עבור לתוכן

חיבור מחשב נייד לרשת אלחוטית ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום!

קניתי לאחרונה מחשב נייד ואני מעוניין לחבר אותו ברשת אלחוטית למחשב הנייח.

ניסיתי לקבל הצעות מספק האינטרנט ורשתות הגדולות שאת שמן כנראה אסור לכתוב בפורום.

כל אחד הציע לי משהו שונה לגמרי, פעם ראוטר, פעם כרטיס רשת אלחוטי ופעם שניהם. גם כולם שאלו כמה קירות יש בדרך (4).

קצת מבולבל

יש לי אינטרנט בכבלים עם חייגן

אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לי איזה חומרה דרושה לשם הקמת הרשת.

פורסם

כדי ליצור רשת אלחוטית אני ממליץ לקנות ראוטר (נתב) אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי שיתחבר אליו (יש עוד שיטה של 2 כ. רשת אלחוטיים אבל היא ממש לא מומלצת)

קנה נתב אלחוטי (אני ממליץ על WRT54GL של לינקסיס לדוג' או NP27/8 של קומפקס) חבר אותו למודם ולמחשב הנייח בכבלים, ותתחבר אליו באלחוט מהניד.

כך הנתב מנהל את החיבור לאינטרנט, משמש כתחנת בסיס לכל הרשת ומספק גישה אלחוטית.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

עוד שאלה: מדוע יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי? - אני יודע שלנייד לא צריך אחד כזה ואת הראוטר אפשר לחבר למחשב הנייח בכבל (הם יהיו באותו מקום).

גם אין לי שמץ בהגדרות שיש בהן צורך כדי להתחיל לעבוד ברשת , אז אם מישהו יוכל להסביר זה יהיה ענק.

מבין טוב מאוד בחומרה (מרכיב מחשבים נייחים) פשוט ברשתות אין לי שמץ - אז רק ההגדרות יהוו בעיה מבחינתי.

פורסם

אם יש כבר כרטיס רשת אלחוטי בנייד, אז מן הסתם לא צריך עוד אחד. אורן התכוון שצריך כרטיס רשת אלחוטי פשוט :)

ההגדרה של נתב זה דבר מאוד פשוט. כשתגיע לגשר, נעזור לך לחצות אותו.

פורסם
  • מחבר

קניתי את הנתב.

הוא מגיע עם הוראות.

החיבור היה בסדר אבל עם ההגדרה אני קצת מסתבך - האם ההסברים שם מתאימים לאינטרנט בכבלים עם חייגן?

פורסם

כשיש נתב הנתב מחייג לאינטרנט.

מחברים את המודם ליציאת WAN/INTERNET של הנתב, מחברים את הלקוחות החוטיים ליציאות הLAN של הנתב (האלחוטיים מתחברים בצורה אלחוטית... :) )

לאחר מכן ניגשים לממשק הוובי של הנתב (192.168.1.1 אם אני לא טועה) . שם אפשר להגדיר התקשרות לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

עבד,

תודה רבה לכולם!!

אני רוצה להרגיע את אחותי בקשר לקרינה

למישהו יש לי למאמר שמסביר על כמות הקרינה שזה פולט?

פורסם

תראה, על כל מאמר שמישהו יביא שיגיד לזה לא מסוכן וכו', מישהו אחד יכול להביא מאמר הפוך.

העובדות הן שזה עובד בתחום התדרים של 2.4MHz, שזה כמו הטלפונים האלחוטיים שמוכרים היום.

ע"פ דף המידע של החברה חוזק שידור האות בנתב הזה הוא 18dBm, כשהמקסימום המותר בתקן האירופי הוא 20 - כלומר מתחת לתקן.

התקן הזה הוא שנוי במחלוקת, בכל מקום בעולם הוא שונה, למשל באוסטרליה זה 36dBm.

בנוסף אנטנת wi-fi לא משדרת כל הזמן אלא ברווחים (בדרך כלל כל 100 מילי שניות), כלומר האנרגיה הממוצעת שהגוף סופג מתחלקת בזמני השידור.

אם אתה מפחד מטלפונים סלולריים, תנורי מיקרוגל וטלפינים אלחוטיים, אז אתה יכול לפחד גם מזה...

אם לא, אין הבדל וכולם נתונים תחת אותם הגבלים של שידור ועוצמת אות.

אני לא הייתי ישן עם אנטנה צמודה לראש, אבל במרחק מטר-שניים לא צריכה להיות בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים