גם אם אוכלוסייתה קטנה). סין תהפוך להיות בקרוב מאוד (כבר בהתחלת העשור הבא תתחילו להרגיש בזה חזק) הכלכלה החזקה בעולם, שיעור העוני בה יצנח דרסטית והמצב בה יהיה במהרה כמו בישראל מבחינה כלכלית. כנ"ל הודו, שבה יש כ-1100 מיליון בני אדם (לעומת 800 באפריקה).

אוכלוסייה גדולה יכולה להוות בעיה, אך גם מנוף לצמיחה. בתכלס, כח העבודה באפריקה זול יכמו מאשר בסין ובהודו (ואולי אף יותר), והתעשתות של המדינות שם, הפחתת המיסוי למשקיעים זרים ועוד תהליכים, תוך הפסקת המלחמות (לתועלת הדדית של כל העמים), תוכל להוביל לצמיחה כמו שרואים עכשיו בסין ובהודו. אני לא מבין במצב שם יותר מדי, אבל כמו שסין והודו הצליחו להשתחרר מכבלי העוני והמצוקה לאט לאט (בעזרת תהליכים כלכליים וחוקתיים שונים) גם אפריקה יכולה.

פורסם

ההבדל הקטן שבהודו ובסין מורגלים לסדר ובאפריקה לא

פורסם
  • מחבר

לא יודע, באפריקה יש הרבה תרבויות, לא הייתי מכליל. וחוץ מזה, השאיפה של כל העמים, בלי קשר, עדיין נשארה שגשוג, עושר כלכלי, אפשרות לשרוד (אי רעב, לא לחלות), ואפשרות לחיות טוב. את זה משיגים ע"י הצלחה כלכלית, הם צריכים לעשות את זה ואני מאמין שהם יעשו את זה. איזה ברירות כבר יש להם?

פורסם

באפריקה לא היה סדר של ממש אי פעם

ובאסיה המציאו את אבי הסדר-הבירוקרטיה

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע את זה, מאיפה אתה יודע את זה?

דבר שני - העובדה שב-1975 אף אחד בעולם לא חשב שסין תתפתח כלכלית כך, ולא החזיקו ממנה יותר מאשר אפריקה (ואם כן זה רק בגלל גודל האוכלוסיה) לא תורמת למה שאתה אומר. בדיעבד קל להגיד את זה, אבל אוביקטיבית פעם חשבו שלסין אין עתיד. ולגבי הסדר, שוב, למה אתה חושב שבאפריקה אין ובסין יש? על בסיס מה?

פורסם

היסטוריה.....

מה שדיברתי על סין זה על העובדה שאנשים מורגלים לסדר

פורסם
  • מחבר

איך את ההיסטוריה של סין? ותחסוך לי את הלינק מויקי, לא עכשיו. איך אתה יודע שהיא מעידה על סדר? איך אתה יודע שזה מושרש בתרבות שלהם? מה זה סדר? למה סדר קשור בהכרח להצלחה כלכלית? איך אתה יודע שמדינות אפריקה לא מסודרות? ומעולם לא שמעתי את הטענה שבסין הומצאה הבירוקרטיה, ורוב הסיכויים שזה לא נכון (ואם כבר, מארקס דיבר ראשון על הבירוקרטיה אם אני לא טועה והגדיר אותה).

פורסם

הסדר קשור כי רק ככה אפשר להתחיל להזיז דברים.

שמעת פעם על מדינה באפריקה שחייה ביציבות מעל 50 שנה????? ותחסוך ממני את מצרים הקדומה

סין לידיעתך ייתה הרבה לפני מארקס ותיהיה הרבה אחריו

פורסם
  • מחבר

אז איך עד 1975 (79 אפילו) דברים לא זזו שם?

סין יציבה? ממש לא, סין זה אחד השווקים המסוכנים ביותר נכון לעכשיו, וגם אחד מאלו עם הפוטנציאל הכי גדול.

מה זה יציבות? למה סין יציבה? כמה שנים סין קיימת? והתרבות הסינית? כמה היא השתנתה?

פורסם

למרות שבסין יש יותר סדר וצמיחה כלכלית כרגע, גם להם וגם להודו יש פערים ענקיים בין העשירים לעניים, והוא לא יצטמצם כל עוד האוכלוסיה שלהם גדלה בקצב כזה מטורף.

אז נכון שאפשר להגיד שהם "צומחים" כלכלית וכו' אך השלל יגיע רק למעט אנשים וישארו רבים שירוויחו 2 דולר ביום - כלומר לא יהיה צדק חברתי.

פקטור נוסף הוא שחיתות, אשר נמצאת בכמויות מטורפות באפריקה ודרום אמריקה.

מידת ההערבות של אחד לשני שם היא הרבה מתחת לזו של ישראל\סין, השחיתות בעצמה היא אי סדר - אי סדר באינטרסים, אי סדר בכלכלה, וסדרי עדיפויות הפוכים שמשרתים אליטות ולא את העם. אי אפשר להפוך מדינות עם תרבויות כאלה לעשירות.

פורסם

אז איך עד 1975 (79 אפילו) דברים לא זזו שם?

סין יציבה? ממש לא, סין זה אחד השווקים המסוכנים ביותר נכון לעכשיו, וגם אחד מאלו עם הפוטנציאל הכי גדול.

מה זה יציבות? למה סין יציבה? כמה שנים סין קיימת? והתרבות הסינית? כמה היא השתנתה?

סין קיימת וגם התרבות שלה היא בין העתיקות בעולם (ישנם תיעודים מלפני 3000 שנה והסינים טוענים כי הם קיימים כבר 5000 שנה)

התנודות שאתה מדבר עליהם זה ממש פסיק קטן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים