עבור לתוכן

AGEIA PhysX, מה דעתכם?

Featured Replies

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אל תדאגו, בעתיד הקרוב כרטיס מסך ב-1000שח יוכל לבצע חישובים פיזיקאליים כמו הכרטיס של AGEIA, וגם רוב המשחקים יתמכו בזה. היום זה כלום.

פורסם

וגם אם לא, אני חושב שהכרטיסים יקחו על עצמם כ"כ הרבה מהעומס שמשחק צורך, עד כדי כך שהמעבד יוכל להתמקד בפיזיקה ולספק את הסחורה ש AGEIA מספקת בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

זה נראה כאילו הוא ממש לא מוסיף ביצועים

אם כבר ממש להפך, כנראה גם רוחב הפס שהוא מקבל די נמוך, מה שכן הוא מוסיף כמה אפקטים נחמדים ביותר :yelclap:

מעניין, חושבים שכרטיס מסך סטייל G80 חזק עם מעבד חזק וכמות זכרון רבה יוכל לבצע את אותם הדברים? ומה יקרה שיצאו משחקי שתומכים בDX10 ומשחקים סטייל אנריל 2007 שאמורים לעשות שימוש במנוע פיסיקלי מתוחכם?

פורסם

וגם אם לא, אני חושב שהכרטיסים יקחו על עצמם כ"כ הרבה מהעומס שמשחק צורך, עד כדי כך שהמעבד יוכל להתמקד בפיזיקה ולספק את הסחורה ש AGEIA מספקת בלי בעיות.

כרטיסים יקחו את העומס שהמשחק צורך? איזה עומס בדיוק?

כל העומס הגראפי עומד על הכרטיס, חוץ מזה הכרטיס לא יכול לעבד כלום.

וגם אם המעבד היה מפונה רק לפיזיקה, הוא לא היה משתווה לכוחו של המעבד של AGEIA, אפילו המעבד החזק ביותר היום.

זה נראה כאילו הוא ממש לא מוסיף ביצועים

הוא לא מוסיף ביצועים גראפיים, זאת לא העבודה שלו.

אם כבר ממש להפך, כנראה גם רוחב הפס שהוא מקבל די נמוך...

כנראה הוא מספיק.

חושבים שכרטיס מסך סטייל G80 חזק עם מעבד חזק וכמות זכרון רבה יוכל לבצע את אותם הדברים?

ראה מה כתבתי כמה ציטוטים למעלה.

מה יקרה שיצאו משחקי שתומכים בDX10 ומשחקים סטייל אנריל 2007 שאמורים לעשות שימוש במנוע פיסיקלי מתוחכם?

מה אמור לקרות איתם בדיוק?

פורסם

וגם אם המעבד היה מפונה רק לפיזיקה, הוא לא היה משתווה לכוחו של המעבד של AGEIA, אפילו המעבד החזק ביותר היום.

התכוונתי לעומס הגרפי. ה G80 למשל לוקח על עצמו יותר עומס גרפי שהיה נחלת המעבד לפני כן.

אני מתאר לעצמי שבעתיד הקרוב גם כוח העיבוד של המעבדים יהיה חזק מספיק להשתוות לביצועים של AGEIA (אבל לפי מה שאתה אומר, אני כנראה לא מבין עד כמה AGEIA באמת חזק. )

פורסם
  • מחבר

הוא לא מוסיף ביצועים גראפיים, זאת לא העבודה שלו.

כנראה הוא מספיק.

ראה מה כתבתי כמה ציטוטים למעלה.

מה אמור לקרות איתם בדיוק?

אוקי דבר דבר

לגבי DX10, התכונתי האם הם ינצלו יותר טוב את המעבד הפיסקלי? האם הם ינצלו טוב יותר את כרטיסי המסך כמו G80 (שגם בו יש מעבד פיסקלי למי שלא יודע!) טוב יותר כך שנזכה לחווית משחק עשירה יותר מבחינה פיסיקלית ואם זאתי ירידה מועטה ביותר בביצועים?

אם הוא לא מוסיף ביצועים, מה הוא כן מוסיף? ולמה אתה חושב שהרוחב פס שיש לו מספיק?

ובכלל אולי אתה יודע משהו שאני לא, אני לא מדבר באירוניה אלא שואל ברצינות, לפי הביקורות שקראתי גם באתר פה וגם באתרים בחו"ל לא ממש התלהבתי לטובה, אתה יכול להסביר ממה יש להתלהב בכרטיס הזה? מה הייחוד שלו?

אשמח לדעת עניינית שתסביר מה כול כך טוב או לא טוב בכרטיס הזה

פורסם

כל עוד AGEIA לא תעשה הסכמים להכניס תטכנולוגיה שלה לתוך כרטיסי המסך עצמם

או אפילו לתוך הלוחות אם קשה לי ליראות אותם מצליחים

מבחינת המעבדים היום יש כבר כפולי ליבה ותוך פחות מי שנה מרובי ליבות לשוק הביתי

ושינצלו אותם טוב זה יכול לתת דחיפה חזקה גם לפיזיקה גם אם זה לא יהיה כמו הכרטיס של AGEIA

זה עדין יוכל להספיק

יש גם תפיתרונות של ATI והנוידה בכרטיסי מסך ככה שAGEIA

זה לא דבר בטוח ביכלל להמר אליו

ככה שהיום עדיף להשקיע בדברים אחרים ובעתיד שיהיו מספיק מישחקים שיתמכו בפיזיקה ניראה מה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

כל עוד AGEIA לא תעשה הסכמים להכניס תטכנולוגיה שלה לתוך כרטיסי המסך עצמם

או אפילו לתוך הלוחות אם קשה לי ליראות אותם מצליחים

מבחינת המעבדים היום יש כבר כפולי ליבה ותוך פחות מי שנה מרובי ליבות לשוק הביתי

ושינצלו אותם טוב זה יכול לתת דחיפה חזקה גם לפיזיקה גם אם זה לא יהיה כמו הכרטיס של AGEIA

זה עדין יוכל להספיק

יש גם תפיתרונות של ATI והנוידה בכרטיסי מסך ככה שAGEIA

זה לא דבר בטוח ביכלל להמר אליו

ככה שהיום עדיף להשקיע בדברים אחרים ובעתיד שיהיו מספיק מישחקים שיתמכו בפיזיקה ניראה מה יותר טוב

ראיתי כמה דמואים נחמדים באתר שלהם, נראה נחמד לפחות מבחינת אפקטים שלא היינו רגילים לראות במשחקים כמו פיצוצים מדהימים, חפצים עפים, התרסקויות אמיתיות יותר, תזוזה אמיתית יותר וכו'

מעניין לראות אם יקחו משחקים דומים, במיוחד שיצאו משחקים שתמוכים בDX10 ולהשוות בין מחשב עם כרטיסי המסך החזקים החדשים של NVIDIA או ATI שיש בהם גם סוג של מעבד פיסקלי לעומת AEGIA

מה אתם אומרים? מה יראה טוב יותר בסופו של דבר?

ובכול מקרה

זה לא זול העסק, קשה לי לראות GAMER גם עם הרבה "משאבים" שירצה להוציא עוד אלפיים שקל כמעט או אפילו 1500 על כרטיס כזה שהוא כבר יכול להשקיע את זה בכרטיס מסך טוב יותר או מעבד טוב יותר או אפילו לקנות שני כרטיסי מסך בתצורת SLI

פורסם

כרגע המשחק היחידי ששווה את הכרטיס הזה זה : CellFactor: Combat Training

תביט בכמה סירטונים:

www.cellfactorgame.com :smile1:

פורסם

לפי דעתי לא נצטרך את זה, מכיוון שמעבד מרובע הליבות יוכל בעתיד להקצות ליבה אחת לפיזיקה.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי לא נצטרך את זה, מכיוון שמעבד מרובע הליבות יוכל בעתיד להקצות ליבה אחת לפיזיקה.

ממש לא קשור :P

המעבד יפעל בדברים אחרים, עיבוד פיסקלי זה משהו אחר

בכול מקרה

ראיתי את הסרטון ההוא ונראה מדהים!

אבל מעניין איך הוא ירוץ על G80 בלי הכרטיס הזה

פורסם

O_ם?

חומרה ייעודית תהיה בכל מקרה הרבה יותר יעילה. . . . .

פורסם

התכוונתי לעומס הגרפי. ה G80 למשל לוקח על עצמו יותר עומס גרפי שהיה נחלת המעבד לפני כן.

היום עומס גראפי נופל רק על המעבד הגראפי, לא על המעבד הראשי.

לגבי DX10, התכונתי האם הם ינצלו יותר טוב את המעבד הפיסקלי? האם הם ינצלו טוב יותר את כרטיסי המסך כמו G80

לא ידוע עדיין, עדיין אין אף משחק או דמו שמראה את היכולות של הכרטיס מבחינת פיזיקה.

שגם בו יש מעבד פיסקלי למי שלא יודע!

ממ לא בדיוק, פשוט יחידות ה Unified Shaders שלו יכולות לעבד גם נתוני פיזיקה.

אם הוא לא מוסיף ביצועים, מה הוא כן מוסיף?

הוא נותן לך יכולות עיבוד פיזיקה גבוההות. כלומר יותר ביצועי פיזיקה ממה שהמעבד הראשי יוכל לתת.

למה אתה חושב שהרוחב פס שיש לו מספיק?

אני ממש לא יודע את הסיבה, אבל אני סומך על המפתחים. והם גם הוציאו את הכרטיס באפיק PCIE X1, אז כנראה באמת שאין צורך ביותר רוחב פס.

אתה יכול להסביר ממה יש להתלהב בכרטיס הזה? מה הייחוד שלו?

אשמח לדעת עניינית שתסביר מה כול כך טוב או לא טוב בכרטיס הזה

יש לו יכולות עיבוד פיזיקה מאוד גדולים, מה יש פה להסביר? :)

ובאמת, גם אני חושב ש AGEIA לא תבוא רחוק עם הכרטיסים שלה.

פורסם

O_ם?

חומרה ייעודית תהיה בכל מקרה הרבה יותר יעילה. . . . .

HL2 פועל מצוין גם על חדי ליבה

ועד שישפרו תפיזיקה מספיק אז יהיה אפשר לנצל תמרובי ליבות ותחומרה החדשה של הכרטיסים הגרפים העתידים

לדעתי מעבד לפיזיקה זה רעיון מאוד נחמד

כמו מעבד לסאונד

אבל זה צריך לישתלב בחומרה קימת ולא לבוא לבד ועוד במחיר כזה

אז נכון שבניפרד הביצועים יהיו יותר טובים אבל שמחשבים עלות תועלת וצריכת חשמל ומקום לדעתי עדיף שזה יתמזג אם הכרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים