עבור לתוכן

שאלה לגבי DUAL CHANNEL

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו עובד עם שני סטיקים של 256 מגה DDR400 שעובדים לי בדואל צ'אנל

אני רוצה לשים עוד שני סטיקים של 512 מגה, אז הם גם יעבדו לי בדואל צ'אנל?

(אני בעיקרון רוצה שיהיו שני זוגות של דואל צ'אנל, אחד של 256X2 ואחד של 512X2)

פורסם

אם הסטיקים של ה512MB זהים אז לא צריכה להיות בעיה, כל זוג יעבוד בצ'אנל משלו [אם זכרוני אינו מטעה אותי לפחות]

-ג'ו

פורסם

אכן זכרונו של ג'ו איננו מטעה אותו, לא אמורה להיות בעיה.

שים לב שבלוח האם, הסלוטים צבועים בצבעים שונים ובעצם זה מראה אילו מהם עובדים ב-DC ביחד, כלומר השניים שבצבע א' עובדים יחד והשניים שבצבע ב' עובדים יחד. ככה שאם יש תאימות בזכרונות שאתה מתכוון להוסיף- תקפיד להרכיב אותם בסלוטים הנכונים.

פורסם
  • מחבר

כן בזכרונות שאני מוסיף יש תאימות, אבל אתה בטוח שמה שאתה אומר זה נכון?

כי יש לי 4 סלוטים ושני צבעים (שני סלוטים על כל צבע)

ועכשיו כל סטיק אצלי נמצא בצבע אחר אבל בכל זאת הם פועלים בדואל

פורסם

הרצתי עכשיו חיפוש והבנתי שבעצם לא בכל הלוחות זה זהה:

בלוחות מסוימים כדי לקבל DC צריך להרכיב את הסטיקים בצבעים דומים ובלוחות של חברות אחרות צריך אחד מכל צבע.

מהו דגם לוח האם שברשותך?

פורסם
  • מחבר

MSI 865PE NEO-2

פורסם

חברה יש לי בול אותה שאלה ! איזה בתיה הטלפתיה...רק שאני לא מבין משהו לגבי העסק-אם יש לי 2X2 זכרונות שכל אחד מהם עובד ב DC בזוגות אז אם יש לי נגיד זכרון אחד ואז עוד 2 שהם זוג ב DC אז בסה"כ הוא יעבוד בדואל או לא?? ???

פורסם

Other motherboards make installing dual channel memory easier by coloring corresponding slots the same color. MSI, however, chose to color both slots in channel A green and both slots in channel B purple. If you place a module in the slot closest to the processor in channel A, do the same in channel B.

זה אומר שבלוח שלך אתה צריך להרכיב את הסטיקים כמו שעשית- אחד בערוץ A (ירוק) והשני בערוץ B (סגול) על מנת שהם יעבדו ב-DC.

חברה יש לי בול אותה שאלה ! איזה בתיה הטלפתיה...רק שאני לא מבין משהו לגבי העסק-אם יש לי 2X2 זכרונות שכל אחד מהם עובד ב DC בזוגות אז אם יש לי נגיד זכרון אחד ואז עוד 2 שהם זוג ב DC אז בסה"כ הוא יעבוד בדואל או לא?? ???

אם אתה שואל במידה ויש לך 3 סטיקים, אז מן הסתם רק שניים יכולים לעבוד בדואלית, השלישי בפני עצמו...

פורסם
  • מחבר

תודה GMAN :yelclap:

פורסם

:kopfpatsch:

@GMAN

זה אני יודע שהוא יעבוד "בפני עצמו" השאלה אם הם בסה"כ כל הזכרונות יעבדו בדואל? מה, כאילו המחשב יפעיל זכרונות של 512 מגה בדואל ואז שהוא יצטרך להשתמש בכתובת של ה512-1024 נניח אז הוא פתאום יעבוד בצ'נל אחד??

אתה מבין את מה שאני שואל??

פורסם

מה, כאילו המחשב יפעיל זכרונות של 512 מגה בדואל ואז שהוא יצטרך להשתמש בכתובת של ה512-1024 נניח אז הוא פתאום יעבוד בצ'נל אחד??

הבנתי בדיוק מה ששאלת ושוב- התשובה היא כן.

הזכרונות שמותאמים בערוץ A ו-B יעבדו בדואל, הזכרון הנוסף יעבוד לא בדואל ככה שהוא רק יהווה תוספת זיכרון אך לא יהנה משיפור מהירות שמקבלים ע"י DC.

פורסם

לא נכון

עם 3 סטיקים בלוח הנ"ל פשוט לא יהיה DC בכלל

לגבי התאימות - רוב ה-256MB באים בתצורה של Single Sided בעוד רוב ה-512MB באים בתצורה של Double Sided

יכולות להיות בעיות כתוצאה מכך

פורסם
  • מחבר

ורגע מה עם אוברקלוק? עכשיו עשיתי אוברקלוק לFSB וזה גם השפיע על התדר של הזכרונות כי זה מתוכנת שיהיה יחס של 1:1 בין הCPU לזכרונות,

זתומרת שהזכרונות החדשים ישר יהיו באוברקלוק מהרגע שאני מחבר אותם?

פורסם

מה שליאור אמר נשמע לי הרבה יותר הגיוני, לא יכול להיות שיש לך טווח זכרונות שעובד ב DC וטווח אחר שלא-ה DC היא פונקציה הומוגנית לביצועים של המחשב.

כלומר אם אני ארצה לעשות הרחבה אז יהיה או 2 סטיקים של 512 בתור זוג או 2 סטיקים של 1 ג'יגה וזה אומר להחליף את כל הזכרון, אקיצור אין פתרון זול שיהיה אפקטיבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים