עבור לתוכן

עד כמה אפשר לעשות oc מבלי לשנות מתחים?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם.

קראתי את המדריך ופעלתי לפיו והרמתי את התדרים[מצורף תמונה] השאלה שלי היא:

לא נגעתי בשום מתחים,עד כמה אני יכול להרים את התדרים בבטחה ללא שום קרור נוסף[רק קרור סטוק]

שהמערכת תהיה יציבה תמיד.מה המקסימום שאפשר? [הממוצע שהגיעו אליו אנשים].

נ.ב

קראתי במדריך שצריך לנעול את התדר של : pci express 100mhz "בכדי שלא יעלה במקביל לעליה בתדר הבאס" האם זה עבור כל כרטיסי המסך? או שהכרטיס שלי צריך תדר אחר?

החלקים תראו במפרט.

תודה מראש

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. תתחדש

2. אף אחד כאן לא נביא.. להעלות מתחים אתה תצטרך מתי שתראה שהמחשב לא יציב.. בינתיים תמשיך עם המתחים הרגילים.

פורסם
  • מחבר

1. תתחדש תודה רבה

2. אף אחד כאן לא נביא.. להעלות מתחים אתה תצטרך מתי שתראה שהמחשב לא יציב.. בינתיים תמשיך עם המתחים הרגילים.

כשאתה מתכוון המחשב יציב זאת אומרת שהמחשב עובד כרגיל ללא בעיות?[זה הפעם הראשונה שלי בהמהרות]

ובקשר לשאלת "הנ.ב" ששאלתי, מהי תשובתך?

תודה מראש

פורסם

תערוך בדיקות יציבות ותראה מתי אתה לא יציב.

אלא אם כן המחשב בכלל לא עולה\תוכנות נתקעות בלי הרף - אז כנראה צריך עוד מתח.

לגבי קירור - גם כן אין מנוס מלערוך בדיקות יציבות(למשל עם PRIME95 כפול או ORTHOS). את הטמפ' תבדוק עם TAT של אינטל. אם אתה עולה מעל 55 במאמץ - זה יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

אלא אם כן המחשב בכלל לא עולה\תוכנות נתקעות בלי הרף - אז כנראה צריך עוד מתח. המחשב עובד כרגיל ללא שום בעיות

נ.ב

קראתי במדריך שצריך לנעול את התדר של : pci express 100mhz "בכדי שלא יעלה במקביל לעליה בתדר הבאס" האם זה עבור כל כרטיסי המסך? או שהכרטיס שלי צריך תדר אחר? ולגבי כ.מסך שלי להשאיר אותו על 100mhz ?

אני מצרף תמונה ותאמרו לי בבקשה אם המתחים בסדר?

תודה מראש

פורסם

עובד רגיל גם עם בדיקות יציבות?

זה שהוא סתם ככה עובד רגיל לא אומר כלום.

המחשב שלי עובד רגיל גם ב4-4.1 ג'יגה. כמה חבל שבבדיקת מאמץ המעבד עושה THROTTLING מטורף.

וכן הכרטיס מסך צריך להיות ב100MHZ תמיד וללא שום תלות בסוג הכרטיס. אלא אם כן כמובן, מדובר בכרטיס בתושבת AGP, ואז צריך לקבוע 66MHZ.

פורסם
  • מחבר

לגבי קירור - גם כן אין מנוס מלערוך בדיקות יציבות(למשל עם PRIME95 כפול או ORTHOS). את הטמפ' תבדוק עם TAT של אינטל. אם אתה עולה מעל 55 במאמץ - זה יותר מדי.

כמה זמן צריך להפעיל את תוכנת orthos ?

פורסם

12 שעות לפחות כדי להכריז שאתה יציב.

פורסם
  • מחבר

12 שעות לפחות כדי להכריז שאתה יציב.

12 שעות??? ומותר לי בזמן הזה להשתמש במחשב?

תודה מראש

פורסם

אין בעייה להשתמש במחשב באותו הזמן.

אני פשוט לא הייתי עושה פעולות שגוזלות המון כוח עיבוד וזכרון - כי גם ככה המחשב שלך במאמץ מלא.

בכל מקרה - תשים את המחשב לפני שאתה הולך לישון וזה יפתור את רוב זמן ההמתנה :).

אגב יש כאלה שגם אומרים שמבחינתם פחות מ24 שעות הרצה רצופה זה לא מספיק. אני אישית חושב ש12 זה די והותר.

פורסם
  • מחבר

תודה לך גיא.

בכל פעם שאני מעלה תדר אני צריך להפעיל בדיקה של 12 שעות?

תודה מראש

פורסם

עדיף שתעשה בדיקה של חצי-שעה כל פעם.

ברגע שתגיע לתדר המקסימלי שבו המחשב עולה ועושה רושם יציב ממבט ראשון - תעשה בדיקה של 12 שעות.

אם הוא נתקע - תתחיל לרדת קצת ואז שוב תריץ בדיקה של 12 שעות.

ותשים לב לטמפ' תוך כדי! במיוחד אחרי כמה שעות של בדיקה.

55C ב-TAT זה גבול עליון מבחינתך.

פורסם
  • מחבר

ולאחר 12 שעות בדיקה מה צריך להיות רשום לי אם הכל תקין? ואם לא תקין מה התוכנה רושמת?

תודה מראש

נ.ב

אלו התוצאות לאחר 3 וחצי שעות. זה תקין?[ תמונה מצורפת]

פורסם

בתקופה שאני הייתי מתעסק עם אוברקלוק וכאלה אני זוכר שעשיתי פעם אובר מ2500 ל3200( , זכרונות של גייל אני לא זוכר בדיוק איזה NF7-S , BARTON) עם דאוןוולטאג'

והמחשב סחב את כל הבדיקות וכו'

הכל תלוי במזל שלך ועל איזה צ'יפים נפלת...

בכל מקרה תריץ כל פעם שאתה מגיע לתוצאה כלשהי PRIME PI וכו' כדי לבדוק יציבות..

פורסם
  • מחבר

בתקופה שאני הייתי מתעסק עם אוברקלוק וכאלה אני זוכר שעשיתי פעם אובר מ2500 ל3200( , זכרונות של גייל אני לא זוכר בדיוק איזה NF7-S , BARTON) עם דאוןוולטאג'

והמחשב סחב את כל הבדיקות וכו'

הכל תלוי במזל שלך ועל איזה צ'יפים נפלת... מה זאת אומרת צ'יפים? איך אני יודע מה יש לי?

בכל מקרה תריץ כל פעם שאתה מגיע לתוצאה כלשהי PRIME PI וכו' כדי לבדוק יציבות.. יצא לי 17.9 על 1m זה בסדר?

תודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים