עבור לתוכן

שינוי בהגדרות שהוביל לבעיה קשה

Featured Replies

פורסם

היי!

לאחי יש מחשב נייד של העבודה והוא ביקש שאעביר ממנו תמונות ושירים למחשב השולחני שלו.

במחשב הנייד יש XP Proffisional עם מסך הזדהות (שם משתמש וסיסמה).

מאחר ומדובר בכמה ג'יגות החלטתי להעביר באמצעות כבל מוצלב.

מאחר ושם ה-workgroup של שני המחשבים צריך להיות זהה הייתי צריך לשנות אותו במחשב הנייד.

מה שעשיתי בטעות זה - בלוח הבקרה, במערכת, לחצתי על משהו שנקרא בערך "network id".

כל מה שעשיתי זה לשנות ממחשב שמתחבר לרשת עסקית למחשב שמתחבר לרשת פרטית ואישרתי.

זה שינה את ה-domain של המחשב וביקש לעשות restart. כשהמחשב עלה שוב עלה כרגיל מסך ההזדהות,

הכנסתי שם משתמש ואת הסיסמה הנכונה, אבל לא בוצע log in ועלתה הודעה שהסיסמה, שם המשתמש או

הדומיין שגויים.

איך אני מחזיר את המצב לקדמותו - הרי אין לי עכשיו גישה לWINDOWS?

תודה!

פורסם

אתה שינית את השתייכות המחשב לדומיין להשתייכות לרשת מקומית - ללא דומיין. זה לא טוב כמו שהבנת :)

נסה לעשות LOGIN מקומי דרך (להקליד שם משתמש, אולי אפילו ללא סיסמה--->) ADMINISTRATOR כדי לנסות להתחיל לפתור את הבעיה . מקסימום שהוא יפנה לאחראי במקום העבודה שלו (שזה קצת פדיחה בטח... :) )

* שים לב שבמסך הכניסה צריך לשנות את סוג הכניסה (אם זה עדיין נמצא שם..) לכניסה מקומית.

בהצלחה

פורסם

דבר ראשון אתה צריך גישה מקומית למחשב, גם אם יש לך חשבון של domain administrator

זה לא יעזור לך...

למזלך ב XP (גם ב 2K ן NT ) קל מאוד לפצח סיסמאות של חשבונות מקומיים אם יש לך גישה פיזית

(למעשה קל לפצח כל דבר אם יש גישה פיסית)

.

יש מספר דרכים לעשות את זה, אני ידגים לך את הדרך הכי פשוטה:

1. תוריד את cain and abel

2. תוריד ותצרוב לך boot CD כלשהו.

3. תעשה ממנו בוט ותעתיק את קובץ ה SAM (שם נשמרים ה hashes של הסיסמאות), והקובץ system ( שזה בעצם

ה system hive שבו נשמר ה syskey שאיתו ה hashes שב SAM מוצפנים ), שני הקבצים האלה נמצאים בנתיב הבא:

%systemroot%\system32\config

אתה יכול להעתיק אותם לכונן USB כלשהו, או דרך הרשת למחשב השני.

4. עכשיו פשוט תיבא את שני הקבצים לתוך cain , ודבר ראשון תנסה Dictionary attack על ה LM hashes.

אם אין לך מזל והמערכת הוגדרה לא לשמור LM hashes אז תתצטרך לפרוץ את ה NTLM hashes ,

תנסה קודם Dictionary , כי brute force על NTLM hash יכול לקחת כמה שעות - ימים (תלוי בסיסמה).

אחרי שיש לך גישה למחשב תוכל לשתף קבצים, אבל אח שלך יצטרך לצרף את המחשב לדומיין.

הנה 2 טיפים בשבילך:

1. אתה לא חייב להיות באותו workgroup/Domain בשביל לשתף קבצים, אתה יכול להשתמש בנתיב ה UNC של המחשב ככה:

\\host_name_OR_ip\share_name

2. אתה תמיד יכול לעשות Login מקומי, לכן אתה לא חייב להסיר את המחשב מהדומיין.

בפעם הבא שאח שלך יבקש להעביר דברים מהנייד שלו, תשתף תיקיה על המחשב שלך ותמפה אותה ככונן רשת מהנייד ככה:

net use X: \\host_name_OR_ip\share/user:host_name\user_name

כש X זאת האות של הכונן, host_name זה השם של המחשב שלך ו user_name זה השם של המשתמש על המחש שךל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים