עבור לתוכן

קולנוע ביתי עם המחשב שלי

Featured Replies

פורסם

היי

קצת ארוך , אז ככה:

קניתי טלוויזיה 32" תומכת Hdtv וכו וכו של LG ואני רוצה להגדיר את המחשב לכל הקטע של מולטימדיה וכו

יש לי כרטיס 7800Gs oc agp מחשב 2.8 ו 2 גיגה זיכרון , חלונות אקס פי עם כל העידכונים וכו .

עכשיו לשאלות :

מה הדרייברים המומלצים לכרטיס (לNvidia יש דרייבר שמיועד להיי דפינישן ודרייבר שלא מיועד - ככה הם כותבים באתר)

מה החבילת קודקים המומלצת ? (התקנתי Klite) וזה עושה קצת בעיות - התמונה באפליקציות ווידאו (divx - פרק של Heroes - לדוגמא) חשוכה מאוד.

אני רוצה לשמוע דולבי דיגיטל מהמחשב כשאני רואה קובץ שמקודד ב 5.1 - המחשב מחובר למגבר דולבי דיגיטל של סוני בכבל אופטי - הכרטיס קול כרגע הוא כרטיס 7.1 מובנה שבא על הלוח - ג"יגבייט - לפי המפרט שלו הוא אמור לתמוך בזה אבל אני לא בטוח - הכרטיס הטוב יותר שלי קצת נדפק לכן בינתיים זה מה שיש.

אני אודה לכם על תשובות חכמות וטובות

תודה ויום טוב

טל .

פורסם

אם הכרטיס שלך תומך בהיי דפינישן אז תוריד את הדרייבר שמיועד לזה

לגבי קודק - לפי דעתי הכי טוב המקורי: divx.com

ולא הבנתי - אתה לא מצליח לשומע 5.1 בסרטים או שלא ניסית?

פורסם
  • מחבר

כן .. אני לא מצליח או לייתר דיוק לא יודע איך ליישם 5.1 מהמחשב למערכת

ז"א .. אם יש לי דיסק DVD שאני שם במחשב אז אני עושה passthrough למגבר ואז הוא מקודד את הסאונד וזה עובד, אבל בקובץ divx אני לא ממש בטוח איך ליישם את זה ...

פורסם

אתה כנראה צריך מקודד

תנסה את ac3 filter

פורסם

קבצי divx לא כוללים סראונד. יש להם לפעמים סאונד ב-AC3, אבל הוא במונו כפול, או סטריאו לכל היותר. סראונד לא יצא לי להיתקל (ותהייה בטוח שכבר בדקתי לא סרט אחד). זו הסיבה שאני צופה בעיקר בסרטי DVD בפורמט אמיתי שהם 4 ג'יגה לסרט, אבל באיכות גבוהה יותר ועם צליל בסראונד.

Anatoli.

פורסם

יש להם לפעמים סאונד ב-AC3, אבל הוא במונו כפול, או סטריאו לכל היותר.

אתה יכול לפרט בבקשה?

פורסם

בשביל סרט HD שמקודד ב MPEG 2 רצוי שתשתמש ב PureVideo (מוציא תוצאות הכי טובות ומנצל את חומרת הכרטיס)

http://www.nvidia.com/object/dvd_decoder_1.02-223-retail.html

בסרט שמקודד ב MPEG 4 אני אישית אוהב את CoreAVC (תאלץ לעשות חיפוש כי הוא בתשלום)

בשביל הסאונד אתה לא צריך כרטיס איכותי מאחר והמידע עובר דיגיטלי בכל מקרה והרסיבר מפענח (גם המובנה בלוח אם יעשה את העבודה)

אל תתבלבל בין תוכן HD לבין RIP שנעשה מאחד..

בהצלחה.

פורסם

קבצי divx לא כוללים סראונד. יש להם לפעמים סאונד ב-AC3, אבל הוא במונו כפול, או סטריאו לכל היותר. סראונד לא יצא לי להיתקל (ותהייה בטוח שכבר בדקתי לא סרט אחד). זו הסיבה שאני צופה בעיקר בסרטי DVD בפורמט אמיתי שהם 4 ג'יגה לסרט, אבל באיכות גבוהה יותר ועם צליל בסראונד.

Anatoli.

ממש לא נשמע לי הגיוני!

בטח לא אחרי שראיתי את הסרט Green Street Holligans ב XVID ובקטע שהם באיצטדיון במשחק נגד ברמינגהאם (למי שראה את הסרט) שמעתי מוזיקה בשני קיצבית בשני הרמקולים האחוריים, שאגות עידוד מהרמקולים השמאלי והימני ודיבורים מהסנטר.

זה לא נשמע לי מונו וגם לא סטריאו :)

פורסם

נצטרך לחכות להסבר של אנטולי על זה.. ;)

פורסם

אין פה הרבה להסביר. 99% מהסרטים שאתה מוריד ב-DIVX ו-XVID לא כוללים סאונד היקפי. תיכנס ל-AC3 ותראה בעצמך 1+1 שזה בעצם דואל מונו.

בכל אופן, יש כמובן דרכים ליצור תחושה של סראונד מצליל מונו עם המידע הנכון ששמור במקביל, אבל זה לא סראונד אמיתי. זה בערך כמו לקבץ סרט שצילמת לבד אל קובץ HD. ברור שהקובץ הוא לא HD, אבל הוא תומך בזה. זה כמו לשמור קובץ MP3 במונו, זה תומך בסטריאו, אבל לא חובה. גם AC3, הוא תומך בסראונד, אבל לא חובה. בדר"כ חוסכים את המקום הזה.

תאמינו לי שהחיים היו הרבה יותר קלים אם זה לא היה ככה. רשימת ההורדה שלי הייתה מורכבת מקבצים של700מגה, ולא של 4ג'יגה :)

Anatoli.

פורסם

יש כאילו הקלטה כפולה לכל צד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים