עבור לתוכן

בעיות ניתוקים ברשת האלחוטית.

Featured Replies

פורסם

התקנתי רשת אלחוטית עם ראוטר של בלקין.. המחשב שמחובר חוטית לראוטר נמצא בתוך ממ"ד אך הראוטר מודבק לאחד הקירות מחוץ לממ"ד..

במחשב השני שנמצא באותה קומה במרחק של משהו כמו 8-10 מטרים 3 חדרים ליד הממ"ד נמצא המחשב השני והקליטה שם תמיד עומדת על VERY LOW\NO SIGNAL אבל למרות זאת גם שהוא כותב את אלו הגלישה(כשהיא עובדת) מאוד מהירה ולא מוגבלת כלל וכלל. ברמות הקליטה האלו אני מקבל מהמחשב הרחוק פינגיפ של 20-15 לHWZ ולפעמים יש קפיצות לסביבות ה400.. אבל לא נורא.

מה שכן - הוא פתאום מתנתק ואינטרנט לא עובד.. כאן הבעיה.. וגם בVERY LOW\NO SIGNAL.. כמובן שמכיוון שהראוטר מחוץ לממ"ד אני לא מבין מה הבעיה..

אשמח אם תוכלו לשפוך לי מעט אור על העניינים כאן.

תודה מראש, ארז.

פורסם

יש לי את אותה בעיה עם אותו מודם.. צריך את עזרתכם :P

פורסם

היי

קודם כל, הפינג כאן לא קשור משום שהוא קשור לחיבור שלך לאינטרנט ולא לרשת האלחוטית שלך.

מה שקורה כאן הוא כנראה מרחק \ כמות מכשולים יותר מדי גדולה שגורמת לאות להיות חלש כשהוא מגיע אליך.

נסה להזיז קצת את הנתב \ הלקוח האלחוטי\לשחק עם האנטנות \ להחליף ערוץ ולראות אם זה עוזר.

* בנוסף בדוק אם יש אפשרות להגביר את עצמת השידור בנתב.

פורסם

היי

קודם כל, הפינג כאן לא קשור משום שהוא קשור לחיבור שלך לאינטרנט ולא לרשת האלחוטית שלך.

מה שקורה כאן הוא כנראה מרחק \ כמות מכשולים יותר מדי גדולה שגורמת לאות להיות חלש כשהוא מגיע אליך.

נסה להזיז קצת את הנתב \ הלקוח האלחוטי\לשחק עם האנטנות \ להחליף ערוץ ולראות אם זה עוזר.

* בנוסף בדוק אם יש אפשרות להגביר את עצמת השידור בנתב.

איך אני עושה את 2 אלו?

איך לבדוק אם אני יכול להגביר את עוצמת השידור?

הנתב מחובר(אצלי) למודם אלקטל פרוץ שבעצם משמש בנתב ככה שאני משתמש בראוטר האלחוטי כסוויטש אלחוטי ולא כנתב(האלקטל משמש כנתב..)

יש לי 4 מחשבים כשאחד מחובר חוטית לנתב(ליד הנתב)

2 מהמחשבים מחוברים אליו קווית כרגע ואחד המחשבים מחובר אלחוטית, המחשב שמחובר אלחוטית נמצא מעלי במרחק של משהו כמו 4-5 מטרים אנכית מהנתב ומפריד בינו קיר בטון של ממ"ד(ניסיתי להוציא את הנתב מהממ"ד והקליטה נהייתה אפילו יותר גרועה)

בכל מקרה.. הייתי שמח אם היית עוזר לי להחליף ערוץ\להגביר את עוצמת הקליטה..

פורסם

החלפת הערוץ היא פונקציה שתימצא באופן וודאי בנתב. בדוק תחת האפשרויות האלחוטיות שם. שינוי עוצמת האות הוא משהו שלא תמצא בכל הנתבים, אבל נסה לחפש את זה שם...

*חוץ מזה, כתוב כאן את שם הדגם של הנתב.

פורסם

זה הדגם.. :

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=179477

וזה הכרטיס שמותקן במחשב :

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=308

בקשר לערוץ - אני לא יכול להיכנס להגדרות של הנתב מכיוון שהוא בעצם משמש כסוויטש. שום דבר לא מחובר לכניסת הWAN שלו!.

פורסם

ישך לך אולי טלפון אלחוטי דיגטלי כזה? כי אם כן כניראה שהם מיתנגשים כי שניהם עובדים על תדר 1.8

פורסם

מזאת אומרת אלחוטי דיגיטאלי?

יש לי טלפון של UNIDEN 2.4GHZ שכתוב עליו DIGITAL SPREAD SPECTRUM...

פורסם

למה לדבר סתם.

רשת אלחוטית וטלפון אלחוטי דיגיטלי מסוג wdct עובדים על אותו תדר 2.4Ghz.אם המצב ככה,לנסות להרחיק את הבסיס של הטלפון כמה שיותר ואף להעביר בנתב לערוץ שידור אחר,כי זה פשוט יגרום לניתוקים של מחשבים מהרשת האלחוטית.

אתה מדבר בכלל על טלפון אלחוטי דיגטלי dcet שעובד בתדרים 1.8-1.9Ghz שבכלל לא מפריע לנתב האלחוטי.

בכל מקרה,אני חושב בנתב האלחוטי של בלקין אין אפשרות להגדיל עוצמת שידור והיא כנראה לא יותר מידי גדולה(התקן מאפשר עד 100mW),ומה עוד לכרטיס הרשת האלחוטי שלך אין sensitivity (רגישות) יותר מדי גדולה,ותוסיף על זה את המרחק והמכשולים בדרך(ממ"ד!),וזה כנראה גורם לבעיות האלה( attenuation יותר מדי גבוהה).

1-פשוט תנסה לשנות לחלוטין את תצורת הרשת שלך בבית ולמקם את הנתב האלחוטי במקום מרכזי בבית שתהיה לך ממנו קליטה יותר טובה,כמו כן את המחשבים.

2-לנסות לעדכן את קושחת הנתב ואת הדרייברים של כרטיסי רשת האלחוטיים.

3-לא חובה:

להחזיר את מודם אלקטל לתצורת pptp(אפשרי גם pppoe אם אתה רוצה) במקום נתב(שהוא ממש לא מיועד לזה) ולתת לבלקין לנהל לך את העסק.

4-אתה תמיד יכול לרכוש עוד נתב אלחוטי ולחברו בכבל רשת לנתב הקיים בשביל להגדיל את טווח השידור של הרתש האלחוטית או במידה והנתב שלך בלקין תומך ב-wds במוד repeater,לחבר אליו עוד נתב מאותו דגם בעזרת המוד הזה באופן אלחוטי.

בהצלחה.

פורסם

לפי מה שאתה אומר גם קניה של כרטיס רשת שהרגישות שלו גבוהה יותר תאפשר סביר להניח קליטה גבוהה יותר ומהירות גדולה יותר?

בחדר שמעלי זה שהקליטה בו טובה(עומדת על VERY GOOD) אני מעביר קבצים ברשת במהירות של 2מגה~ לשניה ככה.. האם זה מהיר יחסית?

ברשת הרגילה אני מעבר בין 5 ל10 קבוע...

פורסם

לפי מה שאתה אומר גם קניה של כרטיס רשת שהרגישות שלו גבוהה יותר תאפשר סביר להניח קליטה גבוהה יותר ומהירות גדולה יותר?

כן.

The cool - ח"ח על ההשקעה..

* פותח הת'ראד - אני במקומך הייתי הופך את הבלקין לנתב שלי.

פורסם

ומה זה יעזור?

הבעה כאן היא בקליטה.. במחשב שנמצא אנכית הקליטה מצויינת ולכן גם מהירות הגלישה מעולה ומהירות ההעברה ברשת סבירה+

פורסם

מה יעזור מה? אתה מתכוון להצעה על הנתב או להערה על הכרטיס האלחוטי הרגיש יותר?

כרטיס אלחוטי רגיש יותר יקלוט טוב יותר ולכן יש סבירות לשיפור החיבור בין המחשב לנתב.

ההצעה על הנתב לא קשורה לנושא.

חוץ מזה - באיזה צורה כיוונת את האנטנות? מומלץ לכוון אותן בצורה אנכית.

פורסם

הם מכוונות בצורה אנכית גם במחשב וגם בנתב...

האם תוכל לתת לי דוגמא לכרטיס רשת אלחוטי בעל רגישות גבוהה?

המרחק בין הנתב למחשב הבעייתי באלכסון הוא בין 10 ל15 מטרים כאשר יש קיר של ממ"ד ועוד כ4-5 קירות בלוק רגילים בדרך...

נאמר לי שהנתב הזה איכותי ולכן חודר את קירות הממ"ד בצורה טובה(הוכחה לכך היא המחשב שנמצא מעלי ולמרות הממ"ד הקליטה בו עומדת על VERY GOOD\EXCELLENT רוב הזמן..)

פורסם

מה זה נתב איכותי חודר ממ"ד...מי מספר לך שטויות כאלה.תבין,ממ"ד יוצר אפקט של כלוב פראדי מה שגורם לאות אלחוטי להיות מאוד מאוד חלש ולכן לא תהיה לך תקשורת.אם כרטיס רשת אלחוטי מצליח לתקשר מתוך ממ"ד...אז הוא ממש לא תקני!.

אצלך בין הנתב למחשב אלחוטי הבעייתי יש ממ"ד+מרחק גדול+קירות בדרך מה שבאמת יוצר מצב בעייתי.

תנסה לעשות כמה דברים:

1-לקנות אנטנה עם כבל רשת מאריך לכרטיס רשת אלחוטי pci.

2-לנסות להביא עוד נתב ואז להגדיל איתו את הטווח של הרשת האלחוטית.

3-לחבר את המחשב הבעייתי בעזרת כבל רשת.

4-לשנות תצורת רשת כמו שאמרתי בתגובתי הקודמת.

5-אם הנתב תומך,להגדיל את עוצמת השידור שלו.

אין מה לעשות,לאלחוטי עדין יש את המגבלות שלו...וזה צריך לקחת בחשבון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים