עבור לתוכן

בקשר להתקנת win xp pro (פיצול HD)

Featured Replies

פורסם

עשיתי חיפוש פה בפורום והבנתי שיש לי אפשרות לפצל את ההרד דיסק דרך התקנת win xp .

אני אמור לקבל בימים הקרובים הרד דיסק שהנפח שלו יהיה 250 ג'יגה , רציתי לדעת אם יש איזה מדריך או משהו קטן שיוכל לעזור לי לפצל את ההרד דיסק בזמן תפריט ההתקנה של הווינדוס כי דרך ה-FDISK אין לי מושג ועם תוכנת הפרטטישן מג'יק אני לא רוצה להסתבך..

מה אני בדיוק אמור לעשות כשאני רוצה לפצל את ההרד דיסק בזמן ההתקנה?

תודה לעוזרים ושבוע טוב!!!

8)

פורסם

כשאתה מעלה את ההתקנה אתה תישאל היכן להתקין את הוינדוס ואז הוא מציג לך את המחיצות שקיימות במחשב + מקום שלא ניתן לו מחיצה unpartitioned diskspace. במקרה של הארד דיסק חדש אתה תראה רק unpartioned diskspace. ותהיה לך שם אפשרות ליצור מחיצות בהארד דיסק.

זה כתוב מאוד בבירור - צריך ללחוץ על מקש כלשהו שיוצג לך בשלב הזה של ההתקנה ואז אתה פשוט כותב כמה מקום אתה רוצה לשים בכל מחיצה.

פורסם

דרך אגב אני ממליץ לך גם במיוחד כשהדיסק הקשיח חדש לעשות לו פירמוט רגיל ולא מהיר

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההמלצה.

עכשיו עוד משהו.. לא הבנתי כל כך את ההבדל בין FAT32 ל-nfths (משהו כזה =\ - שכחתי את השם.. חח)

ואיזה לעשות? אני קונה מעבד E6300

פורסם

אוקיי תודה על ההמלצה.

עכשיו עוד משהו.. לא הבנתי כל כך את ההבדל בין FAT32 ל-nfths (משהו כזה =\ - שכחתי את השם.. חח)

ואיזה לעשות? אני קונה מעבד E6300

אין בעיה מותק, אם לא הבנת אז נסביר לך :hi: .

אז ככה:

קודם כל ה- FAT32 אפשר להגיד במחשבים בייתים כבר מת מזמן, אלה אם כן אנשים צריכים אותו לשימוש מיוחד שלהם. אבל זה לא ההבדל.

ההבדל הוא כזה, הורדת משחק של 3 ג'יגה מקובץ? ואתה צריך לפתוח אוות נכון? ואתה רואה שהקובץ כאשר הוא לא מקובץ שוקל 4 וחצי גי'גה... אז פירמוט ההארד דיסק או המחיצה בסוג של FAT32 לא תאפשר לך לפתוח קובץ מקובץ ששוקל יותר מ- 4 ג'יגה כשהוא פתוח, כמו כן הסוג הזה לא תומך בקצבים מעל 4 ג'יגה... זאת הבעיה.

עכישו ה- NTFS כן תומך בקבצים מעל 4 ג'יגה וזאת למעשה סוג פירמוט חדש שנכון להיום צריך לעשות לפי זה ולא - FAT32 .

כי אחרת תתקע כל פעם הוא לא יתן לך לעבדו עם קבצים מעל 4 ג'יגה פשוט יעשה לך שגיאה וזהו.

כמו כן ניהול האחסון ומידע ובכללי שחזור מאוד מאוד טוב ל- NTFS והוא יחסית חדש ומאוד מומלץ להשתמש.

כמובן שיש עוד כמה וכמה דברים יתרונות לפה ולשם כן... זה כבר צריך לקרוא ולדעת לעומק אבל זה העיקרון וההבדל הכי הכי חשוב.

כמו כן אני רוצה לציין כי דרך התוכנה Partition Magic 8 הכי נוח אחריי שהתקנת וינדואוס לעשות מחיצות ללא בעיות בכלל ואפילו טוב יותר.

אני עשיתי ועושה ככהת מיד והכל פשוט מצויין. :jump:

ועוד דבר, אין קשר למעבד בכלל חחחח. (מעבד מצויין)

פורסם
  • מחבר

אחלה.. אני מאוד מודה לך.

יש לך איזה מדריך איך אני עושה את זה עם התוכנה שהמלצת? איך אני בעצם יוצר את המחיצה - NTFS ?

פורסם

בהתקנה של הוינדוס תבחר בלפרמט באמצאות NTFS...

ודרך אגב גם הNTFS הרבה יותר מהיר מFAT32 (אלא אם כן מדובר בכונן יותר קטן מ-16 ג'יגה ואז FAT32 יהיה יותר מהיר)

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מאוד מודה לכם על העזרה פה..

תודה רבה

פורסם

אחלה.. אני מאוד מודה לך.

יש לך איזה מדריך איך אני עושה את זה עם התוכנה שהמלצת? איך אני בעצם יוצר את המחיצה - NTFS ?

כעיקרון עם תוכנה אתה יכול גם, אבל כשאתה קונה את ההארד דסק קודם כ כשאתה מכניס אותו תעשה פרמט מלא, לא קצר אלה המלא, כמובן זה יקח לך זמן מה... אז אל תצפה תוך 10 דקות לסיים חחח, כן זה שמעליי צדק שכחתי לציין כי NTFS זה פורמט חדש להארד דיסקי בעלי אחסון גבוה... וזה עוד דבר מאוד חשובכי הוא מיוע לעבדו עם נפחים עצומים.

אחרי שאתה מפרמט מלא כ- NTFS אל תיצור שם, או שאתה רוצה תלוי עד כמה אתה מסתדר שם כי לרות שזה מאוד מאוד ל יש כאל שבשבילם זה סיוט אז בשביל זה יש תוכנה (בשבילי לא סיוט רק הבאתי דגמא כן חח), אז אחרי יזה אתה נכנס לוינדואוס החדש שלך, מתקי תוכנה אבל תצתרך להוריד אחת דרך אתר באימול כי שם י קראק וסריאל וכל זה, למרות שסריאלים אני כבר מזמן מוצא עם Craggle 1.9

אבל זה משהו אחר :smile1:

ואחריי זה אתה פשוט עושה שם:

make new partition

או קריאייט לא משנה מה יהיה כתוב כבר לא זוכר וזהו ממשיך עם ההוראות שם לבחור אות נפח וכל זה, זה עושה לך רסטרט מעדכן לך שם 5 דקות אתה תאה וזהו יש לך מחיצהחדשה לריי, כמובן שאין כזה דבר מחיצה חדשה לגמריי כי כעיקרון סי זה אחד כולם ופשוט זה "גוזל" מסי את הנפח החדש.. אבל שוב צריך ללמדו כל זה לעומק כדי להבין איך הכל והמ הכל :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים