עבור לתוכן

שאלה על זכרונות ועל הליבות הכפולות של amd

Featured Replies

פורסם

טוב אז דבר ראשון..

שאלה שמציקה לי הרבה זמן..

מה ההבדל בין זיכרון דואל צנל לזיכרון רגיל?

בהנחה שהוא בידיוק אותו הדבר מבחינת כמות מהירות וכ'ו

והשאלה השניה היא:

איך קוראים למעבדי הליבה הכפולה של amd?

מה זה סוג המעבד הזה:

Opteron

ומה סוגן המעבד הזה:

Sempron

מה ההבדל בין שניהם ומה הם משמשים?

פורסם

זיכרון DC זה פשוט שני סטיקים של זיכרונות שעובדים ביחד ומאפשרים רוחב פס של 128bit. ז"א עדיף 512X2 מאשר אחד של 1024. מובן?

כפולי הליבה של AMD נקראים Athlon64X2 עד כמה שידוע לי אבל אתה יכול לראות באתר שלהם.

אופטרון זה מעבד לשרתים. אפשר להשתמש בו בתור מעבד במחשב ביתי והיתרונות שלו באים בעיקר בתחום ה-OC.

סמפרון זה המעבד התקציבי של AMD שמקביל פחות או יותר לסלרון של אינטל. שימושים? לעבודות משרדיות קלות הוא בסדר גמור.

פורסם

שאלות מעניינות זוכות לקבל תשובות :)

אז ככה, DUAL CHANNEL בזכרונות מכפיל את רוחב הפס בינייהם לבין המעבד, כך שהמעבד יכול לגשת אליהם יותר בקלות.

למעדבים כפולי הליבה של AMD יש כמה שמות, כשהנפוץ ביותר הוא ה-AMD ATHLON 64 2X XXXX+ (כשהפלוס בסוף, והאיקסים מתייחסים למספר הסדרה, בד"כ 3XXX, 4XXX, ו-5XXX, כשבסדרת חמש יש בינתיים מעט מעבדים, הנה אחד : http://hwzone.co.il/reviews/x2_5000/)

עוד דבר, מעבדי OPTERON של AMD מיועדים לא לשוק הביתי, אלא יותר לתחנות עבודה ושרתים,

דבר אחרון, מעבדי SEMPRON של AMD מיועדים לשוק הנמוך, ועדיין חד ליבה.

עניתי על כל השאלות או שיש לך עוד?

עריכה : שכחתי את כפול הליבה המקצועי של AMD (מיועד בעיקר לאוברקלוקרים מטורפים), שנקרא AMD ATHLON 64 2X FX לכפולי הליבה, ו-AMD ATHLON 64 FX לחדי הליבה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!! הבנתי!

אין לי יותר שאלות חוץ מאחת אחרונה... חחח

אני רוצה לקנות מחשב וכשהלכתי למוכר אמרתי לו שאני רוצה את המעבד הזה:

AMD Athlon 64 Dual Core 3800+ BOX AM2

והוא אמר לי שאין כזה מעבד... (בגלל הDual Core) הוא אמר שהדואל קור זה רק במעבדי אינטל

שאת זה אני יודע אבל אמרתי לו שככה הם קוראים למעבדי כופלי הליבה של amd

בקיצור מה להגיד לו עכשיו? פשוט x2 או דואל קור? האם זה לא נכון להגיד דואל קור במעבדי amd??

פורסם

שמו הנכון של המעבד הוא AMD ATHLON 64 3800+ 2X AM2, אבל גם אם תגיד DUAL CORE זה בסדר...

אגב, יותר זול ממנו ומאוד קרוב אליו בביצועים אותו דבר, אבל 3600+ AM2...

שם מלא : AMD ATHLON 64 3600+ 2X AM2, מעבד חמוד, אבל INTEL CORE 2 DUO E6300 עולה עליו מבחינת ביצועים...

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים