עבור לתוכן

מה זה מגבר הספק, ומה זה קדם מגבר ?

Featured Replies

פורסם

שלום, בחיפושיי אחר מגברי סטריאו ישנים ואיכותיים נתקלתי בשני סוגים של מגברים שלא שמעתי עליהם אף פעם וגם אין לי ממש מושג מה הם עושים, אני ישמח לקבל מידע/הסבר מה התפקיד, ומה השימושים של "מגבר הספק" וגם "קדם מגבר" או באנגלית Pre Amp.

תודה לכל העונים.

פורסם

מהקל לקשה...

מגבר הספק, או מגבר כוח, שבאנגלית נקרא Power Amp, הוא מגבר, עם כניסה אחת, יציאה אחת, ולרוב גם כפתור אחד בודד, של ON/OFF, ונורה אחת. שלרוב תהיה ירוקה, ובעומס תהיה אדומה.

קדם מגבר, או Pre Amp הוא הדבר הקודם למגבר הכוח. הוא גם בעצמו מגבר, אם כי חלש יותר ממגבר כוח, אך יש לו בורר כניסות, ופוטנציומטר (בורר עוצמה) ולעיתים גם רדיו. אך לא תמיד. זה קדם אקטיבי. שהוא מגבר שקודם למגבר כח.

ויש קדם מגבר פסיבי, שהוא קודם למגבר כוח, והוא אך ורק בורר כניסות ובורר עוצמה. הם פשוטים יותר, אך שקופים יותר, ויקרים יחסית.

מה שעוד קיים, זה מגבר משולב, או Integrated Amp, שהוא חיבור של שניהם ביחד בקופסא אחת.

בד"כ מחברים קדם מגבר, ואליו מגבר כח, ואליו את הרמקולים. אז הם יקרים הרבה יותר מרסיברים. ונשמעים בהתאם.

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי מה הם עושים בפועל...

פורסם

הכי פשוט שאפשר:

בכל מע' סטראו קיים למעשה קדם מגבר ומגבר, רק הם באותה אריזה.

למתפנקים עם האוזן הרגישה, חשוב להפריד בין השניים כי איכות הצליל בד"כ

טובה משמעותית.

לקדם מגבר נכנסים(=מתחברים) כל הציודים הפריפריאליים: נגן תקליטורים, פטיפון, טייפ, מיקרופון וכו'

והוא יודע לתאם בינם לבין המגבר(=מגבר כח). הכי חשוב, בקדם מגבר יש את כל הבקרה על הצליל

כלומר בס, טרבל, בלנס, פייד וכו' ואם הוא ממש כלי, יש עליו אקולייזר לבקרת צליל עודיותר מדוייקת.

זה על אצבע של רגל אחת כל הסיפור.

פורסם

ועוד הסבר במילים אחרות:

מגבר כוח- נותן את ההגברה למערכת אבל הוא לא מאפשר שליטה ובקרה.

קדם מגבר- מאפשר את כל השליטה והבקרה והוא מתחבר למגבר כוח (לא נראה לי שיש קדם מגבר שיכול להגביר רמקולים כי אז הוא לא יקרא קדם מגבר)

ורסיבר של קולנוע ביתי זה גם מגבר כוח וגם קדם מגבר, אבל הוא לא ברמה של מגבר כוח או קדם מגבר נפרד...

ועוד דוגמא היא ציוד של DJ- יש את המגבר כוח שאליו מחוברים הקומפקטים/ פטיפונים והמיקסר שהוא הקדם מגבר

ויש לי שאלה-

לאיזה חיבור ברסיבר מתחברים אקוליזר/ מיקסר/ קומפקטים (או בקיצור קדם מגבר)??? ???

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים, הבנתי את הרעיון...

אני כנראה קונה בסוף מגבר משולב של קדם מגבר ומגבר הספק שנותן 85W*2 בסטריאו, הוא צורך כ 650W, שוקל כ 15 ק"ג יוצר בזמנו (שנות ה 70) ע"י חברת Scott, שהבנתי שנחשבה אז לחברה ברמה גבוהה מאד, צריך להיות משהו קטלני, אני צריך כזה דבר כדי להניעה (להגביר) שתי רמקולים של 100W RMS כל אחד.

יש לי עכשיו איזה מגבר ישן של סוני מצ'וקמק שהוא 80W טוטאלית, אני בספק אם הוא נותן בכלל 40W לכל ערוץ...

אני מאד מקווה שזה יהיה שווה את הכסף וההבדל יהיה ניתן לשמיעה באופן ברור, מה אתם אומרים ?

פורסם

מה מחירו?

פורסם
  • מחבר

הוא רוצה למכור ליאותו ב 700, הוא אמר שהוא מוכן להתפשר עד ל 600, מה אתם אומרים, כדאי ?

לפי מה שהבחור שמוכר אותו אמר לי זה צריך להיות משהו תותח, אני לא מבין למה הוא מוכר אותו בכלל...

פורסם

תודה לכל העונים, הבנתי את הרעיון...

אני כנראה קונה בסוף מגבר משולב של קדם מגבר ומגבר הספק שנותן 85W*2 בסטריאו, הוא צורך כ 650W, שוקל כ 15 ק"ג יוצר בזמנו (שנות ה 70) ע"י חברת Scott, שהבנתי שנחשבה אז לחברה ברמה גבוהה מאד, צריך להיות משהו קטלני, אני צריך כזה דבר כדי להניעה (להגביר) שתי רמקולים של 100W RMS כל אחד.

יש לי עכשיו איזה מגבר ישן של סוני מצ'וקמק שהוא 80W טוטאלית, אני בספק אם הוא נותן בכלל 40W לכל ערוץ...

אני מאד מקווה שזה יהיה שווה את הכסף וההבדל יהיה ניתן לשמיעה באופן ברור, מה אתם אומרים ?

פיצוץ !

אם אפשר גם אני רוצה ;)!

מגבר של 15 קילו הוא איכותי מאד !

תתחדש (למרות שהוא ישן).

פורסם
  • מחבר

דייי, תמשיכו ;D

בהתחלה עוד התלבטתי אם לקנות או לא, עכשיו אני כבר רוצה לנסוע אליו ולחטוף אותו כמה שיותר מהר, הגעתי למסקנה שאם אני קונה את זה אני פשוט אודיופיל !!!! :smoke:

כששאלתי אותו מההמשקל שלו והוא אמר לי 15 ק"ג חשבתי שהואעובד עליי.

אני משתדל לקנות אותו כמה שיותר מהר, לא יכול לחכות !

תודה לכל העונים...

פורסם

בבקשה :jump:

פורסם

לאיזה חיבור ברסיבר מתחברים אקוליזר/ מיקסר/ קומפקטים (או בקיצור קדם מגבר)??? ???

פורסם

::)

קדם מגבר לא מתחבר לרסיבר (בעצם לרסיברים יקרים כן, ביציאה בשם PRE OUT) זה לא יחד עם רסיבר, זה במקום.

פורסם

מה במקום?

אי אפשר לחבר אקוליזר, או מיקסר לדנון 1602 לדוגמא?

אני יודע שיש שם יציאת פרה לסא וופר, זה אותו הדבר?

פורסם

אני לומד את זה עכשיו (כיתה ח') בבית"ס ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים