עבור לתוכן

צריך עזרה עם קובץ boot.ini של WinXP+Vista

Featured Replies

פורסם

שלום,

הסיפור הוא ככה: התקנתי את Beta 2 לפני בערך שבועיים (על הכונן המשני, D - על הכונן הראשי C יש לי XP) ויום אחרי המחשב מת. כתוצאה מכך החלפתי הארדיסק ועוד כמה דברים, ועכשיו יש לי מצב שעל הכונן השני יש לי Vista שאני לא יכול לעשות אליה BOOT בלי השורה הספציפית בקובץ ה-Boot.ini

יש מישהו פה בפורום עם נתונים דומים (כונן C אקספי, כונן D וויסטא) שיוכל להעלות את הקובץ בוט (מוצאים אותו כך: מקש ימני על המחשב שלי, Properties, מתקדם [Advenced] אחר כך Startup and Recovery ואז תחת המלבן של Startup and Recovery לוחצים על Settings ושם אפשר לעשות EDIT לקובת (פשוט תשמרו לשולחן העבודה או משהו).

תודה לעוזרים :)

פורסם

מצטער אחי בויסטה אין אפשרות לגשת עליו.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לגשת אליו דרך וויסטא אלא דרך XP..

פורסם

אני חושב שה-boot בויסטה עובד בצורה קצת אחרת והוא כבר לא משתמש ב-boot.ini

יש תוכנה שנקראת VistaBootPRO, אולי היא תעזור לך.

בכל אופן, אשמח אם תפרט איך פתרת את הבעיה בסופו של דבר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, התקנתי את ה-VistaBootPro וזה זיהה לי את ה-Bootloader (או מה שזה לא יהייה) של הוויסטא. עכשיו יש לי שם אפשרות לעשות לו Restore וכך לקבל בחזרה את האפשרויות Boot, אבל כאן הבעיה:

כשהתקנתי לפני שבועיים את הווינדוז החדש, התקנתי בנוסף להתקנה הישנה וכך נוצר לי בכונן C גם C:\Windows וגם C:\Windows.0, כאשר מה שמוצג לי ב-Bootloader זה הווינדוז הישן (שכבר לא קיים יותר, ד"א) ולא החדש, ואני מחפש איך לשנות את הכתובת לווינדוז החדש...

פורסם
  • מחבר

אוקי הצלחתי לפתור את הבעיה כך:

התקנתי מחדש Vista RC1, לאחר ההתקנה גיליתי כשאני מנסה לעלות ל-WinXP הוא לא מאפשר לי משום שבבוט של וויסטא לא מוגדר הכונן של המערכת הפעלה השניה. מה שעשיתי זה שהורדתי את VistaBootPro לתוך Vista ועשיתי Disable לבוט של וויסטא. לאחר מכן עשיתי ריסט ונכנסתי כרגיל ל-XP. ב-XP פתחתי שוב את VistaBootPro, מחקתי את ה-Entry הישן ויצרתי Entry חדש ל-WinXP כולל הגדרה מחדש של הכונן, ואז עשיתי Enable לבוט של וויסטא - והעניין הסתדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים