עבור לתוכן

חסרונות האוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

הפורום מוצף ביתרונות האוברקלוקינג ומשתמשים שביצעו OC מטורף

ושיפרו את ביצועי המחשב בעשרות אחוזים ואף יותר.

השאלה היא אם אפשר לשפר את הביצועים בצורה כל כך משמעותית ב"חינם", מדוע היצרנים לא עושים זאת מלכתחילה?

התשובה מהווה למעשה את החסרונות של ביצוע הOC.

מעבר לתוחלת חיים מופחתת (בכמה מופחתת?), סיכון המערכת (מי שלא מבין מה הוא עושה עלול להזיק), ואיבוד האחריות על הרכיבים,

מהם חסרונות האוברקלוקינג?

פורסם

קודם כל אני לא חושב שיש ירידה בזמן החיים של הרכיבים אם הכל מבוצע כהלכה.

החיסרון המרכזי הוא חום רב שנפלט,אבל יש פיתרון. היום ב-250 ש"ח אתה קונה קירור איכותי שמצליח לקרר מעבד עם OC אפילו יותר טוב מאותו מעבד ללא OC עם קירור רגיל (סטוק).

פורסם

על רגל אחת,

הייצרנים מוצאים את התדר הכי טוב מבחינת יציבות/ביצועים, ז'א שהתדר המקורי הוא התדר הגבוה ביותר לעבודה תקינה ביותר בלי אף שגיאה/קריסה, הם גם מתחשבים במתח - מגדירים מתח מקסימאלי לעבודה תקינה עם קירור פשוט. ז'א שהמעבד ה"מקורי" מיועד לשימוש בתנאים אופטימאליים.

כשמבצעים OC, משפרים למעשה את תנאי העבודה (בהעלת המתח + קירור טוב שיתמודד עם פליטת החום ה"חדשה" אחרי העלת המתח החדש) וכך הרכיב מסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר.

פורסם

יצרניות הרכיבים(בפרט המעבדים), מחפשות למזער הוצאות. לבנות טכנולוגיות שונות למעבדים(קרי משפחות מעבדים) זה עסק יקר בהרבה מאשר לקחת משפחת מעבדים אחת ולהוציא אותה במהירויות שונות.

נכון, יש עדיין הבדלים בין מעבד אחד למשנהו - אך הטכנולוגייה בבסיסה זהה. מכאן נובע, שדווקא מעבדים זולים יחסית לעיתים הם אוברקלוקרים מצויינים - ואין כאן שם חסרון ממשי. כך היצרן יוצר טווח מוצרים רחב - לשוק הנמוך ועד הגבוה ביותר.

כמו שמעליי כבר ציינו - עם קירור אוויר יחסית זול, אין סיבה שחיי המעבד יתקצרו(וגם אם הם כן יתקצרו - סביר להניח שעדיין תוחלת חייו תהיה ארוכה מהתקופה שתשמור את המחשב).

והיום כבר אין ממש סיכוי להרוס מעבדים ע"י אוברקלוק.

הסכנה הממשית היחידה בטווח הקצר היא שריפת ספק(אם הוא לא מספיק\ג'נרי), וכתוצאה מכך חלקים אחרים. לגבי מעבד ושאר החלקים - אם אתה שם עין על הטמפ' אין סיבה שמשהו ילך בטווח הארוך

פורסם
  • מחבר

רכיבים איטיים יותר הם לעיתים גם כאלה שלא עברו בהצלחה בדיקות איכות בחברה,

מכאן שאפשר להגיד שהם לא נועדו לעבוד בזמני ריצה גבוהים יותר, ובעומסים קשים יותר.

ובכלל, כשממהירים רכיב מסוים, הבלאי שלו גדל. הוא עובד מעבר לכושר העבודה האופטימלי שהחברה ייצרה אותו.

מה שאתם אומרים זה שעם קירור משופר ניתן להגיע לאורך חיים דומה לזה שהיה ללא הOC.

יכול להיות שזה נכון, אבל מה שרשמתי למעלה מפריע לי לקבל את מה שאתם אומרים

פורסם

אף אחד לא מכריח אותך לעשות אוברקלוק.

העובדה היא שכמעט תמיד המעבדים סתם 'מואטים' יתר על המידה, ואנו יכולים לנצל זאת למטרות האוברקלוק שלנו. אנשים מבצעים זאת שנים על גבי שנים וזה עובד - ומצויין.

אתה יכול להמשיך להתפלצף ידידי- אבל לך תתווכח עם עובדות

פורסם
  • מחבר

זה לא עניין של פלסף.

נפגשתי עם לפחות שני אנשים העוסקים שנים בתחום המחשבים ובעלי ידע ונסיון נרחב -

הם לא נגד OC, אבל אומרים שאין צורך בזה, לפחות לא במחשב חדש.

אני לא מבין גדול בתחום ורק התחלתי להכנס לתחום החומרה בכלל ואוברקלוקינג בפרט.

באופן אישי, אני מעדיף בהתחלה להמנע מOC, כדי להבין באמת עד הפסיק האחרון מה אני עושה (לכן גם פתחתי את הטופיק הזה).

בכל אופן, עניתם בדיוק על מה שרציתי לדעת ותודה על העזרה!

אשמח ללמוד כאן 8)

פורסם

ישנם מספיק שימושים שלהם אוברקלוק יעזור מאוד. אבל רוב האנשים אינם עושים שימוש בפונקציות תובעניות שכאלו.

לרוב האנשים גם פנטיום 4 חד ליבה יספיק בהחלט.

מעבר לעניין הצורך, יש גם את עניין הלמידה והאתגר שבאוברקלוקינג.

בהצלחה בתהליך הלמידה.

פורסם

ישנם מספיק שימושים שלהם אוברקלוק יעזור מאוד. אבל רוב האנשים אינם עושים שימוש בפונקציות תובעניות שכאלו.

לרוב האנשים גם פנטיום 4 חד ליבה יספיק בהחלט.

מעבר לעניין הצורך, יש גם את עניין הלמידה והאתגר שבאוברקלוקינג.

בהצלחה בתהליך הלמידה.

מסכים,ויש המון סיפוק בהצלחת OC.כשנכנסתי לתחום ממש הבנתי בזה כמו חמור במרק פירות,הצלחתי ללמוד ולהבין(זה הכי חשוב..חחח),הימהרתי את כרטיס המסך והמעבד ואין מה להשוות בביצועי משחקים,בזמני טעינות ובאפשרויות.

ושוב,זה המון סיפוק.. :silly:

פורסם

חוץ מזה - תחשבו שיצרניות הרכיבים (CPU , GPU ,זכרונות, לוחות-אם וכו'..) היו מבטלות חומרתית את יכולת ה OC של הרכיב שלהם..

אתם יודעים כמה כסף הם היו מפסידות ??

1- יש מגזרים בעולם של מאות אלפי אוברקלוקרים ששופכים מילוני דולרים בשנה במצטבר על רכיבים מסויימים ספיציפיים לOC !!

( כמו זכרונות ספציפיים של 1100 MHZ או מעבדים עם סטפינג מסויים/דגם מסויים שידועים כ OC טובים וכו'..)

2- יש חברות של ספקים ופתרונות קירור שהיו פושטות רגל !! עם לא היה תחום ה OC . (תכל'ס, מי היה צריך TUNIC TOWER אם לא ?)

3- החברות הגדולות מרויחות שם ויוקרה כשרכיבים שלהם נחשבים ל OC טובים ויציבים. תחשבו שהיה נגיד מעבד בתדר של 3.0GHZ אבל אי אפשר להרים אותו אפילו ב MHZ אחד. עכשיו קחו, את אותו המעבד ותשווקו אותו כ 2.2GHZ עם היכולת לעבוד גם ב 3.GHZ יציב. זה כבר עולם אחר לא ?? מה יגידו ? - שלחברה הזאת יש רכיבים מצויינים כי בשנייה ללא החלפת קירור או מתח העלנו עוד 800MHZ והכל סבבה..

תחשבו על זה.. ;)

פורסם

הבלאי של המעבד ב OC אינו צריך להוות שיקול מנחה. כל המעבדים היום מגיעים עם 3 שנים אחריות, יותר זמן מאשר אדם ממוצע מחזיק מעבד. המעבדה ממנה קנית את המעבד תשמח להחליף לך אותו אם יהרס, כל עוד תתעקש שהמעבד לא היה ב OC.

פורסם

אם הוספת מתח למעבד והמעבד הלך, אפשר לגלות אם עשית OC או לא.

פורסם

אם הוספת מתח למעבד והמעבד הלך, אפשר לגלות אם עשית OC או לא.

כן ולא.

אם כל המחשב הולך לבדיקה והם שמים מעבד זהה הוא יעלה במתח ובתצורת ה-OC נכון.כי הם יכנסו לביוס ויראו.

אם רק המעבד הולך לבדיקה ו/או ששמת מעבד והחזרת את הביוס לברירת המחדל הם לא יכולים לדעת.אין "זיכרון" למעבד ששולפים מידע עליו מה הייתה הקונפיגורציה שלו.

פורסם

כן ולא.

אם כל המחשב הולך לבדיקה והם שמים מעבד זהה הוא יעלה במתח ובתצורת ה-OC נכון.כי הם יכנסו לביוס ויראו.

אם רק המעבד הולך לבדיקה ו/או ששמת מעבד והחזרת את הביוס לברירת המחדל הם לא יכולים לדעת.אין "זיכרון" למעבד ששולפים מידע עליו מה הייתה הקונפיגורציה שלו.

אם לוקחים את כל המחשב למעבדה אז פשוט לפני כן מאפסים את הביוס עם הג'אמפר שלו או ע"י הוצאת הסוללה ל 10 דקות כשהמחשב מנותק מהחשמל ;)

פורסם

יש לי שאלה.. שהמחשב שלכם קורס כתוצאה שהעלתם נגיד יותר מדי באס בתהליך האוברקלוק.. זה קרה לי הרבה.. שרק המחשב נדלק .. אבל את המסך לא רואים .. ורואים מסך שחור..

הדבר היחיד שעוזר לי בזה.. זה להוציא את הבטריה כמו שנאמר פה.. ולנתק את המחשב מהחשמל , ולהפעיל אותו מחדש..

יש דרך אחרת? יותר פשוטה במקום לעשות את זה כל פעם? שפשוט הביוס יתאפס , ואני יוכל שוב לשנות את הבאס וכו , בלי להוציא את הבטריה כל פעם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים