עבור לתוכן

מה ללמוד ? מנהל רשת ווינדוס ? מנהל רשת לינוקס/יוניקס ?

Featured Replies

פורסם

עקב שאין כח ללמוד שנים טובות בשביל תואר

אמרתי נלמד להיות טכנאי pc

קניתי ספר של דורון סיוון - למדתי את כולו

יש לי מחשב ישן פנטיום 3 - התאמנתי עליו בכל מיני דרכים

יש לי חבר בעבודה שעשה קורס טכנאי מחשבים ולדבריו : "שילמתי שמונה אלף שקל בשביל ללמוד להרכיב ולפרק מחשב ,מצטער על כל שקל "

נכון שקורס טכנאי פותח דלתות אבל אפשר ללמוד בקלות בלי קורס

ולעשות קורס יותר מתקדם כמו mcsa,mcse סיסקו לינוקס/יוניקס ועוד...

התקשרתי למדיאטק והתעינתי לגבי mcsa -מנהל/טכנאי רשתות ווינדוס

הוא שאל אותי כמה שאלות וראה שיש לי ידע סביר במחשבים רק בנושא רשתות הודיתי על האמת שאיני יודע כלום

הוא אמר לי ללמוד ספר "רשתות ותקשורת" של דורון סיוון ויקבלו אותי לקורס

עכשיו הדילמה הקשה - כל איש מחשבים צריך ידע ברשתות ווינדוס ,אבל לא צריך (ולא עושים רבים) קורס מיוחד בשביל זה

אפשר ללמוד מספר וכו'

וליבי נוטה יותר ללמוד לינוקס וגם יוניקס ברמה של מנהל/טכנאי רשתות מחשבים

דגש גם לינוקס וגם יוניקס כי אני רוצה את שניהם להיות בקי ברמת מנהל/טכנאי רשתות

חשבתי לעשות את הקורס הזה http://www.mediatech.co.il/tracks/linux1.htm

שאורכו שלוש חודש (שתי שיעורים בשבוע ) ועוד קורס של משהו כמו שלוש חודש

השאלות שלי :

1.האם נכון לוותר על ה mcsa וללכת ישר ללינוקס/יוניקס ?

2.האם הקורס הזה http://www.mediatech.co.il/tracks/linux1.htm

כדאי לי לעשות אותו ?

3.איזה עוד קורס לעשות כדי להיות טכנאי/מנהל רשת לינוקס ויוניקס מוצלח ?

תודה לעונים יהודה.

פורסם

לדעתי אתה צריך לקחת צעד אחורה וללמוד את הבסיס. אתה לא יכול להיות מנהל רשת (נורמלי) ולא לדעת דברים בסיסיים ברשתות.

ברגע שיש לך בסיס מוצק לבנות עליו הכל ילך לך בקלות, ואז תוכל לבחור באיזה תחום להתמקד או באיזה מערכת להתמקד.

לגבי האם להתמקד במערכות מבוססות UNIX/Linux/BSD וכו' או Windows זה עניין של העדפה אישית,

רק קח בחשבון שרוב הדברים שתעשה יהיו זהים או מאוד דומים רק הכלים שתעבוד איתם יהיו שונים.

ודבר אחרון: בחיים אל תקשיב למה שאומרים לך במכללה, תשאל את חבר שלך (זה שעשה קורס טכנאי) מה הם

הבטיחו לו כשהוא יסיים את הקורס.

פורסם

בתור מישהו שעבד ועובד בתחום הזה מספר שנים (ניהול חוות שרתים ורשתות מבוזרות ) אני יכול להגיד לך ששווה לך ללמוד קודם את הבסיס שלך חזק

ורק אחר כך להתחיל ממש ללמוד UNIX תלמד מה זה באמת מחשב (בינארית,פסיקות ,חומרה ,רשתות,ציוד רשתות, ) ואח"כ תשיג לך איזה לינוקס ואיזה FREEBSD ואיזה SOLARIS תתקין ותעבוד עליהם לרמה שאתה יודע לעשות הכל ואז ואז תנסה להשיג עבודה בתחום

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים !

בינארית ופסיקות למדתי מהספר של דורון סיוון - ואוכל לחזור לשנן אותו כדי להיות ממש בקי (הוא הרחיב בנושא)

רשתות ותקשורת - יש לדורון סיוון ספר שלם על זה (600 ע"מ) ואוכל ללמוד אותו היטב.

1. הדילמה הגדולה שלי- האם לעשות את הקורס mcsa ? או ישר להתמקצע במערכות יוניקס ולינוקס ?

הקטע הוא שלא בא לי לעשות את ה mcsa (הווינדוס משעמם אותי) , וליבי נוטה (חזק) להתמקצע במערכות היוניקס .

והשאלה שלי האם נכון אני עושה ?

2. הקורס של מנהל רשת לינוקס אורך שלוש חודש, ובלאו הכי אני מתכננן ללמוד עוד קורס בנוסף

אז השאלה שלי איזה קורס לעשות(לפני או אחרי ) ?

פורסם

קודם כל אני חושב שזאת טעות גדולה לקרוא ספרי מחשבים בעברית בגלל שלרוב

הם מיושנים מלאים בשגיאות וחסר בהם פרטים חשובים.

לגבי הספר של דורון סיוון "המדריך השלם לטכנאי PC - רשתות תקשורת מהדורה שלישית", עשיתי חיפוש גוגל והגעתי לכאן

הורדתי את הפרק הדגמה של הספר ונדהמתי מכמה הספר הזה לא מקצועי ומיושן.

הבן אדם הקדיש 127 עמודים ל ווינדוס NT (פרק 5 ) , 83 עמודים ל NetWare (פרק 9 ) ביחד זה 210 עמודים לעומת 18 עמודים

על 2003 Windows server. הפרק על linux/unix נראה לפי התוכן כמו בדיחה גרועה, זה גם היה נחמד אם הוא היה מדבר לעומק

על FTP, TCP , HTTP , DNS ועוד 1001 פרוטוקולים במקום לדבר על ARCNET (שלא בשימושכבר שנים!), לא הבנתי גם את הקטע

של הפרק על האינטרנט (פרק 10), למה בספר על רשתות צריך להיות כתוב על העברת שירים ל mp3! , לא ראיתי גם התייחסות רצינית

לרשתות אלחוטיות

בקיצור אני יכול לכתוב עוד 5 דפים פה וזה רק מלהסתכל על התוכן במשך 10 דקות!

העצה שלי זה לך ל Amazon ותבחר לך ספר נורמלי.

1. הדילמה הגדולה שלי- האם לעשות את הקורס mcsa ? או ישר להתמקצע במערכות יוניקס ולינוקס ?

הקטע הוא שלא בא לי לעשות את ה mcsa (הווינדוס משעמם אותי) , וליבי נוטה (חזק) להתמקצע במערכות היוניקס .

והשאלה שלי האם נכון אני עושה ?

כמו שאמרתי אני מציע לך לקחת צעד אחורה וללמוד קודם את הבסיס, ואם ווינדוס משעמם אותך אין לך שום סיבה

לעשות MCSA . תמיד תלמד רק מה שמעניין אותך ככה גם תהנה ממה שאתה עושה וגם תהיה טוב בזה.

דרך אגב, מה זה "פסיקות"?

פורסם
  • מחבר

"כאשר התקן מסוים (מקלדת ,הרדיסק,כרטיס קול ,רשת וכו' ) רוצה בשירותי המעבד ,

עליו "להפריע " לו כדי שייתיחס אליו . לשם כך המעבד נעזר ברכיב הנקרא "בקר פסיקות "

פורסם

אאאא הבנתי, אז "פיסיקות" זה IRQs

ולמה בדיוק אתה צריך לזכור אותם? מתי בפעם האחרונה היתה לך "התנגשות" של IRQ במערכת עם APIC ?

פורסם

אל תיקחו את מה שאמרתי כלשונו אלא יותר כאבן מנחה נתתי דוגמאות לידע הבסיסי שאתה צריך לדעת

בכל אופן לפותח הת'רד

תחליט מה אתה מעדיף

אתה רוצה להיות איש סיסטם או איש תקשורת ? או אולי איש איכסון ?

ואם אתה רוצה להיות בסיסטם אתה חייב להחליט מה אתה אוהב יותר את עולם MS או אולי UNIX ואם UNIX אז מה לינוקס או SUN או אולי AIX או TRU64

יש כל מיני דברים שאתה צריך להחליט ,

אולי כדיי לך להתקין שרתים כאלו במחשב שלך בבית ולנסות לראות אם מה אתה חיי יותר טוב

אני במקצוע שלי דיי מתפרש על כל התחומים מ NOVEL MS ועד COMPAQ TRU64 ו ציוד תקשורת

ותאמת שזה עושה בעיות כי ברגע שאתה עובר ממקום עבודה למקום עבודה אז בד"כ רוב החברות רוצות מישהו שיתמחה בתחום אחד ממש חזק

אלא אם כן אתה תעבוד בחברות שרות או אינטגרציה

בכל אופן השאלה היא מה אתה מעדיף יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים