עבור לתוכן

מה ההבדל בפועל בין זכרון 533MHZ ל 667MHZ ב DDR2..?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שההבדל בינהם זה תדר גבוה יותר וזה שהם מעבירים מידע מהר יותר מה 533 אבל על מה זה ישפיע בפועל?

אני רוצה להרכיב לבת משפחה מחשב חדש מבוסס E6300 ואני מתלבט אם שווה לה להשקיע את התוספת כסף בשביל זכרון של 667MHZ או שיפיסק גם533..

המחשב מיועד לעבודה על תוכנות כמו SOLIDWORKS וכו'.. כששני סטיקים של גיגה הם כרגע על הכוונת..

פורסם

ההבדל בין 533MHz ל667MHz מורגש מאוד.

פורסם

בעניין דומה : מה ההבדל בין 667MHZ ל-800MHZ בביצועים ? או שאין הבדל וה-800MHZ פשוט רק יותר טובים אם אתה רוצה לעשות OC ?

פורסם

בעניין דומה : מה ההבדל בין 667MHZ ל-800MHZ בביצועים ? או שאין הבדל וה-800MHZ פשוט רק יותר טובים אם אתה רוצה לעשות OC ?

ההבדל בין 667MHz ל800MHz קטן יותר, אך עדיין מאוד אמיתי ומוחשי.

פורסם

הרי זה ברור מאליו שכמה שיש יותר MHZ בזיכרונות.. מן הסתם יותר מהירים !!

פורסם

הרי זה ברור מאליו שכמה שיש יותר MHZ בזיכרונות.. מן הסתם יותר מהירים !!

הם לא מהירים יותר, פשוט רוחב הפס תחת השימוש בהם גבוה יותר.

פורסם

הם לא מהירים יותר, פשוט רוחב הפס תחת השימוש בהם גבוה יותר.

טוב גאון :cool2:

פורסם

המחיר לזיכרונות במהירות 800MHZ לא שווה את המחיר והמחיר של ה667MHZ ירד לפי מה שזכור לי

פורסם
  • מחבר

סליחה על השאלה הנובית הבאה: (אבל אני חייב לשאול כדי ללמוד לא?)

אני פשוט יותר מכיר את צורת העבודה של מערכות מבוססות AMD ולכן אני ממש לא מכיר את מערכות אינטל, במיוחד את הקונרו החדשים, השאלה שלי היא:

האם בעקרון זכרון של 667 או 800 נמצאים בכלל ב DOWNCLOCK במצב סטוק של ה FSB ורק כאשר מרימים את התדר של המעבד ל 333 או 400 אז מגיעים למהירות הטיבעית של הזכרונות (בהתאמה - 333 ל 667 ו400 ל 800). עד כמה שידוע לי , אם הבנתי נכון, התדר הבסיסי של מעבדי הקונרו הוא 266..

האם אני טועה או שהבנתי נכון את הסיפור?

תודה לעוזרים..

פורסם

סליחה על השאלה הנובית הבאה: (אבל אני חייב לשאול כדי ללמוד לא?)

אני פשוט יותר מכיר את צורת העבודה של מערכות מבוססות AMD ולכן אני ממש לא מכיר את מערכות אינטל, במיוחד את הקונרו החדשים, השאלה שלי היא:

האם בעקרון זכרון של 667 או 800 נמצאים בכלל ב DOWNCLOCK במצב סטוק של ה FSB ורק כאשר מרימים את התדר של המעבד ל 333 או 400 אז מגיעים למהירות הטיבעית של הזכרונות (בהתאמה - 333 ל 667 ו400 ל 800). עד כמה שידוע לי , אם הבנתי נכון, התדר הבסיסי של מעבדי הקונרו הוא 266..

האם אני טועה או שהבנתי נכון את הסיפור?

תודה לעוזרים..

מצטרף לשאלה?! ???

פורסם

בשביל זה יש מחלקים.

פורסם
  • מחבר

זה לא עונה עדיין על השאלה.. למעבד יש BUS של 1066 נכון ותדר ליבה של 266 לא ?? אני פשוט לא כל כך בטוח מה זה כל אחד..

אני יודע שהבאס זה תדר של ה"מרחב עבודה" שיש למעבד עם הרכיבים השונים כמו הזכרון כרטיסי הרחבה וכו'.. שאם אני לא טועה זה המקביל ל HTT של AMD לא?

כמו שאצלי אני רוצה נניח לעשות OC למעבד (ATHLON 64) - אז אני צריך להוריד מכפלת HT ומכפלת זכרון אם אני לא רוצה שהם גם יהיו ב OC במקביל למעבד..

אז הכוונה שלי היא - אם אני רוצה לעשות OC למעבד נניח E6300 עם זכרון של 800MHZ אז אני צריך להרים את תדר הבסיס, הFSB, לעד 400 ולהוריד מכפלת BUS (אם אני לא רוצה שה BUS של 1066 יהיה ב OC) ורק בתדר של 400 הזכרון יגיע לתדר הטבעי שלו של 800MHZ מבלי לשנות שום מחלק לזכרון?

האם אני מבין בכלל את כל הקטע או שאני טועה??

בבקשה, אני כבר כמה ימים מנסה להבין את הנושא הזה. אשמח לקבל תשובה מקצועית סוף סוף.. תודה לכולם..

*עריכה* :

טוב עשיתי קצת שיעורי בית ולפי מה שהבנתי אין אפשרות להורדת מכפלה כדי להשאר על 1066 אלא זה מכפיל את התדר הבסיסי ב4 גם אם רוצים וגם אם לא (זה נקרא QDR) כלומר ללא OC לFSB יהיה 1066 ובOC הוא יעלה ללא אפשרות למנוע זאת, מה שכן אפשרי והכרחי לעשות זה לקנות לוח אם טוב שיחזיק את הבאס החריג וזכרונות של 667MHZ לפחות אם רוצים להמהיר את המעבד ל 333 וזכרונות של 800 אם רוצים להמהיר את המעבד ל400 (ולהשאר יציבים כמובן)..

ציטוט ממאמר של TOM'SHARDWARE :

After finding a motherboard to support the ultra-high bus speed and a cooling system to support the added heat and decreased heat tolerance, the next consideration is memory. The lowest available 1:1 CPU-to-DRAM ratio will require at least DDR2-667 (PC2-5300) to assure stability at 333 MHz clock speeds, and DDR2-800 (PC2-6400) to assure stability at 400 MHz. We chose DDR2-1000, using CL4-4-4-8 timings, to ensure reasonable performance at all speeds, at a constant 1:1 ratio to guarantee consistent performance scaling. Dual-channel mode allowed the double data rate DDR2 memory to have the same bandwidth as the quad data rate CPU Front Side Bus while running synchronous clock speeds.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים