עבור לתוכן

כיול מסך

Featured Replies

פורסם

אני מניח שכדי לעבד תמונות במחשב (נניח Photoshop) כדאי מאוד שהצבעים של המסך יהיו מדויקים ככל האפשר.

האם יש איזה תוכנה חינמית שמבצעת את העבודה בצורה טובה? או דרך אחרת מומלצת.

אם זכור לי נכון, פעם שקיבלתי מסך CRT חדש של LG בא איתו כרטיס בצבע כחול שהיה צבע יחוס לכיול המסך.

איך מבחינה הגיונית ניתן לכייל מסך בלי צבע יחוס?

איזה טמפרטורת צבע מומלצת לעבודה ומה בדיוק המשמעות של זה?

מצטער על מבול השאלות, אבל אני מניח שזה נושא שחשוב לרבים בעיקר בפורום הזה.

פורסם

בעקרון יש שתי שיטות - כיול מבוסס חומרה (מדוייק, אבל יקר) וכיול מבוסס תוכנה (יותר טוב מכלום). אם אין לך נכונות/אפשרות להוציא על הנושא הזה כסף, נסה את הכיול של WiziWYG, אם תצליח למצוא את התוכנה. משום מה נראה שהיא נעלמה מהאתר של החברה שפיתחה אותה...

פורסם

האם אפשר להדפיס משהו כזה ולכייל איתה את המסך?, כמובן שאותה טבלת צבעים תיהיה גם על המחשב.

פורסם

לא נראה לי שזו דרך אמינה ונשלטת מספיק. עדיף להשתמש בפתרונות קיימים.

פורסם

תודה.

ניסיתי להוריד מפה את WiziWYG וזה קובץ עם סיומת sit, יש לך מושג מה עושים איתו?

פורסם

האם אפשר להדפיס משהו כזה ולכייל איתה את המסך?, כמובן שאותה טבלת צבעים תיהיה גם על המחשב.

אתה צריך גם לדעת אם המדפסת שלך מכוילת כמו שצריך

פורסם

התכוונתי לתת למעבדה להדפיס דבר כזה, שאני בטוח שהמדפסות שלהם מכויילות.

פורסם

ניסיתי להוריד מפה את WiziWYG וזה קובץ עם סיומת sit, יש לך מושג מה עושים איתו?

זאת הגירסה למק. אם אתה משתמש בחלונות היא לא תעזור לך.

פורסם
  • מחבר

לי ברור שאי אפשר להתבסס על תמונת מדפסת.

בכל מקרה אם לא נלך לקיצוניות המקצועית - אחרי הכל יש לי 1970HR, איזה תוכנה יכולה לעזור בכיול ראשוני סביר?

ואיזה טמפרטורת צבע לבחור? הבנתי ש 6500K היא המאוזנת, זה נכון?

בינתיים מצאתי את זה: http://www.drycreekphoto.com/Learn/monitor_calibration.htm

ויש שם תמונה כזאת

http://www.drycreekphoto.com/images/Charts/MacbethCC-sRGB.jpg

אני מנסה להבין מה עושים עם זה.

פורסם

http://www.hex2bit.com/products/product_mcw.asp

בסוף הדף יש לינק לתוכנה monitor calibration wizard. לי היא עזרה מאוד עם המסך הישן שלי עם פגיעה בדיוק הצבעים וקושי להבחין בכל הקשת. לאחר הרצת האשף שבתוכנה תוכל לקבל תוצאות לא רעות. זה אמנם לא כיול בעזרת חומרה אלא בעזרת העיניים שלך אבל התוצאות מרשימות. דואגת גם שבמשחקים הכיול ישאר.

מומלץ.

פורסם

בכל מקרה אם לא נלך לקיצוניות המקצועית - אחרי הכל יש לי 1970HR, איזה תוכנה יכולה לעזור בכיול ראשוני סביר?

WiziWYG תעשה את העבודה (במגבלות מה שאפשר לעשות ללא חומרה ייעודית). נראה שעדיין ניתן להוריד אותה מהאתר של Praxisoft, גם אם אין יותר קישור ישיר להורדה.

http://www.praxisoft.com/files/WiziWYG/wiziwyg_xp_install.zip

ואיזה טמפרטורת צבע לבחור? הבנתי ש 6500K היא המאוזנת, זה נכון?

אני מעדיף 5000K כי זה יותר קרוב לטמפרטורת צבע רגילה של אור יום.

אני מנסה להבין מה עושים עם זה.

אל תשבור את הראש. תשתמש ב-WiziWYG :cool2:

פורסם

כיול מסך גם קשור בין היתר לשימוש שלך, אם אתה צלם ואתה רוצה לתקן את הצבעים של התמונות שלך בעצמך אז אתה תצטרך לכייל את המסך שלך בהתאם לצבעים שיוצאים על התמונה שהדפסת בחנות צילום.

למסכים מומלץ 6500K שזה מוגדר כאמצע, לא ממש מומלץ מתחת מסיבה שכל מה שאתה תיראה יתקבל כצהוב יותר ולא הצבע שאמור להיות

אבל שוב פעם זה תלוי בשימוש שלך ובין היתר בהעדפה האישית שלך

פורסם

למסכים מומלץ 6500K שזה מוגדר כאמצע, לא ממש מומלץ מתחת מסיבה שכל מה שאתה תיראה יתקבל כצהוב יותר ולא הצבע שאמור להיות

או דרך אחרת להסתכל על זה: "למסכים מומלץ 5000K שזה מוגדר כמדוייק, לא ממש מומלץ מעל מהסיבה שכל מה שאתה תיראה יתקבל ככחול יותר ולא הצבע שאמור להיות" 8)

במילים אחרות, יש לך סימוכין לזה ש-6500K מומלץ לעבודה על תמונות? כי זה לא מה שאני הבנתי עד היום.

פורסם

ההגיון בזה מאוד פשוט, תעלה על המסך שלך תמונה שהיא שחור לבן תכוון את המסך על6500K תחליף אחרי כמה שניות ל5000K ותיראה שהצבע שיתקבל יהיה צהוב. ;)

אני הייתי עובד כמדפיס תמונות בחנות צילום על מכונה מקצועית שמדפיסה תמונות, ולמכונה הזאת יש מסך שאמור להיות מכויל 1:1 לפי צבעי התמונות שהמכונה מוציאה, והטמפ' של המסך הייתה חייבת להיות על 6500K כי אחרת היה נורא נורא קשה לכוון את המסך לפי מה שהמכונה מוציאה.

אל תטעה, מסכי מחשב הם שונים מאשר מה שקשור לצילום דיגיטלי, יצא לי לעבוד עם ה20D של קנון ושם באמת התוצאה טובה יותר ב5000K לעומת 6500K אז אולי אתה מסיק מזה את המסקנות שלך.

עריכה:

עשיתי בשבילך חיפוש קטן באינטרנט בכדי שאתה ואנשים נוספים יוכלו להעשיר את הידע שלהם במה שנוגע לכיוון מסכים וזה מה שהוציא גוגל.

I can choose 5000 or 6500 Kelvin as my white point. Which is best?

White point calibration is a point of some discussion. In theory, calibration of your monitor to 5000 Kelvin would achieve a match with a light booth containing 5000 K lights. In practice, however, due to instrument inaccuracies or the differences in human perception between monitor-produced white and paper-reflected light, the calibration may not match. 6500 Kelvin is becoming a popular choice for monitor white points and has just been accepted in a new ISO viewing standard. We suggest 6500 for monitor calibration.

Many monitors ship from the manufacturer at a 9300 Kelvin white point. Manufacturers prefer this blue version of white as it is bright, but the blue guns are fired at a high level and this can drastically affect the life of the monitor. Calibrating you monitor to 6500 or 5000 Kelvin will reduce the wear and tear on your monitor and bring it into more standard viewing conditions.

פורסם

תודה על הלינק. הפסקה השניה תעניין במיוחד כל מי שמתכוון לקנות מסך CRT (אין רבים כאלה, אבל סביר שהמסך הבא שלי יהיה גם כן מהסוג הזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים