עבור לתוכן

מעבדים חדשים בסדרת Core 2 Duo של אינטל ושאלה

Featured Replies

פורסם

90% מהאנשים (כולל גיימרים) לא ירוויחו כמעט כלום מעוד 2 ליבות, שרוב הזמן לא יעשו כלום. לפחות לשנה הקרובה, רוב המשחקים ירוויחו יותר ממעבד מהיר, ולא מעוד ליבות. למעשה המשחקים הקיימים עובדים אותו דבר עם ליבה אחת או 2 (אם אין תוכנה אחרת שרצה ברקע).

תראו כמה זמן לקח המעבר של המיינסטרים ל2 ליבות, המעבר ל-4 יקח לא פחות, וליתרני התוכנה אפילו יותר.

לקנות מעבד ארבע ליבות היןם זה דומה לקניית מעבד 64b לפני שלוש שנים. אם אתה לא משתמש בתוכנה ספציפית שיודעת לנצל את זה - זה פשוט בזבוז כסף (ובזבוז הספק בזמן העבודה).

בשביל המעט שבאמת צריכים את זה - יש מעבד 4 ליבות, והם גם מוכנים לשלם עליו.

הפיתוח של תוכנות שינצלו ריבוי נימים הוא ל-n נימים ולא למספר קבוע

אתה מפתח את התוכנה מראש מפורקת לכמה שיותר נימים

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי נכון שאינטל מפתחת עוד מעבדים כפולי ליבה מהירים, כי לעומת נניח מעבר בין 64 ביט ל32 ביט, אין שום דבר שפיסית מעבד עם שתי ליבות עושה ש4 לא יכול לעשות ולהפך.

אם כבר העניין היחיד פה הוא ביצועים, ולפי דעתי לומרות הכול העתיד כן נמצא במעבדים מרובי ליבות, בדיוק כמו שעברנו כמעט כולם למעבדי כפולי ליבה, כך תוך מספר שנים יהיה לנו מעבדים עם 4 ליבות ואף 8 ליבות כמו שאינטל וAMD מתכננות, וכמובן שיותר ויותר תוכנות ינצלו את החומרה הזאתי.

דרך אגב, כבר היום אנחנו מנצלים בלי לשים לב אפילו, במעבד 4 ליבות לדוגמא אני יכול לצרוב משהו בNERO ובאותו הזמן לכווץ איזה DIVX ולפתוח RAR או משהו כזה ולא ארגיש בירידת ביצועים במחשב בכלל, תעשו את אותן הפעולות במעבד כפול ליבה וברור כי תרגישו ירידה בביצועים די רצינית.

פורסם

הפיתוח של תוכנות שינצלו ריבוי נימים הוא ל-n נימים ולא למספר קבוע

אתה מפתח את התוכנה מראש מפורקת לכמה שיותר נימים

קל להגיד, אבל הרבה יותר קשה לעשות. ניסית פעם לכתוב תוכנה שהיא מולטית'רד? יש הבדל גדול בין 2 ליותר מ2

יש משימות שפשוט לא מתאימול לביצוע מקבילי, ומשחקים זו דוגמא טובה. אפשר לפצל לכנה משימות שונות, אבל זה די מוגבל, זה לא כמו ברידור או קידוד שאתה יכול לפצל לכמה ת'רדים שאתה רוצה.

אמנם יהיה מעבר למשחקים שיודעים לנצל 4 ליבות אבל זה יקח הרבה זמן, לפחות שנה. עדיף לקנות כרגע כפול ליבה מהיר, ולשדרג אם וכאשר יהיו משחקים שינצלו 4 ליבות.

פורסם

אתה לא כותב מראש ל-2 ליבות אלא ל-n ליבות

פורסם

למה אתה מתכוון n ליבות?

שהתוכנה מנצלת את כל n הליבות?

פורסם

כן

כש-n זה מספר הת'רדים שאפשר לחלק את התוכנה אליהם

פורסם

דרך אגב, כבר היום אנחנו מנצלים בלי לשים לב אפילו, במעבד 4 ליבות לדוגמא אני יכול לצרוב משהו בNERO ובאותו הזמן לכווץ איזה DIVX ולפתוח RAR או משהו כזה ולא ארגיש בירידת ביצועים במחשב בכלל, תעשו את אותן הפעולות במעבד כפול ליבה וברור כי תרגישו ירידה בביצועים די רצינית.

אם יש ירידה בביצועים בהפעלת 2 יישומים במקביל במעבד כפול ליבה, אני מניח שהיא נגרמת מחוסר במשאבים (בעיקר זיכרון). אם מדברים ספציפית על מרובע הליבה של אינטל, אז אולי היישומים יעבדו קצת יותר טוב מכיוון שלכל אחד יש זיכרון L2 נפרד (מרובע הליבות של אינטל מורכב מ 2 ליבות של מעבדים כפולי ליבות, כשלכל ליבה כזו יש זיכרון L2 שהוא משותף, אבל בין 2 הליבות של כפולי הליבה אין קשר ישיר).

אתה לא כותב מראש ל-2 ליבות אלא ל-n ליבות

אתה צודק, אבל בביקורת שהעלו פה באתר על מרובע הליבות של אינטל, הראו שיש משחקים שלא יודעים לנצל 4 ליבות, אלא 2 ליבות בלבד. אני מניח שפשוט מדובר בתכנות "מוגבל" ולא בבעיה כללית.

פורסם
  • מחבר

^^^

לא לגמרי מסכים איתך, קודם כול יש הבדל בין לנצל 2 ליבות לבין לנצל N ליבות, בעיקר הבעיה העיקרית היא לא רק בתוכנה עצמה שאתה יוצר אלא במערכת ההפעלה, מאוד קשה ליצור מערכות הפעלה שידעו לנצל מערכות מרובות מעבדים (חלוקת המשאבים, זכרון, פקודות וכו'), ולגבי התוכנה עצמה אז יש הבדל בין לבנות משהו ל2 ט'רדים לבין 10 נניח, פשוט לפעמים לא צריך יותר מ1 או שניים.

בכול מקרה 4 ליבות לא יביא לשיפור דווקא במשחקים, אלא יותר בתוכנות שמסביב, ויותר בלהפוך את המחשב שלנו ליותר MULTI TASKING אמיתי

פורסם

^^^^^

בגדול, הכי "קל" כשרוצים לגרום למשחק לעבוד על 2 ליבות יותר טוב, זה לבדוק סטטיסטית כמה כוח עיבוד צורך כל "חלק" ממנוע המשחק, ואח"כ לחלק את המנוע לת'רדים ככה שיהיה פחות או יותר 50% לכל חלק (או הכי קרוב שמצליחים להגיע לזה). בצורה הזאת, גם אם הגעת ל-70% מול 30% זה הישג לא רע (מקבלים שיפור של 40% בערך למשחק, שזה לא רע). זאת הדרך הכי פשוטה, בלי לשבור את הראש, לפצל את המשחק.

אם אתה רוצה ללכת בדרך הלא "הכי פשוטה" אבל טובה לטווח הארוך - אתה תבדוק באילו מקומות ניתן לחלק את ה-DATA עצמו לחלקים, שיעובדו בנפרד. ואז יהיה לך 5 חלקים של המנוע, כשכל אחד מהם יודע לפצל את המידע שלו ל-n חלקים, כש-n הוא באמת מספר גמיש, ולא קבוע לפי מה שהמפתחים הצליחו לפצל. מעבר לזה, אפשר גם לעשות עבודת מחקר יותר מקיפה, ולפצל את המנוע ליותר חלקים, כפי שליאור הזכיר - אבל גם זה לוקח יותר זמן (אם כי פחות מתכנון פיצול המידע).

אני מניח שתחת לחץ של זמן עם דד ליינים להוצאת משחקים, המפתחים הלכו על הכיוון הפשוט בחלק מהמקרים - שזה אומר, שיפור ספציפי לשתי ליבות.

באופן כללי בפיתוח יש את ה"פיתרון הכללי" ה"פיתרון המהיר" - והרבה פעמים בוחרים את הפיתרון המהיר, למרות שהוא פחות טוב.

פורסם
  • מחבר

^^^

זה קצת יותר מסובך ממה שתיארת, תחשוב שאם עכשו יש לי פעולה מתמטית (בסופו של דבר הכול במחשב בנוי על כאלו), משהו בסגנון חיבור של מספר דברים, אז אם יש לי פעולה כמו

1+2+3+4+5+6

אז בהחלט אוכל לפצל על פי אסוצטיביות וקוממוטיביות ולבצע כך

(1+2)+

(3+4)

+(5+6)

כלומר כול סוגריים מעבד אחר יבצע ואז מעבד אחד או שניים יקחו הכול ויחשבו שוב, בצורה כזאתי אכן אני מביא לשיפור די רציני כשיש לי הרבה מעבדים, אבל לא תמיד זה אפשרי, מה עוד שזה שיש עוד מעבד או אפילו עוד 10 מעבדים לא יביא לשיפור עצום, כי עדיין יש רק מערכת הפעלה אחת שצריכה לחלק משאבים בין המעבדים, לתזמן בינהים וכו'

בסופו של דבר זה כן מביא לשיפור ביצועים, אבל ממש לא הייתי זונח את נושא המהירות MHZ של המעבדים במקום אינטל, כי עדיין נקבל שיפור אם נעבור ממעבדים שיש כיום למעבדים עם 4 ג'יגה הרץ ויותר (אולי אפילו 5 בעתיד) כי עדיין יש לא מעט פעולות שתלויות גם במהירות המעבד ולא רק בנושא מקביליות.

פורסם

^^^

לא לגמרי מסכים איתך, קודם כול יש הבדל בין לנצל 2 ליבות לבין לנצל N ליבות, בעיקר הבעיה העיקרית היא לא רק בתוכנה עצמה שאתה יוצר אלא במערכת ההפעלה, מאוד קשה ליצור מערכות הפעלה שידעו לנצל מערכות מרובות מעבדים (חלוקת המשאבים, זכרון, פקודות וכו'), ולגבי התוכנה עצמה אז יש הבדל בין לבנות משהו ל2 ט'רדים לבין 10 נניח, פשוט לפעמים לא צריך יותר מ1 או שניים.

בכול מקרה 4 ליבות לא יביא לשיפור דווקא במשחקים, אלא יותר בתוכנות שמסביב, ויותר בלהפוך את המחשב שלנו ליותר MULTI TASKING אמיתי

אני לא מסכים לא איתך ולא עם ליאור. ;)

זה באמת קשה מאד ליצור מערכות הפעלה מרובות מעבדים, אבל בשביל זה משלמים כסף למיקרוסופט, הם עבדו קשה ויצרו את windows כך שהיא תנצל אותם בצורה טובה. (כנ"ל לגבי לינוקס בחינם)

הבעיה היא בתוכנות בהן זה לא כל כך קל תמיד למצוא חלוקה פשוטה (או אפילו לא פשוטה) של המשימות ל-N חלקים בלתי תלויים. (כמו שאמרת בהודעה האחרונה)

פורסם
  • מחבר

^^^^^^

בדיוק מה שאמרתי, אבל לגבי מערכות הפעלה ממש אין קשר לכסף, פשוט יש דברים שמדעית עוד לא ידועים או לא ברורים לחלוטין ולכן לא ישנה עוד כסף כדי לפתור את הבעיות האלו מהר יותר.

כמו שנניח לפני מספר שנים לא ידעו סוגים מסויימים של אלגוריתמים ועכשו כן יודעים, יכול להיות שבעוד מספר שנים או אפילו 10 שנים באמת יהיה לנו מערכות הפעלה שידעו לנצל מערכות מרובות מעבדים בצורה טובה יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים