עבור לתוכן

עזרה בפתרון בעיה של חיבור כבל רשת.

Featured Replies

פורסם

למחשב שולחני שעבד ברשת אלחוטית חיברתי כבל רשת (מאותו ראוטר ששידר לו את האינטרנט האלחוטי) בגלל בעיות קליטה באלחוטי.

את הפלגים משני צידי הכבל הארוך חיברתי בעצמי (30 מטר אורך כבל שהושחל בקירות), החיבורים בוצעו כהעתק לכבל רשת קצר שיש ברשותי ובאותן הצלבות כפי שגיליתי שקיימות בכבל הקנוי.

בדקתי את הכבל הארוך בסיום העבודה עם לפטופ והיה אינטרנט תקין. כשחיברתי אותו למחשב השולחני הכרטיס רשת ניסה לייבא כתובת רשת אך לא הצליח ונתקלתי בשגיאה (מין סימן קריאה צהוב על המחשב הקטן שמסמל את החיבור לאינטרנט), גם בעוד מחשב שולחני עם כרטיס רשת אחר נתקלתי באותה תופעה.

למישהו יש רעיונות לפתרון הבעיה?

תודה מראש, נמרוד.

פורסם

אם אני לא טועה

הסימן הצהוב משוייך לבעיות הגדרה ולא לבעיה פיזית

בעיה פיזית היתה מופיעה בצורה של X על הIcon הרגיל

בדוק האם ה DHCP (בראוטר ובמחשבים) פתוח ומוגדר לטווח כתובות סביר.

פורסם

אם אני לא טועה

הסימן הצהוב משוייך לבעיות הגדרה ולא לבעיה פיזית

קרה לי פעם קטע שלא חיברתי נכון כבל UTP לרשת 100baseTX, חיברתי רק את ה TX (פין 1 ו 2 ).

מה שקרה זה שהמחשב יכל רק לשדר ולא לקבל נתונים, הוא שידר הרבה פאקטים של DHCP discovery אבל

לא קיבל תשובה לכן הוא נתן לעצמו כתובת APIPA והתקבלה בדיוק אותה שגיאה.

אני מספר לך את כל זה בגלל שלקח לי בערך שעה וחצי של troubleshooting מאוד מתסכל ואני לא

מאחל לאף אחד לעבור חוייה כזאת.

דרך אגב זה היה המחשב של הבוס שלי ועד היום הוא צוחק עלי בגלל זה.

לגבי הבעיה הספציפית הזאת אני לא חושב שזה קשור לחיבור הפיזי של הכבל... תנסה לתת למחשב כתובת IP סטטית

באותה רשת עם הכתובת הפנימית של הראוטר, להגדיר את הראוטר כה Gateway שלך ולעשות פינג ל אחת הכתובות האלה:

Non-authoritative answer:
Name: [url]www.l.google.com[/url]
Addresses: 64.233.183.103, 64.233.183.147, 64.233.183.104, 64.233.183.99
Aliases: [url]www.google.com[/url]

או לחלופין להגדיר DNS ולעשות ping ל www.google.com .

אם זה עובד הבעיה כנראה קשורה לשרת DHCP , אם זה לא עובד תנסה לעשות PING לכתובת הפנימית של הראוטר,

אם גם זה נכשל והגדרת את IP שלך נכון אז הבעיה כנראה בראוטר/כבל שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים