עבור לתוכן

הקמת רשת חוטית

Featured Replies

פורסם

שלום !!

יש ברשותי 3 מחשבים ומדפסת רשת,

אני מעוניין לקנות ראוטר/נתב שיחבר לי בין כולם, כדי שהאינטרנט(בכבלים) והמדפסת לא יהיו תלויים במחשב אחד שכל הזמן דולק.

איזה ציוד אני צריך לקנות?(בדגש על האוטר/נתב כי ברור לי שצריך כבלים וכרטיס רשת אחד לפחות בכל מחשב)

אני מעוניין שזה יהיה חוטי ולא אל-חוטי.

ועוד שאלה קטנה, יש ברשותי שני כבלי רשת מוצלבים (15 מטר ו20 מטר) שאני מעוניין לנצל אותם,

האם יש איזשהו מתאם שהופך אותם ממוצלבים לרגילים על מנת שאני יוכל להשתמש בהם?

תודה מראש!

רואי

פורסם

שלום !!

יש ברשותי 3 מחשבים ומדפסת רשת,

אני מעוניין לקנות ראוטר/נתב שיחבר לי בין כולם, כדי שהאינטרנט(בכבלים) והמדפסת לא יהיו תלויים במחשב אחד שכל הזמן דולק.

איזה ציוד אני צריך לקנות?(בדגש על האוטר/נתב כי ברור לי שצריך כבלים וכרטיס רשת אחד לפחות בכל מחשב)

אני מעוניין שזה יהיה חוטי ולא אל-חוטי.

ועוד שאלה קטנה, יש ברשותי שני כבלי רשת מוצלבים (15 מטר ו20 מטר) שאני מעוניין לנצל אותם,

האם יש איזשהו מתאם שהופך אותם ממוצלבים לרגילים על מנת שאני יוכל להשתמש בהם?

תודה מראש!

רואי

אתה יכול ללחוץ את הכבלים לכבל רגיל ...

פורסם

אתה די ענית על השאלה שלך, בתוך השאלה - אתה צריך נתב (Router) עם 4 כניסות לכבלי רשת (3 לכל מחשב + למדפסת רשת).

כמובן שאתה צריך כרטיס רשת בכל אחד מהמחשבים.

אני אמליץ על נתב ה-3CRWE554G72T. אני יודע, אני יודע, זה הנתב הזה גם אלחוטי - אבל הדבר הזה ייתן לך אפשרות להתפתח בעתיד (אם תחליט לקנות מחשב נייד ולשבת איתו בסלון, למשל)

לגבי מה שאמר Crazy Bigi, ניתן לקחת כבל Cross, לחתוך אותו ואז באמצעות כלי שנקרא לוחץ RJ45 ללחוץ אותו לתוך ראש RJ45 (הראש פלסטיק הזכרי שנכנס לשקע

בעיקרון, הכבל מחולק ל-8 גידים. אתה משתמש רק בארבע - 1 2 3 6. כדי להצליב כבל הופכים את אחד בשלוש ואת שתיים לשש.

כדי לבטל הצלבה, הופכים את הפעולה.

פשוט תחתוך את הכבל בשני הצדדים, תקבע סדר מסויים לחוטים, ותדאג שבשני הצדדים הסדר יהיה זהה. וזהו, הרי לך כבל רגיל.

דרך אגב, ככה נראה לוחץ:

11936361bfk0.gif

פורסם
  • מחבר

תודה!!

עזרת לי מאוד!

גם לא יקר (280 ש"ח) וגם יעיל מאוד(חוטי ואל חוטי!).!

פורסם

תודה!!

עזרת לי מאוד!

גם לא יקר (280 ש"ח) וגם יעיל מאוד(חוטי ואל חוטי!).!

מאיפה אתה בארץ גבר ?

עם תרצה עזרה אתה יכול לפנות אליי

פורסם
  • מחבר

עפולה אחי, למה אתה שואל?

ותודה על ההצעה :)

פורסם

וואו וואו וואו!

למה ללכת עם הראש בקיר? לחתוך חוטים, לקנות ציוד במאות שקלים, ללחוץ כבלים... :kopfpatsch:

הנתב הזה הוא, כמו רוב הנתבים החדשים, Auto MDI/MDIX, הוא יודע להחליט לבד אם הכבל מוצלב או לא ולעבוד איתו.

חבל להתחיל להשחית ציוד שאולי תרצה להשתמש בו בעתיד איך שהוא עכשיו.

פורסם

עפולה אחי, למה אתה שואל?

ותודה על ההצעה Smiley

אני בזמני הפרטי מתעסק עם רשתות .....

ולבחור מעלי^^^^

לא חבל חבל על מי שמת ... מה יהיה עם הוא ירצה לקנות ראוטר זול ובמקרה הוא לא יתמוך באפשרות ההיא אז עזוב אותך קונקטור עולה היום 2 שקל ולוחץ יש לי אז מה הקטע ?

פורסם

אפילו אם הוא קונה ראוטר זול עדיין יש את המעבירים האלו שאם מחברים שני כבלים מוצלבים הם הופכים אותו לרגיל (חוק שוט).

הדגמה:

{כבל רשת מוצלב}[מתאם]{כבל רשת מוצלב}

----------------------------------------------

כבל רשת רגיל ! :D

פורסם

אפילו אם הוא קונה ראוטר זול עדיין יש את המעבירים האלו שאם מחברים שני כבלים מוצלבים הם הופכים אותו לרגיל (חוק שוט).

הדגמה:

{כבל רשת מוצלב}[מתאם]{כבל רשת מוצלב}

----------------------------------------------

כבל רשת רגיל ! :D

המתאם ישנו אבל הוא יעלה לך יותר מקונקטור רגיל למה להסתבך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים