עבור לתוכן

חיבור מומלץ לרשת לא מומלצת

Featured Replies

פורסם

מכורח הנסיבות ואין אפשרות לשנות אני אמור לפתור הבעיה הבאה:

יש לי חיבור קבוע לכבלים (ללא חייגן), חיבור זה מחובר ביציאת הרשת מהמודם לראוטר קווי של חב' EDIMAX.

מראוטר זה מנוצלות 3 מהיציאות.

לאחת מן היציאות מחובר מחשב כיום.

המטרה היא לאותו מחשב ספציפי לנתקו מן החיבור לראוטר וליצור לי בסביבת אותו מחשב סביבה אלחוטית וקווית של אינטרנט ללא פגיעה במהירות.

אני חוזר ומבהיר כי רק לאחת היציאות אני מעוניין לחבר בטור התקנים (ראוטר וכו') שיאפשרו לי סביבה אלחוטית וקווית ללא פגיעה במהירות המגיעה לאותה יציאה.

אין לי בעיה אם פעולה מסויימת תפגע בשאר מהירויות היציאות האחרות של הראוטר המקורי.

מהו אופן החיבור ליציאה הספציפית אותה אני אמור לחבר במחיר האטרקטיבי והזול עם ראוטר איכותי שיהיה מתואם (במידה וצריך) עם הראוטר המקורי?

תודה !

פורסם

אני מצטער, אבל לא בדיוק הבנתי אותך... אתה רוצה להוסיף WAP לרשת שלך?

תסביר את עצמך שוב ובמיוחד את המשפט הזה:

המטרה היא לאותו מחשב ספציפי לנתקו מן החיבור לראוטר וליצור לי בסביבת אותו מחשב סביבה אלחוטית וקווית של אינטרנט ללא פגיעה במהירות.

פורסם

גם אני לא ממש הבנתי, תנסח את הבעייה מחדש בבקשה

פורסם
  • מחבר

תראו.. העניין הוא כזה:

ישנו ראוטר אשר מחובר ישירות לחיבור למודם עם חיבור קבוע (ללא חייגן) כאשר לאותו ראוטר ישנן 4 יציאות (ראוטר של EDIMAX).

עכשיו.. לכל יציאות הראוטר מלבד שתיים מחוברים מחשבים.

יציאה מתוך השתיים שאינן מחוברות אני מעוניין לחבר כך:

(1) למחשב שולחני.

(2) למחשב נייד עם יכולת אלחוטית.

יש לציין כי (1) + (2) שתיהן מחוברות ליציאה אחת של הראוטר.

האם לחבר HUB על אותה יציאה ומשם כך יהא פיצול? או שעלי לחבר ראוטר נוסף אלחוטי ולפתור הבעיה ??

מצ"ב קובץ תמונה המתאר הבעיה באופן הנדסי וברור.

תודה !

[attachment deleted by admin]

פורסם

ממה שאני מבין, יש לך לך מודם מחובר לנתב קווי שמחובר לשלושה מחשבים.

אתה רוצה לחבר לכל העסק אופציה אלחוטית שתתן מענה רק למחשב אחד.

בשביל זה אתה צריך בסה"כ AP (Access point), וכאן יש לך שתי אפשרויות:

1. לרכוש נתב אלחוטי רגיל, לשרשר אותו לנתב הקווי ולהוריד ממנו את כל הגדרות הDHCP וNAT.

2. לרכוש מתג אלחוטי שהוא כבר מוגדר כAP ובדר"כ גם בא עם 4-5 חיבורי RJ45.

שתי האופציות שוות במחיר... כיוון שהמתגים האלחוטיים באים אם הרבה מאופציות שהיית מוצא ממילא בנתב.

עכשיו לחלק השני,

שיאפשרו לי סביבה אלחוטית וקווית ללא פגיעה במהירות המגיעה לאותה יציאה.

יותר מכשירים בדרך = ירידה בביצועים

אבל למחשב אחד, ואני מניח שאתה מתכוון לקצב באינטרנט, אין סיבה לראות ירידה בביצועים.

אבל, אם התכוונת שהמחשב הזה יקבל עדיפות במשאבים ע"ג המחשבים האחרים, אתה מדבר על QoS.

QoS (Qulaty of Service), זה להגדיר כמה משאבים יוקצו למחשב ברשת ו/או מה תהיה העדיפות שלו בקבלת המשאבים הזמינים.

ההגדרות האלו תצטרך להגדיר בנתב הקווי במידה והוא תומך.

במידה וזה למה שהתכוונת ואין לך נסיון או ידע נוסף בנושא, אני הייתי ממליץ בחום לא להתעסק עם זה!

מנסיוני זה לא עובד כמו שצריך ברמת הציוד לשוק הפרטי/ביתי וזו דרך מהירה למחשבים שלא מקבלים אינטרנט ולאיפוסים של הנתב.

[עריכה] צירפתי דיאגרמה, נפלאות הצייר!

תגיד לי אם זה מה שאתה מתכוון [עריכה]

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שהתכוונתי רק שבנוסף בחדר בו נמצא מחשב 3 ישנו גם מחשב 4 כאשר מחשב 3 בעל חיבור קווי ומחשב 4 בעל חיבור אלחוטי.

כמו כן איך אני מקצה משאבים ליציאה שמשוייכת למחשבים 3,4 ?

פורסם

אפשר לחבר אותו עם כבל גם לנתב/מתג האלחוטי, אפשר לחבר אותו באלחוטי.

אם אני מבין אותך נכון, אתה לא רוצה שיקרה מצב שמחשבים 1 ו2 יקבלו קדימות ע"ג 3 ו4.

אל תדאג, זה לא יקרה. אתה מדבר על אינטרנט בקצב מקסימלי של 5 מגה סביות (המהירות אינטרנט המקסימלית כרגע),

כל יציאה בנתב EDIMAX היא 100 מגה סביות (זה לא מגיע באמת ל100 בגלל נושאים שונים), אז כביכול מחשב 3 ו4 מתחלקים ב100 ומקבלים בעצם 50 כל אחד.

זה עדיין פי 10 מהמירות המקסימלית הכללית של האינטרנט!

בנוסף חיבור אלחוטי בתקן G הוא ממילא 54 מגה סביות במקסימום.

כלומר, אל לך לדאוג... האמיול של המחשב השכן לא יהיה ירוק יותר.

מדריך קצר על הפיכת נתב לAP

http://www.ezlan.net/router_AP.html

פורסם
  • מחבר

ועל איזה ראוטר אתה ממליץ לחבר לראוטר הקיים לטובת מחשבים 3,4 ?

האם האלחוטי הבסיסי של Edimax נחשב לזול ואמין ?

כמו כן האם עלי לפחד מן הקרינת שידור של הראוטר ?

פורסם

אין לי, לצערי, הרבה נסיון עם EDIMAX, אז אני לא ידוע להגיד לך אם הוא טוב למשימה (הגדרה כAP).

טופולוגיה דומה יצא לי לעשות עם נתב 3COM 3CRWER100-75 וזה עבד כמו שצריך.

לפחד מקרינת השידור?

יש לך טלפון דיגיטלי או אלחוטי EXTRA RANGE בבית? זה עובד באותם תחום תדרים ואותם אתה מדביק לראש.

כנ"ל טלפון סלולרי שמשתמש בתדרים כביכול "מזיקים" יותר (למרות שזה יותר קשור בעוצמת השידור).

אם אתה לא מצמיד אותו לראש שלך בלילה לא הייתי דואג :P

פורסם

פותח הת'ראד - אם אתה מפחד שלא יישאר פס למחשבים "החשובים" תשתמש ב net limiter. הQOS לשוק הביתי דיי איכזב גם אותי, ואם לא מבינים בזה באמת לא כדאי להתחיל להתעסק עם זה (בלי לקרוא על זה קודם לפחות...)

:)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי מה אני אמור לעשות..

אך יש לי אופציה לגבי הראוטר שאקנה להשתמש בו כראוטר ולא כ- AP ? או שאני חייב להגדיר את הראוטר החדש כ- AP ?

פורסם

פשוט תקנה ראוטר אלחוטי ותחליף את הראוטר הקיים שלך.

פורסם
  • מחבר

אין לי אופציה כזו.... ובכל זאת... האם ניתן?

פורסם

למה אתה צריך ראוטר נוסף ברשת שלך?

פורסם

הבנתי מה אני אמור לעשות..

אך יש לי אופציה לגבי הראוטר שאקנה להשתמש בו כראוטר ולא כ- AP ? או שאני חייב להגדיר את הראוטר החדש כ- AP ?

כל עוד הEDIMAX מחובר למודם הוא חייב להשאר הנתב,

אם תחבר את הנתב השני ללא הפיכה לAP אתה תיצור למעשה שתי רשתות נפרדות ותסתבך פי 2.

חבל על הכאב ראש....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים