עבור לתוכן

Clovertown בבדיקה

Featured Replies

פורסם

איזה משהו מיפן בדק שני מעבדי Clovertown (שני מרובעי ליבה) בלוח Supermicro

1155331585.jpg

לעוד בדיקות:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=111251

Clovertown הוא מעבד לשוק השרתים ;)

פורסם

*woodcrest בבדיקה לא Clovertown. (לא?)

פורסם
  • מחבר

CPUZ מזהה אותו כ Woodcrest

;)

תקראו את הדיון יש עוד בדיקות

פורסם

איזה ישן אתה.

עוד לפני תוצאות הKentsfield הראשונות ראיתי כמה כאלו בתצוגת ראווה של צוות תה"ר - Intel.

בעיקרון יש לך Kentsfield שהוא שם הליבה (תויגה מחדש) במעבד הMCM לשוק הביתי (מבוסס על ליבת Conroe).

ויש לך את Clovertown שהוא שם הליבה (תויגה מחדש) במעבד הMCM לשוק השרתים/תחנות עבודה (מבוסס על ליבת Woodcrest).

מאוד מאוד נחמדים, אבל לא מציגים משהו מהפכני.

פורסם

לא מהפכני בשרתים? עד לפני שנתיים היה צריך מחשב 6U בשביל 8 מעבדים - היום אפשר להשיג ביצועים דומים בפיצה 1U עם שני מעבדים*4 ליבות. על אותו מסד שרתים אפשר לשים פי כמה יותר מעבדים.

פורסם

לא מהפכני בשרתים? עד לפני שנתיים היה צריך מחשב 6U בשביל 8 מעבדים - היום אפשר להשיג ביצועים דומים בפיצה 1U עם שני מעבדים*4 ליבות. על אותו מסד שרתים אפשר לשים פי כמה יותר מעבדים.

ליבה היא לא מעבד.

פורסם

ליבה היא מעבד.

ויש הבדל בין הצגה של אינטל לאתר שיש לו את המערכת.

פורסם

ליבה היא מעבד.

ויש הבדל בין הצגה של אינטל לאתר שיש לו את המערכת.

תגובה חמודה, אבל יש הבדל בין ליבה ומעבד.

במידה ואתה כן מבין טיפה (לא צריך לדעת הרבה בתחום) על מבנה מעבדים, אתה יודע שליבה היא שבב עצמאי אשר מתפקד בתוך מערכת מורכבת שהיא ה"מעבד".

בין אם מדובר בIC אחיד, או קונפיגורצית MCM (למרות שטכנית כל מעבד מרובה ליבות הוא MCM, אבל זה לא קשור לנושא.), הליבה היא חלק אחד במעבד.

לא אומר שליבה היא דבר חסר משמעות, למעשה היא חשובה מאוד (הפקת תדרים ממורכזים) והכפלתה לפעמים יכולה להכפיל את ביצועי המערכת בתחום מסוים.

אך מכוון והליבה היא אינה מעבד, הכפלת הביצועים קשורה ישירות לכך שמדובר שימוש אשר מתרכז ביכולת הליבה ולא בשאר המעבד, לכן ישנן אפליקציות שדווקא מתרכזות בזיכרון המטמון למשל ולכן לא רואים שינוי תחת ריבוי ליבות.

ריבוי מעבדים לעומת זאת, היה מציג שיפור בכל תחום (אשר "צריך" יותר כוח עיבוד) מכוון וכל חלקי המעבד כעת היו מוכפלים (או יותר, תלוי במספר המעבדים.).

והחלק הכי חשוב בסיפור הנפלא הזה, שלמעבד יש רוחב פס אחיד, שלמעשה יותר חשוב מהליבה במעבד.

מסקנה - ליבה היא לא מעבד.

היא אולי מבצעת פעולות עיבוד וכך נכנסת להגדרה הכללית של דבר אשר "מעבד", אך היא אינה מעבד במובן אשר תחת שימוש כיום.

פורסם

יש פה הרבה דברים שאני לא מסכים איתם, אבל מה שהכי מציק לי זה מה זה לעזאזל "הפקת תדרים ממורכזים"?

פורסם

יש פה הרבה דברים שאני לא מסכים איתם, אבל מה שהכי מציק לי זה מה זה לעזאזל "הפקת תדרים ממורכזים"?

תדרים שמבצועים בתוך סביבת המעבד, ולא בהתקן שמחוץ לו (תרגום מ"Centralized Frequency").

פורסם

אתה יודע שמה שמתבצע בתוך המעבד זה לא תדרים אלא Opcodes של שפת מכונה? שמתבצעים בתוך שלבים של ה-Pipeline...

מה זה Centralized frequency אני לא כל כך מבין וגם מחיפוש בגוגל איפה שזה קיים זה אפילו לא קשור במרוחק למעבדים בכלל ומעבדי x86 בפרט

פורסם

אתה יודע שמה שמתבצע בתוך המעבד זה לא תדרים אלא Opcodes של שפת מכונה? שמתבצעים בתוך שלבים של ה-Pipeline...

מה זה Centralized frequency אני לא כל כך מבין וגם מחיפוש בגוגל איפה שזה קיים זה אפילו לא קשור במרוחק למעבדים בכלל ומעבדי x86 בפרט

גם אני הרצתי חיפוש עכשיו ומצא תוצאות בהקשר לתדירות. :-\

בכל מקרה, הכוונה היא (במידה ולא הייתי מובן) לתדרים אשר הליבה מפיקה בתוך סביבת המעבד, ולא לתדר הבאס הקדמי (Front Side Bus) למשל הקשור ישירות לקישוריות עם הגשר הצפוני וכו'.

עריכה:

זה מושג כללי בשבבים, בכל מקרה טעיתי זה מופיע כCentral Frequency, המושג טיפה ישן אבל קיים. :P

פורסם

הליבה לא מפיקה תדרים. אין כזה דבר. יש מחולל תדר אשר לוקח את התדר של הבאס ומכפיל אותה במכפלת המעבד ואז נותן פולסים חשמליים פעם ב-1/2,000,000,000 שניות, אבל בזאת מסתיים עניין התדרים. זה לא באמת קשור למה שהליבה עושה ממש.

פורסם

הליבה לא מפיקה תדרים. אין כזה דבר. יש מחולל תדר אשר לוקח את התדר של הבאס ומכפיל אותה במכפלת המעבד ואז נותן פולסים חשמליים פעם ב-1/2,000,000,000 שניות, אבל בזאת מסתיים עניין התדרים. זה לא באמת קשור למה שהליבה עושה ממש.

לא זה לא נגמר, כל שבב פועל בתדר מסוים, כן פעימות חשמליות.

כולל הליבה.

פורסם

תגובה חמודה, אבל יש הבדל בין ליבה ומעבד.

במידה ואתה כן מבין טיפה (לא צריך לדעת הרבה בתחום) על מבנה מעבדים, אתה יודע שליבה היא שבב עצמאי אשר מתפקד בתוך מערכת מורכבת שהיא ה"מעבד".

בין אם מדובר בIC אחיד, או קונפיגורצית MCM (למרות שטכנית כל מעבד מרובה ליבות הוא MCM, אבל זה לא קשור לנושא.), הליבה היא חלק אחד במעבד.

לא אומר שליבה היא דבר חסר משמעות, למעשה היא חשובה מאוד (הפקת תדרים ממורכזים) והכפלתה לפעמים יכולה להכפיל את ביצועי המערכת בתחום מסוים.

אך מכוון והליבה היא אינה מעבד, הכפלת הביצועים קשורה ישירות לכך שמדובר שימוש אשר מתרכז ביכולת הליבה ולא בשאר המעבד, לכן ישנן אפליקציות שדווקא מתרכזות בזיכרון המטמון למשל ולכן לא רואים שינוי תחת ריבוי ליבות.

ריבוי מעבדים לעומת זאת, היה מציג שיפור בכל תחום (אשר "צריך" יותר כוח עיבוד) מכוון וכל חלקי המעבד כעת היו מוכפלים (או יותר, תלוי במספר המעבדים.).

והחלק הכי חשוב בסיפור הנפלא הזה, שלמעבד יש רוחב פס אחיד, שלמעשה יותר חשוב מהליבה במעבד.

מסקנה - ליבה היא לא מעבד.

היא אולי מבצעת פעולות עיבוד וכך נכנסת להגדרה הכללית של דבר אשר "מעבד", אך היא אינה מעבד במובן אשר תחת שימוש כיום.

וואו, איזו תגובה לא ברורה בעליל. אבל בגדול אתה צודק. בתוך המעבד נמצאת הליבה (אחת או יותר), אבל יש עוד דברים שלא שייכים לליבה שנמצאים בתוך המעבד, כמו למשל במעבדי ה-Core של אינטל יש את הזכרון ה-L2 Cache, משותף לשתי ליבות, ולכן הוא לא יכול להיות חלק מהליבה. במעבדים של AMD אין cache משותף אבל יש בקר זכרון שמשותף לשתי הליבות.

למעשה ההפרדה בין מעבד לליבה זה דבר די חדש. ברגע שהתחילו לשים 2 ליבות במעבד אחד, ראו שיש דברים שאין צורך או לא כדאי להכפיל, ולכן הוציאו אותם מהליבה. מכאן נוצר ההבדל בין ליבה למעבד. בתוך המעבד יש 2 ליבות, ועוד כמה דברים.

מעבדי ה-Kentsfield וה-Clovertown הם למעשה שני מעבדים שבכל אחד שתי ליבות (ולא מעבד אחד עם 4 ליבות). זה דומה מאד ל-4X4 של AMD. הבעיה של AMD היא שבגלל שהמעבדים שלה גדולים מדי פיזית (בגלל ה-90 ננו), הם לא יכולים להכניס פיזית שני מעבדים לתוך סוקט אחד, ולכן הלכו על פתרון יקר יותר של שני מעבדים נפרדים על 2 סוקטים שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים