עבור לתוכן

סאב- מה זה ולמה צריך את זה?

Featured Replies

פורסם

??? קודם כל יש לי שאלה מזה סאב ומה היתרונות שלו ומה הוא עושה אני שזה כמו רמקול שמחבר בין רמקולים אחרים או משהו

כזה והו נותן גם איכות יותר טובה נכון ?

ועוד משהו האם לכל מערכת סטריו אפשר לחבר נגיד מערכת רמקולים של קולנוע עם סאב + רמקולים והאם זה בא במקום הרמקולים של המערכת או בנוסף?

עריכת העקרב: ערכתי לך את הכותרת, אני נוהג לעשות זאת פעם אחת בלבד אז למד לעתיד.

פורסם

הסאב הוא רמקול שנותן רק את התדרים הנמוכים(באס).

ברוב מערכות הסטריאו ניתן לחבר סאב.

תפסק את ההודעה שלך כי היא לא ממש ברורה, ובנוסף תערוך את הכותרת שתהיה יותר

אינפומטיבית לגבי השאלה שלך.

מקווה שעזרתי לך במשהו, וברוך בא לפורום. :)

פורסם

בוא אני אתן לך דוגמא למה שסאב עושה

אתה יושב עכשיו בבית ורואה סרט בקולנוע ביתי

ואתה רואה שנופלת פצצה חזקה. אם אתה היית בתוך הסרט אז האדמה הייתה רועדת מן הסתם...

זה מה שהסאב עושה הוא מרעיד את המקום... ונותן תחושה יותר עמוקה ויותר ריאליסטית לסרט

אם אין לך סאב אתה היית שומע רק את הפצצה נופלת בלי רעידות ובלי כלום

עם הסאב אתה מרגיש את הכל כאילו זה ממש פה לידך וזה נותן לך תחושה של יותר עומק..

הסאב לא מייצר בכלל צלילים... רק את הבאסים (רעידות)

ואני אומר את זה מתוך נסיון

וזה לא בא במקום אף רמקול זה בא בנוסף

וזה רק מוסיף ומעשיר את התחושה שלך בסרט...

פורסם

נסה לשים שני סאבים 12" מגושרים למגבר כוח איכותי ביותר.

עכשיו קח שלוש בחורות (רצוי איכותיות) ושים אותן במושב האחורי, רד לכביש המהיר ושים ווליום, תגמול מובטח. ;D

מקווה שאחרי זה תבין...

פורסם

נסה לשים שני סאבים 12" מגושרים למגבר כוח איכותי ביותר.

עכשיו קח שלוש בחורות (רצוי איכותיות) ושים אותן במושב האחורי, רד לכביש המהיר ושים ווליום, תגמול מובטח. ;D

מקווה שאחרי זה תבין...

וכל זה בהונדה קופה שחורה...

בכל מקרה סאב "נותן" לרמקולים האחרים, שעד עכשיו נתנו את כל התדרים, לטפל רק בתדרים הגבוהים והבינוניים בזמן שהוא "מטפל" בנמוכים.

פורסם

??? קודם כל יש לי שאלה מזה סאב ומה היתרונות שלו ומה הוא עושה אני שזה כמו רמקול שמחבר בין רמקולים אחרים או משהו

כזה והו נותן גם איכות יותר טובה נכון ?

כמו ש Avenger כתב, יחידת הסאב-וופר מייצרת את התדרים הנמוכים של סרט/שיר וכד'.

בשביל לייצר תדרים נמוכים (20Hz-1KHz בערך) יש צורך להזיז הרבה אוויר, מה שלרמקולים סטנדרטים קשה לעשות, בלי להכפיל את גודל תיבת התהודה. אז המציאו רמקול נפרד, קובייתי ובדרך כלל עם דרייבר אחד ופיר אחורי או משהו.

במערכות רמקולים למחשב, בתוך הסאב יש לרוב את המפענח+מגבר שאליו מחוברים הרמקולים האחרים (לרוב סטלייטים).

ויכול להיות שעם סאב הבאס ישמע יותר טוב מאשר עם הרמקולים הקדמיים, למרות שלרוב המאזינים קשה להבחין בין דגמים שונים של סאבים או להגיד אם הבאס "פאנצ'י","מדויק" או "מרוח" - תיאורים שיראו פלצניים למאזין הממוצע.

קרא פה קצת.

ועוד משהו האם לכל מערכת סטריו אפשר לחבר נגיד מערכת רמקולים של קולנוע עם סאב + רמקולים והאם זה בא במקום הרמקולים של המערכת או בנוסף?

במערכת סטריאו יש 2 ערוצים (2 רמקולים קדמיים וסאב אופציונלי).

בשביל לחבר מערכת קולנוע ביתית של 6 ערוצים (2 קדמיים+2 אחוריים+ערוץ מרכזי קדמי+ערוץ באסים) יש צורך להוסיף מגבר כוח (או הספק) בנוסף למגבר הסטריאו (שיכול לדחוף את הקדמיים גם בסרטים) או רסיבר של 6 ערוצים שבסרטים יחליף את מגבר הסטריאו.

פורסם

כמה תיקונים

התפקיד של הסאב זה לא להרעיד את החדר כדי שתרגיש כאילו מפציצים אותך.

התפקיד שלו זה להשמיע את התדרים הנומכים (דוגמא פיצוץ) והתדרים הנמוכים האלה (הבסים) הם שגורמים לרעידות לפעמים...

וסאב לא מגיע עד 1KHZ. התחום תדרים שלו זה בערך 40HZ-200HZ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים