עבור לתוכן

צריך עזרה בהגדרות אינטרנט ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר מסוג NETHEAR אלחוטי וחוטי ...הוא מחובר למחשב שלי חוטי ולמחשב נוסף בצורה אל חוטית ...המודם שלי מחובר אליו עם חיגן מובנה בתוך הראוטר לאינטרנט...מה שקורה הוא שיש לי חוץ מהlocal aarea connection דבר נוסף שנראה כמעיין חייגן נוסף שפשוט מקושר כל הזמן...שנקרא התקשרות אינטרנט- שער אינטרנט...עכשיו בתקופות שהייתי לוחץ לו disable היו לי כל הזמן ניתוקים באינטרנט ושניסיתי למצוא מה בעצם קורה הסתבר לי שבעצם החיגן הזה והחיגן של האינטרנט שנמצא בתוך הראוטר מעיין נלחמים מי יחייג וזה גורם לניתוקים..אז שאלה ראשונה האם אני צודק שאלה נוספת מה זה בעצם החיגן הזה? ועוד דבר האם החייגן הזה יוצר מצב שהמחשב הנוסף המחובר משתמש דרכי באינטרנט ולא ישר דרך הראוטר כמו שאמור להיות...אגב יש לי ווינדווס XP PRO SP1 אשמח לתשובות מהירות.. צירפתי תמוננת מסך של החיגן :http://img91.imageshack.us/img91/5902/2kv5.jpg

תודה

אביתר

פורסם

שער אינטרנט מציין שאתה משתמש בICS.

איך חיברת את המחשבים/מודם/ראוטר בבית שלך.

פורסם

זה בגלל UPNP ממליץ לכבות.

ידוע שזה גורם לבעיות אבטחה מכל כיוון, בין אם זה מתוך הרשת שלך- למשל תוכנות שיתוף או רוגלה יכולות בעזרת רכיב זה לשנות הגדרות בנתב שלך ללא ידיעתך.

לפני כמה זמן התגלתה פרצת אבטחה ב UPNP שגרמה לאנשים לחשוב שתהיה תולעת LAN אלחוטיים שתקפוץ מרשת לרשת ופשוט תפתח את הכול, משהו מדהים!

וכן אם יש לך את זה דלוק היה ידוע גם על נתבים מסויימים של חברות מסויימות שהיו פגיעות להתקפות מבחוץ, שאני חושב שזה כבר ממש לא בא בחשבון!

אז ממולץ בחום, תבטל את ה UPNP

-תראו מה השעה!! איזה יופי עוד שעה לימודים! :silly::screwy:

פורסם
  • מחבר

איך אני מבטל את זה? כשאני בא למחוק את זה זה פשוט לא נותן לי זה כותב שלא ניתן למחוק התקשרות זאת ואם אני עושה לה פשוט disable זה מעצמו מחייג מדי פעם ואז זה גורם לניתוקים וכו...

פורסם

אתה צריך לעשות את זה מתוך ההגדרות של הROUTER עצמו, ולא מתוך המחשב.

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק צריך לבטל בתוך הראוטר?...החיגן שלו אמור לפעול זאת אומרת מוגדר חייגן בראוטר לאינטרנט והדבר הזה שנוסף לי זה במחשב שלי בכלל...לא הבנתי איך לבטל את זה ולמה בראוטר בכלל?

פורסם

ההגדרות של הUpnp נמצאות בראוטר עצמו, ולא במחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

איך אני מבטל את הדבר הזה בראוטר איפה בהגדרות של הראוטר זה נמצא..?

פורסם

אם זה באמת קשה לך לחפש בכל ההגדרות של הראוטר שלך צירוף של 4 אותיות UPNP

אז תתן דגם ספציפי ואנסה לעזור לך....

פורסם
  • מחבר

http://img64.imageshack.us/img64/233/34214zh1.jpg

הינה מצאתי את זה בראוטר

מה אומר כל דבר ומה אני צריך לבטל שם?

והאם ברגע שאני יבטל את זה זה יעיף את השער אינטרנט הזה שיש לי כמו שאפשר לראות בלינק בהודעה הראשונה פה?

מזה בעצם הדבר הזה UPNP

תודה לכולם על העזרה!!!!!

פורסם

UPNP = Univesal Plug And Play

זאת שיטה שעובדת עם וינדוס XP שנותן לפתוח פורט on demand, כלומר כשתוכנה מבקשת.

היתרון הוא שכל תוכנה שתומכת בזה שרצה על XP יכולה לפתוח פורט לבד.

החיסרון הוא שגם תוכנות ריגול ורושעה (malware) יכולות לפתוח פורטים ולתת להן לפעול חופשי.

אני ממליץ לבטל.

אתה פשוט צריך להוריד את הV, ולעשות APPLY ולשמור (אם צריך).

מה שמופיע בטבלה זה פורטים שנפתחו... לא היית צריך להשחיר את הIP, זה קרוב לוודאי IP פנימי ברשת שלך 10.0.0.4, 192.168.1.3 או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך...אבל עדיין לא נתת לי תשובה ברורה האם כשאני יבטל את זה זה יעיף את השער אינטרנט הזה שיש לי בחייגנים שאני לא מצליח למחוק ואני לא יודע מהו בעצם...

תחזור לתחילת הבקשה שלי יש שם תמונת מסך..

תודה אחי! :yelclap:

פורסם

כן ,יבטל לך את ההתקשרות הזאת.

פורסם
  • מחבר

עשיתי זאת

וזה הסתדר

תודה לכולם על העזרה !!!! :xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים