עבור לתוכן

מס' שאלות לפני התקנת Ubuntu

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתכוון להתקין בימים הקרובים Ubuntu ורציתי לשאול מס' דברים קודם:

- יש לי מעבד 64bit, עדיף להתקין את גירסאת ה 64bit או ה 32bit הרגילה? אין בעיות/חוסר בתוכנות/חוסר בדרייברים עם ה 64bit?

- יש לי מודם ale 70 (בבזק בינלאומי) שמחובר דרך usb. אני זוכר שהיה כשהשתמשתי ב mandrake סקירפט למודם הזה, קיים משהו כזה גם לUbuntu?

- אם אני מחלק את הכונן בעזרת Partition Magic איזה מחיצות אני צריך ליצור ובאיזה גדלים (אין לי בעיה של מקום)? או שליצור רק אחת וההתקנה תחלק אותו?

- התמיכה ב ntfs יציבה?

תודה רבה

פורסם

1. עדיף 64 ביט,יש דרייברים... במקרה הגרוע תצטרך לקמפל משהו לבד, אבל זה יכול לקרות גם ב-32 ביט.

2. אם יש לך מזל וזה נתמך באופן מובנה אז המודם יפעל אוטומטית, אם זה לא יפעל אז תחפש עליו באינטרנט.

3. תן להתקנה לשל ubuntu לחלק את הכונן לבד, בלי partition magic בכלל.

4. יש תמיכה מושלמת ב- ntfs read-only, עבור write אפשר לכתוב רק לכתוב על קובץ שכבר קיים בדיוק באותו גודל, וגם זה רק אם אתה מקמפל לבד את ה-kernel (אבל יש תוכנות ל-windows שיכולות לקרוא filesystem של לינוקס).

פורסם

הייתי ממליץ להחליף למודם רשת, USB זה פשוט זבל (אני עובד בתמיכה טכנית).

לגבי NTFS, אתה יכול להשתמש ב-ntfs-3g בשביל לכתוב על ntfs בלי שום הגבלות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

בקשר למודם אני אנסה להחליף אותו למודם רשת הוא גם ככה עושה לי בעיות גם בwindows.

עכשיו בקשר לחלוקה, אפשר לסמוך על ההתקנה שתחלק מחיצת ntfs?

עריכה: בקשר לגירסת 64bit, ראיתי בשרתים ubuntu-6.10-desktop-amd64.iso. היא תתאים גם ל- intel E6600 שלי או שיש גירסאת 64bit אחרת?

פורסם

AMD64 זה שם כללי למעבדים שתומכים ב64 ביט

פורסם
  • מחבר

תודה

קראתי עכשיו בכמה פורומים על בעיות בהתקנת Ubuntu בלוחות עם P965 (יש לי AB9) בגלל שהכונני DVD מחוברים לבקר של JMicron שלא נתמך. מישהו יודע אם הבעיה נפתרה כבר? ואם אני משיג מחבר כונן DVD USB להתקנה, יש דרך לגרום לכוננים לעבוד אחרי ההתקנה?

ומה בקשר לחלוקה (האם אפשר לסמוך על ההתקנה שתחלק מחיצת ntfs או שאולי עדיף להקצות שטח עם Partition Magic ולחלק אותו דרך ההתקנה)?

תודה.

פורסם

בקשר לבקר אין לי מושג

אני הייתי מפנה עם PM ומחלק עם ההתקנה

פורסם
  • מחבר

תודה, זה מה שאני אעשה.

עכשיו בקשר לבקר: במידה והוא לא מזהה את הבקר והכוננים, אפשר להתקין מכונן DVD חיצוני (שמתחבר דרך USB)?

פורסם

במידה ולוח האם שלך יכול לעשות BOOT מכונן חיצוני אין סיבה שלא

פורסם
  • מחבר

אחלה. מצטער על כל השאלות פשוט כמו שראית אני מתחיל בלינוקס.

שאלה נוספת: ראיתי ש Ubuntu בא עם Gnome ושיש את Kubuntu שבא עם KDE. אני רוצה לעבוד גם עם Gnome וגם עם KDE כדאי לראות מה נוח לי יותר. קראתי ב FAQ שאפשר להתקין ל Ubuntu חבילות של kde, אך לא ייווצרו בעיות עקב השימוש בשניהם?

ראיתי שיש חבילה שנקראת kubuntu-desktop שהיא הכי "מקיפה", וחבילה שנקראת kde שמכילה פחות דברים. איזה עדיפה במצב הזה?

תודה

פורסם

לא התנסתי בהתקנה שלKDE על אובנטו אבל אני לא חושב שיווצרו בעיות מיוחדות (כל עוד אתה עוקב אחרי המדריכים)

ואם כבר מדברים על מדריכים...

http://ubuntuguide.org/

מדריך לתפעול בסיסי והתקנה של חבילות חשובות, מומלץ לכל מתחיל

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור.

דבר נוסף: קראתי שיש תוכנות שלא זמינות עבור 64bit, כמו ה plugin של flash. האם ניתן להפעיל תוכנות של 32bit במערכת של 64bit?

אם יש פה ושם תוכנות שלא עובדות ב 64bit זה לא מפריע לי כי אני מתקין לינוקס כדי להכיר אותה ולתכנת בה, אבל השאלה אם דברים אחרים כמו Xgl ו Compiz יעבדו?

פורסם

לא רציתי לפתוח דיון חדש..בגלל שפה כבר משהו שאל על לפני התקנה של Ubuntu

משהו אמר פה שמתקנים על HD אז זה יוצר כונן חדש, לא?

או משהו כזה...

נגיד יש לי כונן 100 ג'יגה ועוד 20 ג'יגה (מפוצל) על ה-20 ג'יגה יש את הווינדוס ובשניה (של ה-100ג'יגה) יש לי 20 ג'יגה פנויים..

אז רציתי להתקין על הגדול יותר... עכשיו חשבתי על לעשות עם paritinon magic כונן חדש של עוד 20 ג'יגה (כלומר 20,20,80 )

אבל נזכרתי שמשהו אמר שזה עושה כונן חדש, זה נכון?

מה לעשות?

פורסם

הדרך הכי בטוחה זה כך:

*למחוק מההרדיסק כ20 גיגה ולא לפרמט את זה

*בהתקנה של האובנטו - לעשות התקנה אוטומטית בחלק הריק הכי גדול

ד"א אתה לא חייב פרטישין מג'יק אתה יכול גם

start>control panel>administrator tools>computer managment>disk managment

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים