עבור לתוכן

צבעי החוטים בתוך הכבל VGA

Featured Replies

פורסם

התנתקו לי חלק מהחוטים במחבר VGA והמסך לא קיבל צבע אדום. אני רוצה לחתוך את הכבל ולחבר את החוטים מחדש. הבעייה היא שאני לא מוצא מדריך שאומר איזה צבע של חוט מתחבר לאיזו פין בVGA. דרך אגב, זה רק חיבור זמני עד שאני אחליף את הכבל.

מישהו יכול למצוא מדריך כזה,או שיודע איזה חוט מתחבר לאן?

פורסם
פורסם
  • מחבר

תודה, אבל את זה כבר יש לי. אני צריך את הצבעים של החוטים עצמם (החוטים שמתחברים כל אחד לפין), כדי שאני אוכל לחבר אותם כמו שצריך

פורסם

תודה, אבל את זה כבר יש לי. אני צריך את הצבעים של החוטים עצמם (החוטים שמתחברים כל אחד לפין), כדי שאני אוכל לחבר אותם כמו שצריך

אני לא הייתי ממליץ לך לגעת בכבל הזה לבד. החוטים האלה מעבירים מידע בתדר מאד גבוה, ועל כן המידע שעובר בהם מאד מאד רגיש. במידה והחיבורים או ההלחמות שלך יעשו בצורה חובבנית (סביר להניח, מאחר ואתה לא "מלחימה מקצועית") , אתה עשוי לחוש בירידה באיכות התמונה, צללית מוזרה על המסך, או אפילו עיוות של התמונה. כבל VGA הוא אחד הדברים שלא נוגעים בהם אם לא ממש מבינים מה עושים. עדיף להוציא כמה שקלים על מנת להציל את המסך.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

כן אבל בגלל התעסקויות הכבל כבר לא מעביר מידע למסך בכלל (חוץ מלפתוח אותו) ככה שאני אצטרך להחליף את הכבל במילא.

כמו זאמרתי, זה רק זמני.

כמובן שאני גם לא רוצה להרוס את המסך (למרות שזאת תהייה המתת חסד... מסך עם המון בעיות...) ולכן אני מנסה לוודא שאני מסדר את הכבל נכון.

פורסם

1- אדום ירוק כחול חום שחור -5

6- אדום ירוק כחול ריק חום -10

11- חום ריק לבן צהוב ריק -15

יש 3 חוטים כפולים : אדום, ירוק וכחול.

הם בנויים כמו כבל COAX, את החוט הפנימי הדק תחבר לשורה העליונה ואת החיצוני לשנייה לפי הצבעים.

כל 3 החיבורים החומים הם אותו חוט, צריך לקצר אותם ידנית אחד לשני.

כל החיבורים שרשמתי "ריק" לא בשימוש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! אפילו אחרי חיפוש של כמה שעות לא מצאתי כזה מדריך באינטרנט!

אני אנסה אבל נראה לי שאני אקנה כבל מאריך זול ופשוט אחבר את החוטים אחד לשני

זה הרבה יותר מדי עבודה שחורה בשביל 30 שקל על המאריך.. ועוד המלחם שלי ממש גרוע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים