עבור לתוכן

יש מצב שהלוח GA 945P יתמוך במרובעי ליבה בביוס הבא?

Featured Replies

פורסם

1. כן

2. לא, להם יש במקור FSB של 1066

3. אין סיבה שלא, פשוט יעבוד על תדר נמוך יותר

4. ישנה ל-1333

• תגובות 40
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. כן

2. לא, להם יש במקור FSB של 1066

3. אין סיבה שלא, פשוט יעבוד על תדר נמוך יותר

4. ישנה ל-1333

4. אבל זה כבר כרוך באוברקלוק ללוח, ומכייוון שאתה בעצם עושה לו אוברקלוק לסטוק, לוחות 1066 שעברו אוברקלוק ל-1333 יהיו אוברקלוקרים גרועים במיוחד...

פורסם

P5B Deluxe מוכיח הפוך

פורסם

P5B Deluxe מוכיח הפוך

נכון, אבל אם תרכיב עליו מעבד עם FSB של 1333, תצטרך להמהיר את הצ'יפס הרבה לפניי שתתחיל לתת בראש למעבד ולזכרונות.

אין ויכוח אבל, ה-P5B DELUXE (לא בהכרח גרסאת ה-WI-FI שבדקו בביקורת, אין שום קשר בין רשת אלחוטית לבין יכולת אוברקלוק...) אוברקלוקר בין הטובים בעולם, אם לא הטוב שבהם...

פורסם

נכון, אבל אם תרכיב עליו מעבד עם FSB של 1333, תצטרך להמהיר את הצ'יפס הרבה לפניי שתתחיל לתת בראש למעבד ולזכרונות.

אין ויכוח אבל, ה-P5B DELUXE (לא בהכרח גרסאת ה-WI-FI שבדקו בביקורת, אין שום קשר בין רשת אלחוטית לבין יכולת אוברקלוק...) אוברקלוקר בין הטובים בעולם, אם לא הטוב שבהם...

הלוח מתוכנן בצורה מעולה, אך עדיין מדובר ב965, לכן לא יכול להיות "הכי טוב".

פורסם

הלוח מתוכנן בצורה מעולה, אך עדיין מדובר ב965, לכן לא יכול להיות "הכי טוב".

ביניינו, מי באמת צריך את 975X? לדעתי, 965P\G הכי טובות, גם משתלמות, וגם חיות אוברקלוק...

פורסם

ביניינו, מי באמת צריך את 975X? לדעתי, 965P\G הכי טובות, גם משתלמות, וגם חיות אוברקלוק...

אני אומר לך, מכוון והלוח 965 הוא לא הכי טוב לOverclock, ישנן הגבלות הקשורות ישירות לתכנון מערך השבבים.

פורסם

אני אומר לך, מכוון והלוח 965 הוא לא הכי טוב לOverclock, ישנן הגבלות הקשורות ישירות לתכנון מערך השבבים.

הוא אומנם לא "הכי" טוב, אבל במחירים שלהם הם מצדיקים באופן מצויין את עקרון האוברקלוק (חומרה זולה שעברה המהרה ומשתווה לחומרה יקרה פי X)

פורסם

הוא אומנם לא "הכי" טוב, אבל במחירים שלהם הם מצדיקים באופן מצויין את עקרון האוברקלוק (חומרה זולה שעברה המהרה ומשתווה לחומרה יקרה פי X)

עם כל הכבוד, הAsus P5B Deluxe לא בדיוק "חומרה זולה".

פורסם

בחיים לא יהיה סיכוי לתמיכה מלאה.

על מה זה מבוסס?

עריכה:

לוחות 945 של אסוס

P5LD2 SE

P5L-MX

P5PL2

תומכים ב QX6700

פורסם

מקודם הוא אמר שהFSB יגביל אותי אם הלוח תומך 1066 והמעבד הוא 1333

ואז כששאלתי והרי יש גם מרובעי ליבה שתומכים 1066MHZ אז האם הלוח גם יגביל את המעבד הזה

אז הוא ענה שכע בגלל שהבאס נמוך והבאס מגביל מרובעי ליבה..

אז בעצם לא משנה איזה מרובע ליבה אני יקנה הוא יוגבל מהלוח בגלל שהבאס של הלוח יהיה 266 ולא גבוה יותר

1. הבנתי נכון?

2. הבאס גם מגביל מעבדים כמו E6300 E6600?

3. בכלל מעבד מרובע ליבה שהוא 1333MHZ יכנס ללוח אם שהוא 1066MHZ ויעבוד עליו?

4. ברגע שאני יגדיל בOC את הבאס מ266 ל333 והלוח תומך עד 1066MHZ אז זה ישנה אותו שיתמוך עד 1333MHZ או שזה לא קשור?

1. טוב, אני אנסה להסביר שוב:

תדר מעבד = מכפלת מעבד X תדר BUS.

מהנוסחה הזו ניתן לראות שעבור מעבדים בעלי תדר זהה, ככל שמקטינים את ה BUS, מכפלת המעבד צריכה לעלות.

לדוגמא: מעבד שעובד ב BUS של 333MHz בתדר של 2.66GHz, יהיה בעל מכפלה של 8. כדי לקבל מעבד בעל תדר זהה (למעשה, הכי קרוב שאפשר) ב BUS של 266MHz, המכפלה שלו צריכה להיות 10. עד כאן פשוט מאד.

איפה הבעיה? ברוחב הפס של ה FSB - בעוד ששני המעבדים עובדים באותו תדר ואמורים לתת את אותם ביצועים (זמן החישוב של אותה פעולה אמור להיות זהה), רוחב הפס של ה FSB במחשב בעל ה BUS של ה 266MHz יהיה קטן יותר, ולמעשה יאפשר לפחות מידע לעבור דרכו.

אני אתן עוד דוגמא עם כבישים (הכי קל להסביר ככה):

עבור מעבד חד-ליבה:

יש לך 2 מפעלים - צריך לקחת מוצר (מידע) ממפעל א' (שהוא למעשה הזיכרון, הדיסק הקשיח או התקן חומרה אחר) למפעל ב' (שהוא המעבד) כדי לעבד אותו. עכשו, בין שני המפעלים האלו יש כביש (שהוא ה FSB). ככל שכביש זה רחב יותר, יוכלו יותר משאיות לעבור דרכו ולמסור יותר יותר מידע למפעל ב' לעיבוד.

עבור מעבד כפול ליבה:

יש לך עכשו 3 מפעלים - מפעל א' (מקור המידע שלך, זיכרון וכו') שמייצר מוצר, ומפעלים ב' וג' (2 ליבות) שיכולים לעבד את המוצר הזה. שוב יש כביש בינהם (FSB), ושוב ככל שהוא רחב יותר, ניתן להעביר יותר משאיות למפעלי העיבוד. במצב זה עוברות יותר משאיות בכביש, כיוון שצריך לספק למפעלי העיבוד את חומר הגלם.

עבור מעבד מרובע ליבה:

יש לך 5 מפעלים - מפעל א' (מקור המידע) ומפעלי עיבוד ב', ג', ד', וה' (ליבות). כאן צריכות לעבור עוד יותר משאיות מאשר במצב הקודם, וכאן כבר מתחילה בעיה - התנועה תהיה כל כך גדולה שיכולים להיווצר פקקים (צוואר בקבוק) ומצבים שבהם מפעלי עיבוד מסויימים לא מקבלים את חומר הגלם שהם צריכים, ואז הם לא יעבדו (מחזורים ריקים/מחזורי סרק). אגב, לא בטוח שזה מה שייקרה, אבל זו בהחלט אפשרות.

ועכשו, תוסיף לכל זה את העובדה שהחומר המעובד (המידע שיוצא מהמעבד) צריך לחזור על אותו כביש (בכל המצבים)...

אני מקווה שעכשו אתה מבין למה התכוונתי ב"צוואר בקבוק", ולמה עדיף מעבד שעובד ב FSB גדול יותר מאשר מעבד שעובד בתדר זהה, אבל עם FSB קטן יותר.

אז בקשר לשאלה הזו - כן, גם אם המעבד מרובע הליבה מיועד לעבוד ב BUS של 266MHz, עדיין הביצועים שלו יהיו מוגבלים יותר ע"י ה FSB, מאשר מרובע ליבה בתדר זהה שעובד ב BUS של 333MHz.

במקרה שאתה מנסה להפעיל מעבד שמיועד ל BUS של 333MHz על לוח שמוגבל ל BUS של 266MHz והוא בכל זאת עובד, הוא יעבוד בתדר יותר קטן, מכיוון שמכפלת המעבד נעולה ולא יכולה לעלות כלפי מעלה (ראה נוסחה למעלה).

2. באופן דומה, ה FSB מגביל כל מעבד, אבל ה FSB של 1066MHz מספיק "רחב" כדי בשביל המידע שעובר בין המעבד ללוח.

אם אתה מנסה להפעיל מעבד שמיועד ל FSB של 1066MHz על לוח שמגביל אותך ל FSB של 800MHz, המעבד יוגבל מאותה סיבה כמו בתשובה הקודמת (בכלל המכפלה).

3. לא, לדעתי לא סביר להניח שמעבד שמיועד ל FSB גדול יותר יתאים ללוח שמוגבל ל FSB מקסימלי קטן יותר, אבל גם אם כן -הוא יעבוד בתדר קטן יותר (שוב, המכפלה קבועה).

4. אם תצליח להפעיל מעבד שמיועד ל FSB של 1333MHz על לוח בעל FSB מקסימלי של 1066MHz, ואז תגדיל את ה BUS ל 333MHz ע"י OC (כלומר, תגדיל את ה FSB ל 1333MHz), אתה תפעיל את המעבד במלא הפוטנציאל שלו, אבל אף אחד לא מבטיח לך שתצליח לעשות את זה (לא כל הלוחות יגיעו ל BUS של 333MHz), ובנוסף יש את כל הסיכונים של OC (חום רב יותר, סיכוי לקיצור חיי הלוח וכד').

הערה: בזמן שכתבתי את זה, נוספו 10 תגובות...

פורסם

תקרא את ההודעה ששלחתי לך בפרטי :)

פורסם

smalul ההסברים שלך פשוט... אין לי מילים!

פורסם
  • מחבר

smalul הסבר מצויין!!!!אתה תותח אחי.. עכשיו סוףסוף הבנתי הכל :xyxthumbs: :xyxthumbs:

בקיצור יש תדר באס ויש רוחב פס של באס וזה בעצם מה שלא הסתדר לי עד עכשיו.. כי כל הזמן חשבתי שיש רק תדר באס..

ואת כל השאר הבנתי בזכות ההדגמה של הכביש :silly:

אז בעצם כשאנשים יקנו מרובע ליבה ויש להם למשל לוח עם 1066MHZ אז הם משלמים למשל 3000 שקל אבל בעצם הוא לא מנצל את כל הפונטנציאל שלו ואז המעבד לא משתלם ביחס ביצועים מחיר למי שיש לו לוח 1066MHZ כי אתה בעצם משלם על מלוא הפונטנציאל ובגלל הלוח קיבלת רק חלק אז יותר משתלם לקחת

בקיצור אז מעבד מרובע ליבה ללוח עם 1066MHZ לא משתלם ביחס ביצועים מחיר.. ועדיף לקחת כפול ליבה שיעלה פחות וינצל את כל הפונטנציאל שלו והוא משתלם ביחס ביצועים מחיר?? או שאני טועה?

פורסם

הQX6700 הוא עם באס 266 ומכפלה 10

יש סיכוי מצויין שהוא יעבוד גם על ה945P-S3 כמו שהוא עובד על לוחות 945 של אסוס

ולא תהיה ירידת ביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים