עבור לתוכן

יש קורונה ב-Viewsonic VP930 - עידכון: לצערי המסך הוחזר :(

Featured Replies

פורסם

אז ככה, עד היום ממש לא הבנתי מה רוצים מגוסטינג (Ghosting) יש לי מסך 15 אינץ' LCD כבר כמה שנים (למעוניינים בדגם מדובר ב-Acer FP553), הוא לא משמש כמסך עיקרי למשחקים אבל השתמשתי גם בו ומעולם לא ראיתי שובלים או איך שלא תקראו לזה ולפיכך הנחתי שגוסטינג זה משהו שמפריע לאנשים מסויימים ולי אישית הוא לא מפריע - מיותר להגיד שטעיתי נכון?!

התלבטתי רבות אם לרכוש את ה-VP930 ולבסוף לאחר שיחות עם הרבה אנשים וקריאת מאמרים רבים קניתי אותו, בהתחלה התאכזבתי אבל כעבור כמה שעות ראיתי שבאמת יש לו צבעים מדהימים אבל מה, קניתי אותו עבור משחקים (בעיקר). לא יצא לי לשחק בו עד אתמול (קניתי אותו ביום שני) ובעת משחק ב-Swat 4 פתאום ראיתי הילה מוזרה סביב אחד החשודים בהם יריתי, הסתכלתי ביותר תשומת לב ובאמת תזוזה שמאלה הניבה מעין פס לבן דק צמוד לדמות (כמו הפס הלבן שמשטרה מציירת סביב לגופה, מכירים נכון?), תזוזה ימינה הניבה אותו דבר לצד ימין. הסתכלתי על חברי לקבוצה ב-Swat וגם עליהם יש את ההילה הקטנה הזו בהתאם לכיוון שאני זז, וככה גם עם ארונות ועמודים ... קיצר חטפתי שוק... סוף סוף הכרתי Ghosting מקרוב, לצערי.

טוב החלטתי לנסות משחקים נוספים רק להיות בטוח ואכן ב-UT וגם ב-Shadow Grounds למרות שהוא משחק לא כל כך מהיר מבחינת תנועה גראפית יש את השובל (כמובן שמשמעותית פחות). בקיצר, מה עושים? להלן השאלות שהייתי שמח אם תגיבו עליהן:

1.) ייתכן שהמסך שלי ספציפית פגום או שזו בעיה עם כל מסכי ה-930?

2.) לא יצא לי להתנסות הרבה מפאת חוסר זמן אבל מה עדיף - לקחת מסך יותר מהיר כדוגמת VX922 ולקבל צבעים פחות חיים (זה החיסרון של המסכים/פאנלים היותר מהירים) או להישאר עם המסך הזה?

3.) האם תופעת קורונה מפריעה או שאפשר לחיות איתה בסבבה? כמו שאמרתי לא יצא לי לשחק הרבה, ואם אני אשאיר את המסך אני מפחד שהקורונה תפריע עד לרמה שבה היא תאמץ את העיניים והרי זה אחת מהבעיות שאותה LCD בא לפתור .... :nixweiss:

4.) אם אתם ממליצים להחליף, לאיזה מסך/חברה/דגם? ה-Viewsonic VX922 הוא רק אופציה אחת, ראיתי פה המלצה על LG1952T למשחקים, שמעתי ש-Nec טובים. אשמח להמלצה מניסיון - לא רוצה ליפול שוב עם מסך לא מתאים :(

כרגיל, תודה מראש לכל העוזרים :xyxthumbs:

עריכה: מסתבר שהתופעה עליה אני מדבר נקראת קורונה

פורסם

מה שאתה מתאר אם איני טועה זו מעין הילה לבנה שעוקבת אחרי דמויות נעות במהירות וזו תופעה שבפי בוחני צגי LCD קרויה Corona. תופעת Ghosting היא משהו אחר - מריחת צבעים (לא צבע לבן אלא שובל עוקב של הצבעים המקוריים של הדמות שפשוט נעלמים לאט).

שאלת אותי במסר אם זה אופייני לפנל S-PVA (שדומה ל-MVA של הצג שלך) של S1931H - מה שאני יכול לומר בביטחון זה שה-Corona בפירוש לא קיימת בו.

גם ב-PRAD כתבו על כך:

Being a potential all-round monitor, the Eizo S1931SH-BK also includes Dynamic Motion Picture Overdrive technology. As a result, the monitor achieves a fast 8 milliseconds response time (grey-to-grey). This should allow running fast-paced action games running without any problems - which was thoroughly tested by us, of course.

Shooters such as FarCry, Unreal Tournament 2003, Half Life, Counterstrike and Serious Sam 2, but also racing games like Colin McRae Rally 2005 and GTA San Andreas are depicted without any perceivable ghosting on the Eizo S1931SH-BK. We also didn't notice any signs of the corona effect (bright outlines around moving objects), which can be caused by flaws in the respective Overdrive implementation.

Likewise, the effect of motion blur, which is encountered on all LCDs due to their underlying technological principle, is not too pronounced in our opinion. The situation we felt found it to be most visible is in GTA San Andreas when taking a turn while driving at high speed.

ההדגשות הן שלי והעמוד הרלוונטי:

http://www.prad.de/en/monitore/review-eizo-s1931sh-bk-part8.html#responsiveness

בהמשך הם כותבים כי במהירוית גבוהות מאוד כמו במשחק GTA עשוי להיווצר שמץ של Ghoting מצב שאינו יוצא מגידרו לצגי LCD.

באם יש לך עין רגישה מאוד לתנועות מהירות ייתכן שאתה תראה זאת ב-1931 אבל כאמור זה קשה מאוד להבחין בכך.

יש תוכנה שמסייעת לבוחנים של צגי LCD להבדלת מידת המריחות בין הצגים השונים ורצוי מאוד לקרוא בשימת לב את קובץ PixPerAn_ReadMe.txt הנלווה שכן יש אזהרות לגבי תופעות לוואי העשויות להתרחש בצגים מסויימים לאחר ביצוע הטסט - אני לא לוקח אחריות על כך לכן לא אתן קישור לתוכנה שאפשר לחפש אותה לבד במנועי החיפוש וקוראים לה PixPerAn.

בכל מקרה tomshardware מזמן הכתירו את VX922 כיורש הכתר של VP930 במהירות התגובה שלו וככזה הצג המהיר בשוק (ל-L1970HR של LG יש מהירות תגובה דומה לפי ההצהרות ובמקומות אחרים דיווחו שהוא אכן מאוד מהיר)

כפי שכתבתי בעבר גם ה-VP930 וגם ה-EIZO מצטיינים באיכות התמונה והחדות אבל העדפתי, כמי שמרבה יותר לגלוש, לראות ב-EIZO את הטקסט חד ועבה יותר ואת כיול ברירת המחדל של צבעיו החיים יותר ולא הצלחתי להבחין בהבדלים ביניהם מבחינת מהירות תגובה. אז לא נראה לי שתראה הבדל במהירות התגובה אם תיקח את ה-EIZO. אני מציע שתבדוק את ה-VX922 לעומת ה-VP930 בחנויות והאם אתה מצליח להבחין במשהו שונה ואם זה שווה לך להחזיר צג שיותר טוב ממנו לשימוש כולל.

פורסם

אוקיי, זה כבר מאוד מוזר. DrizziTX, אתה הבנאדם השני שמדווח על תופעת ה Corona במסך הזה, ודווקא ה VP930 אמור להיות נקי מהתופעה הזו. Corona זה לא Ghosting, זו תופעת לוואי שנוצרת כתוצאה ממימוש לא טוב של טכנולוגיית overdrive (שמטרתה להפחית ghosting ), וה vp930 ידוע כמסך שמממש את ה overdrive בצורה מעולה.

יש לי את ה vp930 ואין בו בכלל את התופעה הזו, לא באף משחק או סרט, וגם לא בטסטים של Pixel Persistence Analyzer (התוכנה המעולה שהוזכרה מעלי, שחרשתי בה המון).

ההימור שלי - אולי צריך לשנות את תדירות רענון המסך.

לגבי ghosting - זה לפעמים "שובלים" של עצמים זזים (אבל זה יש בד"כ במסכים איטיים מאוד, וב vp930 כמעט ולא קיים בכלל), אבל מה שבד"כ תחווה זה "מריחות", כך שאם אובייקט כלשהו עם הרבה פרטים יזוז מהר על המסך, אתה תראה את הפרטים שלו מטושטשים יותר (כמו blur). דוגמא טובה - הזזת חלון עם טקסט בתוכו, או במשחקי FPS - אם אתה זז מול קיר עם טקסטורה מפורטת, אז אתה רואה אותה מטושטשת יותר בתנועה.

כמובן שיש מריחות כאלו ב vp930, אבל ממש לא במידה שמפריעה לי. הבעייה היא שזה מאוד אישי, ואם העין שלך רגישה יותר למריחות אז המסך הזה לא יספק אותך במשחקים כנראה.

אז לסיכום, אענה על 4 השאלות שלך:

1) רוב הסיכויים שהבעייה אצלך, תופעת ה corona ממש לא אמורה להופיע. תנסה אולי לשנות קצב ריענון

2)אתה תהיה חייב לראות בעצמך ולהחליט, זה מאוד אישי. אני יודע שאחרי שראיתי את רמת הצבעים והאיכות ב vp930, לרדת ברמה למסך עם פאנל מסוג TN (כל מסכי הגיימרים הם כאלו) זאת ממש נפילה (מבחינת איכות התצוגה)

3) גם זה עניין מאוד אישי. לי זה בכלל לא מפריע, אני בד"כ צריך לחפש את המריחות כדי למצוא אותן (המסך הזה גם נחשב מהיר יחסית ל 8 ms)

4) אני לא יכול להמליץ, כי כל שאר המסכים שהתנסיתי בהם (אפילו אלו שהיו 4 ms) לא דגדגו ל vp930 את קצה הקרסול. (כיום הם די מיושנים בכל מקרה)

פורסם

DrizziTX האם המסך שלך הוא VP930-3 מכיוון שבזמנו שמתי לב לאפקט מוגבר של Corona על המסך הנ"ל.

מדובר בגירסא חדשה של הVP930 מכיוון שבגירסא ישנה יותר אשר הייתה ברשותי לא ניתן היה להבחין בבעיות אלו.

פורסם

^^

ראיתי שהזכרת את זה גם בת'רד הקודם שדיברנו על בעיות vp930, וזה מעניין (וגם קצת מאכזב). כל מי שמתכוון לקנות את המסך הזה צריך להיות מודע עכשיו לבעיה רצינית נוספת, חוץ מהבעיה שפקדה את המסך הזה עד עכשיו שאולי נפתרה בדגם החדש (ה backlight bleed ). חבל שבגרסאות חדשות כמעט תמיד קורה ש"כל המוסיף גורע"..

Bagheera, נראה לי שכדאי לחפש ביקורות או מידע רשמי על vp930-3 ולהכריז על זה בדיון רשמי משלו.

פורסם
  • מחבר

DrizziTX האם המסך שלך הוא VP930-3 מכיוון שבזמנו שמתי לב לאפקט מוגבר של Corona על המסך הנ"ל.

מדובר בגירסא חדשה של הVP930 מכיוון שבגירסא ישנה יותר אשר הייתה ברשותי לא ניתן היה להבחין בבעיות אלו.

אכן אתה צודק Bagheera, יש לי את ה-VP930-3 (חשדתי כשהסברת שבגירסה החדשה יש כפתור קטן למעלה מימין שמציין אם אתה על DVI וכו' אבל רציתי לבדוק להיות בטוח).

SerpentMage ניסיתי את עניין ריענון מסך ב-75HZ. סוף סוף היה לי היום זמן אז ישבתי ושיחקתי, היה נדמה לי שב-75HZ אכן יש פחות הילה (בכל מקרה עדיין יש) אבל אז החזרתי ל-60 ולא ראיתי הבדל, החזרתי ל-75HZ ושוב לא ראיתי הבדל :-\ בכל מקרה נראה כאילו הבעיה טיפה פחות חריפה מהמפגש הראשון שלי איתה וכאן נשאלת השאלה מה לעשות? עברתי משימה שלמה ב-Swat4, שיחקתי ב-Unreal והפעם לא מצאתי כמעט הילה אם בכלל. תיראו, ברמה העקרונית אפשר לחיות עם קורונה אבל האם אני צריך להסכים לכך במסך כל כך יקר? אם אני צריך להתפשר לא עדיף כבר לקחת מסך יותר זול ולהשתמש בכסף לדברים אחרים? (שידרוג נוסף למחשב וכו') אני לא מעוניין לוותר על הצבעים היפים של הVP930 אבל אני ממש בקונפליקט מה לעשות, חשבתי אולי להחזיר את המסך וללכת על ה-Eizo המקביל אבל זה כאב ראש כיוון שבמקום שקניתי אין אותו (לפחות לא באתר, אולי הם יכולים להשיג במיוחד). האם Eizo בכלל יעזור? איזה דגם של Eizo או מסכים מחברות אחרות בכלל מקביל למה שיש ל-viewsonic להציע אבל שאין לו את בעיית ההילה? צריך עצה בבקשה ....

פורסם

אז ככה אפקט הCORONA הזה הוא בדיוק מה שהיה לי בSAMSUNG 931BF (הילות מוזרות בBF2), המסך הוחלף ל1970HR שם אין את התופעה הזאת.

פורסם

DrizziTX, כמו שכבר כתבתי קודם ל-EIZO S1931H אין בכלל Corona. לגבי שאר הדגמים שמעליו הם פשוט יקרים מאוד ולא ראיתי אותם. אני מציע שתנסה למצוא חנות שיש לה במלאי VP930 וגם S1931 ואשר תסכים לתת לך להתרשם מהצגים בזה אחר זה ואולי אפילו עם המחשב שלך על מנת להיות בטוח עם אותו כרטיס מסך האם ישנם פערים.

אם לא תמצא חנות כזו, אז בכל מקרה אצל היבואן, אני בטוח, יש אפשרות הדגמה.

פורסם
  • מחבר

אם לא תמצא חנות כזו, אז בכל מקרה אצל היבואן, אני בטוח, יש אפשרות הדגמה.

מי היבואן?

פורסם

אומניטק.

פורסם

למעשה מאג מערכות לייזר הם יבואני EIZO.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מדבר עליהם:

http://www.mag.co.il/Product.asp?Pid=21003039&Cat2Cat1ID=173&Cat2ID=39

אז ההפרש הוא לא 350 ש"ח. מחיר ממש גבוהה :-\ אני חושב שאני אוותר

Pandas מוכרים אותו ב-300 ש"ח פחות .... לא נראה לי שמאג הם הכתובת לרכישה

פורסם

בכל מקרה הסיכוי שיתנו לך לראות מסך כזה מתוצגה הוא אפסי והאמת שחבל שזה ככה בארצנו הקטנה.

פורסם

DrizzTx, אני מציע לך להחליף אם אתה מרגיש שאתה תכריח את עצמך "לחיות עם זה". זה יהיה חבל, כי בעניין המסך לא כדאי להתפשר על דברים כאלו.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל חשבתי שה EIZO S1910 אמור להיות ה"מתחרה" של Vp930, לא?

בכל מקרה הסיכוי שיתנו לך לראות מסך כזה מתוצגה הוא אפסי והאמת שחבל שזה ככה בארצנו הקטנה.

אני הצלחתי לשכנע את היבואן מאומניטק לתת לי לראות את המסך vp930 (במשלוח לחנות שממנה קניתי - באג מחשבים) מבלי להתחייב לקנות אותו .

אז יכול להיות שזה אפשרי.. שווה לנסות להזמין את המסך לחנות במיוחד כדי להתרשם ממנו, בלי התחייבות קנייה.

פורסם

^^

פששש בוא'נה בן אדם... אני מצדיע לך :beerchug:

אם הצלחת לגרום לאומניטק החא*ות האלה לעשות דבר כזה זה כמו להזיז הר מבחינתי

אחרי הניסיון המר מאוד שהיה לי איתם אני מעדיף שלא להתקרב אליהם בכלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים