עבור לתוכן

הוספתי ראם ויש כמה בעיות

Featured Replies

פורסם

היה לי 512MB ראם של CL2.5 PQI 400MHZ על המחשב. (2X256)

הוספתי עוד שני סטיקים של HYNIX 400MHZ CL3 2X512)

אז עכשיו יש לי ג'יגה וחצי ראם.

והם פועלים בדואל צ'אנל

1-קודם כל עכשיו כל הסטיקים פועלים בCL3 שידעתי שזה הולך לקרות, אבל מה שמוזר זה שהCPU:RAM RATIO הפך ל5:4 במקום 1:1

אז הזכרונות גם פועלים ב160MHZ במקום ב200MHZ וגם פועלים בCL3 וגם אני לא יכול לשנות את זה חזרה ל1:1 בלוח אם, זה כותב לי שזה נעול

2- התוצאה שלי ב3DMARK 05 ירדה! ב500 נקודות, שזה ממש מוזר בהתחשב שכך שהוספתי ראם

3- המחשב לא מהיר כמו שציפיתי, הוא אפילו יותר איטי מאיזה פעם אחת שהוספתי רק סטיק אחד של 512 שהשאלתי מחבר שלי, ואז היה לי רק 1 ג'יגה ראם.

4- הראם הקודם שלי עבד על PERFORMANCE MODE לפני השדרוג ועכשיו משום מה המחשב שלי ביטל את זה ושאני מפעיל את זה דרך הביוס המחשב קורס כמה שניות אחרי שהווינדוס עולה

אז יכול להיות שהסטיקים דפוקים? או שזה משהו שקשור לתוכנה?

נ.ב- יש לי כרטיס מסך GF7600GT AGP

מעבד P4 2.8@3.2 PRESCOTT

לוח אם MSI 865PE NEO2

פורסם

יחס של 5:4, כלומר BUS של 200MHz ותדר זיכרון של 160MHz, נראה באמת קצת מוזר...

קודם כל, שמתי לב שרשמת "מעבד P4 2.8@3.2 PRESCOTT", מה שאומר שאתה עושה OC. נסה לבטל אותו ותראה אם הבעיה נפתרת (נסה לטעון את ערכי ברירת המחדל בביוס). אני מקווה שברור לך שה OC הזה משפיע גם על הזיכרון (אתה בעצם מעלה את ה BUS), ולכן ייתכן שהזיכרון החדש פשוט לא מסוגל לעבוד בתדרים גבוהים יותר.

דבר שני - נסה כל זוג זיכרונות בנפרד, ובכל ערוץ בנפרד (סה"כ 4 אפשרויות). ככה תוכל לגלות האם יש בעית תאימות של הלוח מול הזיכרונות, או שיש בעיה באחד הערוצים. לדעתי לא מדובר בבעיה בזיכרון, אבל אתה יכול להריץ עליהם memtest רק כדי להיות בטוח.

דבר שלישי - אם הכל בסדר, בדוק בחוברת של הלוח אם התקנת את הזיכרון במקום הנכון - אולי פשוט התבלבלת בין הערוצים. כמו כן תסתכל פיזית על הזיכרון אם הוא חד צדדי או דו צדדי וכמה שבבים יש על כל מודול, ואז בדוק בחוברת האם זיכרון כזה בכלל נתמך בלוח שלך או ששילוב של שני סוגים שונים כאלו אמור לעבוד.

אם לא עוזר כלום - נסה להוריד את תדר הזיכרון ידנית, להעלות את ה CL, ולהעביר את הזיכרון ל T2 (לא יודע איך זה נקרא בלוח שלך) ותראה אם אתה מגיע למצב של יציבות. אם לא - הבעיה היא באי-תאימות חומרתית - בין הלוח לזיכרון או בין שני סוגי הזיכרונות השונים. אם יש יציבות - תתחיל להעלות את התדרים ולהקטין את ה CL עד שתמצא את הגבולות של הזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים