עבור לתוכן

DDR3 מתי יצא? והאם שווה לחכות? האם יתן שיפור רציני?

Featured Replies

פורסם

מה הקשר? במשחקים שמנצלים כפולי ליבה (כיום) יש שיפור ענק בביצועים,למה שלא יהיה בארבע?

פורסם

לצערי אני לא מהנדס משחקים וגם לא מהנדס חומרה אז אני לא יודע

אבל אם זה היה כזה פשוט כבר היינו רואים מעבדים מרובעי ליבה ומשחקים תומכים ממזמן

פורסם

דבר ראשון אף אחד לא אמר שזה כזה פשוט,אבל זה אפשרי.

ומשחקים שמנצלים כפולי ליבה כבר צצים כיום (אני לא יודע איזה מאחר ואני לא גיימר).

מרובעי ליבה ינוצלו ע"י משחקים בתורם גם כן.

פורסם
  • מחבר

בהחלט :xyxthumbs:

אני לא אומר שאין סוף לנושא הליבות, ברור שמתי שהוא נגיע למצב שיהיה לנו מחשבים עם 8 ליבות או משהו כזה וכנראה ששום משחק לא משנה כמה הוא ירצה ינצל את זה, אבל 4 ליבות בהחלט יביאו לשיפור ברגע שחברות משחקים ייצרו משחקים שידעו לנצל את זה, כמו כן צריך שמהערכת הפעלה תדע לנצל את זה

כיום בחלונות XP הניצול לא ממש טוב, אבל בVISTA יש תמיכה והניצול אמור להשתפר המון

וכמובן שבלינוקס יש ניצול מאוד טוב גם של 16 מעבדים בו זמנית בלי שום בעיה

פורסם

המעבר מחד ליבה לדואל ליבה לא היה פשוט

לפי מה שאני הבנתי צריכים לחלק את הקוד לסגמנטים כדי שכל ליבה "תשתלט" על סגמנט אחר

אבל מה בנוגע למעבר בין דואל ל קוואד?

אני לא יודע אם זה אותו דבר כמו דואל רק עם 4 או שזה דורש תכנון חדש של הקוד כמו שעשו במעבר בין סינגל לדואל קור

אם הייתי מהנדס הייתי אומר לך זה ככה או ככה

אבל אני לא

אז מה שההיגיון שלי אומר זה שאם זה היה קל לדעתי הינו רואים משחקים תומכי קוואד קור

פורסם

המעבר מתבצע ל-n ליבות ולא למספר מסוים של ליבות

אתה מחלק את הקוד לסגמנטים ואז אם יש לך יותר מ-2 סגמנטים אתה גם מנצל מרובעי ליבה

פורסם

סגלל זה אמרתי שאני לא בטוח

אבל אם אתה אומר שאתה יודע אז אני מאמין לך

אז ברגע שהמשחקים ירוצו במורה יעילה על דואל קור אין סיבה שהם לא ינצלו היטב את הQUAD נכון?

פורסם

כל עוד התוכנה כתובה ב-3 ת'רדים או יותר (אני לא רוצה להשתמש במילה סגמנט כי זה מזכיר לי אסמבלי)

פורסם

אז ברגע שהמשחקים ירוצו במורה יעילה על דואל קור אין סיבה שהם לא ינצלו היטב את הQUAD נכון?

תוכנה לא מתפצלת לת'רדים כמו זרם של מים. תוכנה זה דבר מורכב ותוכנה מרובת נימים (ת'רדים) היא הרבה יותר מורכבת. הקלות (או בכלל האפשרות) לפיצול לנימים תלוייה מאוד בתוכנה. אם התוכנה באופן בסיסי ביותר היא סדרתית - כלומר, הביצוע הוא של סדרה של חישובים אחד אחרי השני, כשכל אחד תלוי בקודם - אז זה מאוד בעייתי לפצל, אם בכלל אפשרי.

יש תוכנות שבאופן טבעי ניתן לפצל אותן לנימים - כמו תוכנת עיבוד תלת מימד. הרי העיבוד נעשה על פוליגונים וטקסטורות בשורה התחתונה - אז אין סיבה ממשית לא לפתוח 5 ת'רדים שונים שעושים את אותו הדבר ו"להאכיל" אותם בחישובי פוליגונים בצורה שווה.

כמובן, זה לא פשוט כמו שאני מציג את זה, אבל קל מאוד לראות כיצד לפצל את התוכנה.

באופן כללי, בעיבוד גרפיקה קל לפצל את החישוב (כי ברוב הגדול של המקרים, החישוב הוא לוקאלי לאזור מסויים, ולכן ניתן לפצל את המסך למספר חלקים, לחשב כל אחד בנפרד, ועוד חישוב קטן ל"תפירה" של החישובים השונים ביחד.

יש מקרים שבהם מאוד לא טבעי לפצל למספר נימים. בגלל זה היעילות של מספר ליבות שעובדות ביחד תלויות במטרת התוכנה (וגם בצורה בה כתבו אותה כמובן).

במקרה של משחקים - צריך לעשות חישובים סטטיסטיים על חלקים שונים במנוע המשחק, ולראות כיצד כדאי לפצל את החישובים הבלתי תלויים על מספר נימים. זה לא פשוט, גם אם יש מקרים (כמו חלוקת סביבה המשחק ה"פיסית" באופן טבעי בין הליבות) בהם זה קל לראות את הפיצול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים