עבור לתוכן

להקיא מתושבי שדרות

Featured Replies

פורסם

קודם כל בעינין המיזרחים אני חצי מיזרחי וחצי שכנזי

ואני חיב להגיד שצריך להבדיל בין התרבות המיזרחית לבין המיזרחים עצמם

כי פגשתי מיזרחים שמיתנהגים כמו שכנזים והאפך וזה עינין של חינוך ולא של עדה

ואני אישית לא אוהב תתרבות המיזרחית אבל היום יש הרבה מיזרחים מערבים מאוד ככה שחבל להגיד דעות קדומות על מיזרחים

בנוגע לאנשי שדרות

אני יכול להבין כמה הם סובלים ולמה הם לא רוצים לחזור

אבל הם צריכים לתת תכבוד לגידמאק ואפילו יותר לאנשים אחרים בשדרות שגם רוצים נופש

ולחזור לשדרות

בנוגע לממשלה

זה טעות גדולה להבדיל בין שדרות לתל אביב או כל עיר גדולה אחרת בישראל

אם לא מצליחים לעצור את הירי על עיר ישראלית לגיטימית צריך לקחת כוחות צבא וכמה בולדוזרים

ולפרק כל מיבנה שבאזור שלו יורים קסאמים

ככה פועלת מדינה נורמלית ובלי לחכות וליראות איך האזרחים שלה סובלים

בימים כאלה אני היתי רוצה את אריק שרון הצעיר שיהיה שר הביטחון

ולא את המשופם

בנוגע לגידאמק כמו שאמרו בינתים הרבה "תרומות" שלו מיתגלות אינטרסנטיות

הוא :

1-קנה את ביתר וזה לא תרומה

2-רוצה ליתרחק מהפועל ירושלים בכדורסל כי לא נותנים לו מספיק שליטה

3-אם הסוכנות היהודית היה איזה קומבינה לא זוכר איזה

4-אחרי שהוא תורם לאנשים פשוטים הוא מדבר על פוליטיקה

40 מנדטים מישהו?

מדינה לא יכולה לעשות הרבה דברים שהוא עושה כי היא אמורה לישמור על הרבה חוקים ונוהלים

וכן גם שיויון מסוים

לתת לכל שדרות ואשקלון לצאת לחופשה זה סכומים ענקים של כסף והרבה בירוקרטיה

ותנחשו מה זה יעלה כסף לנו משלמי המיסים וזה כולל את רוחלה מישדרות שתיקנה תסופר אם מעם יותר גבוה

ודוד מאשקלון שיקנה סיגריות ביותר כסף

הבעיה שבארץ יש הרבה תמימים שחושבים שגידאמק בשילטון והאזרח הקטן מרויח

ולטווח ארוך זה לא עובד ככה

כי גם אם באמת יש לו כוונות טובות לחלק "ממתקים" לאדם הקטן בלי תיכנון מעמיק

יכול להרוס את הכלכלה ולהחזיר אותנו לתקופת האבן

זה שהפערים הכלכלים מיתרחבים וזה פוגע ברוב האזרחים אני יודע ואני אחד מהאזרחים הפגועים

שצריך לחסוך שקל לשקל רק כדי ליקנות דירה קטנה

אבל הפיתרון זה לא לחלק סתם מתנות

צריך תוכנית כלכלית מסודרת שאם הזמן תעזור לאזרח הקטן

וגידאמק בגדול לא עזר הרבה גם לתושבי שדרות או הצפון

הוא:

1-סידר לאנשים עבודה ?

2-קנה בתים לאנשים?

3-עשה משהו באמת יעזור לאנשים לתווך ארוך ?

בקיצור הוא נתן להם כמה ימים קטנים של כיף ואני מברך אותו על זה

אבל אסור לנו להיות תמימים ולתת לו לישתלט על הכנסת רק כי הוא פיזר כמה בוטנים פה ושם

• תגובות 91
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נזכרתי בתחילת שנות החמישים ותחילת שנות השישים, עד 1967 למעשה.

הממשלה היתה אז בהנהגת השמאלנים האלו הבוגדים שצריך להרוג יחד עם החברים הערבושים שלהם, אלה שכל ה"פטריוטים" אוהבים לשנוא ולקלל, והגבול עם הסורים עבר למרגלות הרמה על שפת הכנרת. לא היו שם כל מיני פטריוטים אנשי ימין מנפנפי דגלים וסיסמאות שקוראים להרוג את כל הערבים ולא איכפת להם כמה יהודים ימותו בתהליך, אלא ישבו שם שמאלנים קיבוצניקים בוגדים מניאקים שאין להם נאמנות למדינה בכלל עובדה שהם רוצים רק לעזור לחברים הפלסטינאים שלהם. לא נכון שהם כאלו? תשאלו בבקשה כל איש ימין אמיתי וגאה, כל פטריוט שרירו נוטף בכל פעם שאפשר לקרוא לאנשי הקיבוצים "שמאלנים מניאקים" ויגיד לכם. אבל הם, השמאלנים המניאקים האלו, חיו במקלטים במשך יוצתר מעשר שנים, ולא תחת קסאמים אלא תחת הפגזות של מרגמות עם תצפית ותיאום כיוון ישיר, תחת צליפות רובים שחדרו לחלונות הבתים, תחת צליפות של צלפים שהתחרו ביניהם מי יפגע באדם שיוצא לחדר האוכל או באשה שתולה כביסה. הילדים חיו במקלטים במשך שנים, למדו במקלטים בצורה מאורגנת ההורים עבדו ונאחזו במקום בלי גדודים של חיילים ששמרו עליהם, בלי טלויזיה ובלי גאידמקים. לא היו להם הטבות מס ופטורים ממס וגם לא זכויות יתר אחרות.

על דעת איש לא עלה לנטוש בבהלה, בוודאי שלא לעזוב את המקום. אף אחד לא ביקש פיצויים מאף אחד, והם לא ערכו עצרות נהי למראה כל מיקרופון. אף פוליטיקקי לא התחרה על כותרת בעיתון או חצי דקה בטלויזיה כדי לפצוח בסיסמאות על מחדלי הממשלה ולא העז לנסות לגזור קופון מהמצוקה של אנשי הקיבוצים.

אבל זה היה אז, כאשר המדינה היתה סתם אוסף של קומוניסטים שמאלנים מניאקים, לא כמו היום שהמדינה מונהגת על ידי אנשי חזון פטריוטים אנשי ימין גאים שכדי לכבוש את ההר גם יוודאו שתהיה גופה לרגליו.

באמת שבילבלת אותי. לא הבנתי אם אתה ימני קיצוני ממוצע שרק יתנו לו רובה ויהפוך ליגאל עמיר 2 ויקליט חבורה של פנאטים מבצעים פולסא דנורא באדם כזה או אחר, או שאתה בכלל שמאלני מצוי שהולך להפגנות במחסומים ורץ לעזור לערבים כנגד התקפות של יהודים קיצוניים על הפרדסים שלהם.

פורסם

נזכרתי בתחילת שנות החמישים ותחילת שנות השישים, עד 1967 למעשה.

הממשלה היתה אז בהנהגת השמאלנים האלו הבוגדים שצריך להרוג יחד עם החברים הערבושים שלהם, אלה שכל ה"פטריוטים" אוהבים לשנוא ולקלל, והגבול עם הסורים עבר למרגלות הרמה על שפת הכנרת. לא היו שם כל מיני פטריוטים אנשי ימין מנפנפי דגלים וסיסמאות שקוראים להרוג את כל הערבים ולא איכפת להם כמה יהודים ימותו בתהליך, אלא ישבו שם שמאלנים קיבוצניקים בוגדים מניאקים שאין להם נאמנות למדינה בכלל עובדה שהם רוצים רק לעזור לחברים הפלסטינאים שלהם. לא נכון שהם כאלו? תשאלו בבקשה כל איש ימין אמיתי וגאה, כל פטריוט שרירו נוטף בכל פעם שאפשר לקרוא לאנשי הקיבוצים "שמאלנים מניאקים" ויגיד לכם. אבל הם, השמאלנים המניאקים האלו, חיו במקלטים במשך יוצתר מעשר שנים, ולא תחת קסאמים אלא תחת הפגזות של מרגמות עם תצפית ותיאום כיוון ישיר, תחת צליפות רובים שחדרו לחלונות הבתים, תחת צליפות של צלפים שהתחרו ביניהם מי יפגע באדם שיוצא לחדר האוכל או באשה שתולה כביסה. הילדים חיו במקלטים במשך שנים, למדו במקלטים בצורה מאורגנת ההורים עבדו ונאחזו במקום בלי גדודים של חיילים ששמרו עליהם, בלי טלויזיה ובלי גאידמקים. לא היו להם הטבות מס ופטורים ממס וגם לא זכויות יתר אחרות.

על דעת איש לא עלה לנטוש בבהלה, בוודאי שלא לעזוב את המקום. אף אחד לא ביקש פיצויים מאף אחד, והם לא ערכו עצרות נהי למראה כל מיקרופון. אף פוליטיקקי לא התחרה על כותרת בעיתון או חצי דקה בטלויזיה כדי לפצוח בסיסמאות על מחדלי הממשלה ולא העז לנסות לגזור קופון מהמצוקה של אנשי הקיבוצים.

אבל זה היה אז, כאשר המדינה היתה סתם אוסף של קומוניסטים שמאלנים מניאקים, לא כמו היום שהמדינה מונהגת על ידי אנשי חזון פטריוטים אנשי ימין גאים שכדי לכבוש את ההר גם יוודאו שתהיה גופה לרגליו.

אתה סותר את עצמך.

מצד אחד אתה אומר שרק הימנים הם באמת הפטריוטים שצריכים להיות פה (שטות גדולה לדעתי, אבל נניח את זה בצד).

מצד שני אתה טוען שבזמן שהסורים ירו יום יום טילים על הקיבוצים בצפון, השמאלנים הקיבוצניקים לא אמרו כלום (כי הם ידעו שזה לא יוכל להמשך ככה, מתישהו זה יפסק).

ההבדל הוא שהטילים הרבה פחות חזקים בשדרות. כנראה שקסאם יכול לנחות 30 מטר ממך ושלא יקרה לך כלום, ולקטיושה רדיוס פגיעה הרבה יותר גדול. מתוך מיליון תושבי הצפון נהרגו 44 ע"י 4000 קטיושות. בשדרות נורו עד היום בערך 1000 קאסמים שהרגו 6 אנשים מתוך כ-20,000. ונכון שצפיפות האוכלוסיין בשדרות יחסית גדולה יותר מאשר בצפון, אבל גם רדיוס ועוצמת הפגיעה של קטיושה גדולה יותר משל קאסם, כך שזה די מקזז. היחס בשדרות לסיכוי לההרג מטיל לפחות שווה למלחמה אם לא יותר גדול. במלחמת לבנון השנייה עוד מאות אלפים (כמעט כולם) סבלו מחרדות אמיתיות וחזקות בזמן המלחמה. בשדרות כל התושבים סובלים מחרדות ומפחדים, ואני בטוח שכמעט כולם שם ראו מתישהו קסאם נוחת, גם אם זה היה כמה מאות מטרים מהם. אז מספר ההרוגים עומד על 6 (לפי ויקיפדיה), אבל 25,000 התושבים שם יסבלו מטראומות ופחדים למשך כל חייהם. אם אני שבועיים אחרי המלחמה עוד קפצתי לזנק לכיוון המקלט שערוץ 2 המטומטמים הראו תמונות מהמלחמה עם אזעקות ברקע ( :bash:), ועוד עלי באמת שהמלחמה לא השפיעה הרבה (אני מניח שיש כאלה שבטראומה עד היום), להם נעשה נזק נפשי להרבה זמן.

ד"א, אתה לא אובקיטיבי ואתה מגזים. במקרה של שדרות כבר 5.5 שנים שבערך בכל יומיים-שלושה שומעים שנורו כמה טילים לשדרות, הייתי מהמר שהממוצע הוא 1 ביום, אבל בשבילך עיגלתי למטה משמעותית ל-1000 בכ-2000 ימים. במלחמה לבנון השנייה מספר הטילים לא היה מאות, אלא 125 בכל יום בממוצע (קצת פחות אפילו). לא היו מאות הרוגים (שוב, אתה אומר מאות - מאות זה גם 800-900), היו 44 אזרחים הרוגים. יחי ההבדל הקטן, שלא מגזימים ומציגים דברים כפי שהיו.

וד"א - זה הטימטום: עדיין הסיכוי לההרג בתאונות דרכים הרבה הרבה יותר גדול. ועדיין לאנשים הרבה פחות אכפת והם הרבה פחות מודאגים מזה. למה? כי אנשים זה לא דבר חכם.

כשאתה מציג את זה ככה.. :)

פורסם

יא, אתם לא מבינים ציניות, נכון? :kopfpatsch:

פורסם

כל יושבי תל-אביב שיורדים על תושבי שדרות סתמו את הפה לפני שאני ייקדח לכם עוד חור בתחת, אני מחיפה וסבלתי במלחמה, ביום ה- 9 פשוט לא יכולתי יותר ועברתי לתל-אביב.... כאילו שהייתי בחו"ל... שום דבר!! כאילו זה לא חלק מהמדינה שלי בזמן שכל 5 דקות אני מתקשר לאמא שלי ושומע את האזעקות ברקע.

אני מדבר עם תל-אביבים:

אני: "נו מה אתה אומר על המלחמה? בוא נא איזה מפחיד זה"

תל-אביבי: "כן, חבל"ז.... טוב אני רעב אתה בא לאכול שוארמה?"

האנשים מפחדים לחזור!!

מי שלא מבין מה זה פחד-חרדה מטילים (טילים-ראקטות-צינורות זה לא משנה!) שיסתום את הפה שלו וילך לשחק NFS.

פורסם

כל יושבי תל-אביב שיורדים על תושבי שדרות סתמו את הפה לפני שאני ייקדח לכם עוד חור בתחת, אני מחיפה וסבלתי במלחמה, ביום ה- 9 פשוט לא יכולתי יותר ועברתי לתל-אביב.... כאילו שהייתי בחו"ל... שום דבר!! כאילו זה לא חלק מהמדינה שלי בזמן שכל 5 דקות אני מתקשר לאמא שלי ושומע את האזעקות ברקע.

אני מדבר עם תל-אביבים:

האנשים מפחדים לחזור!!

מי שלא מבין מה זה פחד-חרדה מטילים (טילים-ראקטות-צינורות זה לא משנה!) שיסתום את הפה שלו וילך לשחק NFS.

הלכתי לשחק NFS.

אני אשמח אם תסבירי לי :silly:...

פורסם
  • מחבר

I Don't understand what you say

כנ"ל

פורסם

ידעתי שאם יהיה מי שיקלוט סרקאזם וציניות ויבין את הנקודה זו תהיה את.

תמיד ידעתי שלנשים יש יותר יכולת אינטואיטיבית של תפיסה מופשטת :)

פורסם
  • מחבר

ידעתי שאם יהיה מי שיקלוט סרקאזם וציניות ויבין את הנקודה זו תהיה את.

תמיד ידעתי שלנשים יש יותר יכולת אינטואיטיבית של תפיסה מופשטת :)

:la:

האמת שלא קראתי את הפוסט שלך, אחרי 2 הקללות הראשונות התעייפתי ולא נתתי לזה סיכוי.

פורסם

אתה סותר את עצמך.

מצד אחד אתה אומר שרק הימנים הם באמת הפטריוטים שצריכים להיות פה (שטות גדולה לדעתי, אבל נניח את זה בצד).

מצד שני אתה טוען שבזמן שהסורים ירו יום יום טילים על הקיבוצים בצפון, השמאלנים הקיבוצניקים לא אמרו כלום (כי הם ידעו שזה לא יוכל להמשך ככה, מתישהו זה יפסק).

קודם כל, מתנצל על הודעה כפולה במקום לאחד ציטוטים, טרם למדתי המלאכה באופן הראוי לכבוד המקום והכותבים.

אם מישהו יסביר לי בקצרה אודה לו, RK אומר רק שזה דורש קצת עבודה אבל לא מסביר לי איך (בכוונה מאתגר אותי).

לענין תגובתך: מסתבר שלא הבנת את דברי כלל ועיקר. קרא שוב, ותביא בחשבון את הסרקאזם והציניות כאשר אני מזכיר את האופן בו אנשי הימין נוהגים לדבר על הקיבוצניקים לעומת מה שהם באמת עשו במדינה.

הסורים לא ירו טילים (שלא היו אז) אלא הפגיזו במרגמות (היה מספיק 52 מ"מ, אם זה אומר משהו למישהו) וירו באמצעות רובים ומקלעים (תחשבו משהו כמו מא"ג). אנשי הקיבוצים עבדו והתגוננו במקום לצעוק ולדרוש דרישות ולהלל כל מיני גידמאקים, הם ראו אות וסימן לחולשה ולחוסר התמדה במאבק לקימום המדינה כל רעיון של עזיבה ונטישה אפילו לא לכמה ימים לאיזה מלון.

פורסם

:la:

האמת שלא קראתי את הפוסט שלך, אחרי 2 הקללות הראשונות התעייפתי ולא נתתי לזה סיכוי.

אני מבין שזה קשה לקרוא קצת מעבר לשתי שורות מה שדורש קצת מאמץ חשיבתי.

קללות? איזה קללות? הרי מדובר בתיאורים הנשמעים יום יום ע"י אנשים שונים כלפי אנשי הקיבוצים, מעולם לא שמעתי שזה קללות.......

(כן, גם זה בציניות אם טרם הבנת).

פורסם

אני מדבר עם תל-אביבים:

האנשים מפחדים לחזור!!

אתה לא יכול לבקר את תושבי המרכז שלא הרגישו תמילחמה

כמו שאני לא יכול לבקר אותך שהאוויר בצפון הרבה יותר נקי ודברים דומים

אני בזמן המילחמה קראתי תתחת בעבודה וגם לא הרגשתי מילחמה

פשוט כי צריך להמשיך ליחיות ולנסות ליתקדם וזה לא משנה באיזה אזור אתה גר

פורסם
  • מחבר

אני יוצא מנקודת הנחה שפוסט שמתחיל במילים "שמאלנים בוגדים" ו"ערבושים" לא מתפתח לרוב להודעה הדורשת מאמץ מחשבתי או להודעה שיש להשקיע זמן בלקרוא אותה (תקן אותי אם אני טועה, אבל יותר מדי טוקבקים דומים ב-YNET עשו את שלהם) ואם שמת את הנימה הצינית בסוף דברייך אז לפחות אותי איבדת כבר בהתחלה.

ד"א, אתה איש קיבוץ? אני לא גר בקיבוץ, אבל יש לי דודים שגרים בקיבוץ בצפון. מעולם לא שמעתי מהם או עליהם דברים כאלו, ומעולם לא שמעתי אישית מישהו מדבר כך על אנשי הקיבוצים (וגם באינטרנט מאוד מאוד נדיר שאני נחשף לדברים כאלו).

פורסם

רק בגלל שזה עלה פה, אני חייב לציין משהו על גיידמאק.

את הכסף שלו הוא עשה ממסחר בנשק וביהלומים. (עוד פרטים בסרט הכמעט אוטוביוגרפי שלו - Lord of War)

מה שהוא עושה היום זה קניה של השלטון בעוד מספר שנים.

הוא ממש לא הראשון בעולם שעושה את זה, אז תפסיקו את התמימות. (ר"מ איטליה, ר"מ תאילנד המודח)

אמנם המעשה פסול לדעתי, אבל במצב הפוליטי היום לא יזיק שיבוא איזה אחד מבחוץ ויעיף קיבינימט את כל הכלומניקים מהכנסת.

ממש לעשות RESET לבית הנבחרים. ;)

אני יכול להמליץ בחום על המאמר של גיא מרוץ שהתפרסם היום במעריב בתגובה למהלך של גיידמאק.

בקצרה, הוא אומר שפרץ ושאר הטמבלים יוצאים נגד גיידמאק כי הוא עושה מה שהם לא מסוגלים לעשות למרות שכל הכלים של המדינה לרשותם וזה התפקיד שלשמו הם נבחרו והם פוחדים שהוא פשוט יעיף אותם החוצה מהפולוטיקה.

ובחזרה לנושא, הקומץ הזה של תושבי שדרות - שיתביישו להם!

אפילו קראתי בעיתון שהם באים בטענות שמשכנים אותם ב"תת-תנאים" (מלון 3 כוכבים) ושהם דורשים 5 כוכבים :bash::screwy:

יש בעולם הזה אנשים שלא יודעים להעריך מה עושים בשבילם.

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שפוסט שמתחיל במילים "שמאלנים בוגדים" ו"ערבושים" לא מתפתח לרוב להודעה הדורשת מאמץ מחשבתי או להודעה שיש להשקיע זמן בלקרוא אותה (תקן אותי אם אני טועה, אבל יותר מדי טוקבקים דומים ב-YNET עשו את שלהם) ואם שמת את הנימה הצינית בסוף דברייך אז לפחות אותי איבדת כבר בהתחלה.

ד"א, אתה איש קיבוץ? אני לא גר בקיבוץ, אבל יש לי דודים שגרים בקיבוץ בצפון. מעולם לא שמעתי מהם או עליהם דברים כאלו, ומעולם לא שמעתי אישית מישהו מדבר כך על אנשי הקיבוצים (וגם באינטרנט מאוד מאוד נדיר שאני נחשף לדברים כאלו).

לא, אינני חבר קיבוץ.

המינוח לקוח כולו מתוך תיאורים והגדרות ששמעתי מאלו המגדירים עצמם "אנשי ימין" וגם "נאמנים לארץ ישראל" על אנשים משמאל להם ולדעותיהם במגוון הפוליטי בכלל ועל חברי הקיבוצים בפרט. מסתבר, כי אלו המכונים בפי ה"פטריוטים במינוי עצמי" בכל אותם כינויים במטרה להעליב לגנות ולבזות, הם שבסופו של דבר בפועל הוכיחו את תרומתם להקמת המדינה לקיומה ובטחונה. אני מדבר על יכולת העמידה הנובעת מחינוך מאד מסויים (חזרה לציניות: חינוך של שמאלנים שרק מלמדים איך לשנוא את המדינה : סוף הציניות) שמקורו באמת בתפיסות עולם של המפא"יניקים שלא חושבים שלהרוג ערבים כשלעצמו משיג איזו מטרה, אלא יכול להיות רק אמצעי או פועל יוצא או תוצאת לואי גם אם בלתי רצויה אך הכרחית בלית ברירה בחתירה למטרה אחרת. אותו מבוע חינוכי הביא גם לחוסן נפשי (לא היו אצלהם נפגעי חרדה כאלו ובכמות כזו) וגם לגישה האמיצה של נאמנות אמיתית למדינה ולארץ.

בקר נא בדרום רמת הגולן, במוצבים הסוריים לשעבר כדי לראות משמעות המושג "כברווזים במטווח" כדי להבין כיצד חיו חברי עין גב וגדות באותם ימים.

תקרא יותר, קרא קצת באתר של רוטר ובדומים לו והזכר קצת בהפגנות הימין שתקופה שלפני נובמבר 1995. אז תחשף להרבה דברים שאתה כנראה לא נחשף אליהם אם לא זיהית מקורות המינוח הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים